Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Vykort från Jūrmala // Lettland

Just nu är jag på resa med NordicTB – ett kollektiv med resebloggar i Norden som jag är en del av. Resan anordnas i samarbete med Tallink, Magnetic Latvia och Live Riga – som gett oss chansen att få ha vår konferens på en Tallink-båt till Riga med en dag i landet innan båten går tillbaka. Fler stories finns under #NordicTBSummit.

Vi kunde välja bland några olika program och eftersom jag nyligen besökte Riga så valde jag turen till Jūrmala – som är Rigas främsta spaort. Ni kanske minns att jag varit på en spahelg i Pärnu i grannlandet Estland förra året? Av den anledningen var jag extra nyfiken på hur Jūrmala, som bara ligger 22 mil från Pärnu, är i jämförelse. Jag, min mamma och min moster funderar nämligen på att köra konceptet spahelg tillsammans bara vi 3 igen – så jag passar på att scouta läget litegrann. Och vad tycker jag såhär efter 6 timmars upptäcksfärd i området?

Färjan var framme klockan 11 lokal tid i morse (samma som finsk tid, en timmas skillnad från Sverige) och vi klev rakt in i en taxi som tog oss till Jūrmala. En bilresa på ungefär 25-30 minuter, och hälften om du flyger in till Riga.

Det var bitande kallt och vi vandrade förbi gamla och nya hus, fascinerades, fotade och frågade. Vad är det här för hus? När byggdes det?

Och så var det sådär vintervackert och krispigt. Så att mina tår blev till isbitar gjorde ingenting. Vi klättrade istället upp i ett 36 meter högt torn och fick upp värmen.

Från torn kan man också föreställa sig att man är ägare av en drönare och ta coola uppifrån-bilder:

Kunde inte få nog av husen. 

Eller träden som vittnar om kusten.

Jag tror Jūrmala fångade en liten bit av mig, väckte ett intresse och skapade nyfikenhet. Hit kommer jag tillbaka. Antingen för att fly vinterns vindar och stänga in mig på ett spahotell varvat med långa, snabba promenader och kaffepauser. Eller sommartid med inte bara spa utan också grönska, jogga i sanden och klättra i stadens äventyrsbana mellan trädtopparna.

FÖLJ:

6 svar

    1. Det hade verkligen en charm, och så annorlunda från hemma trots att det inte är alls långt borta… :)

  1. SÅ nöjd med val av utflykt, vilket ställe! Dit åker jag gärna på spahäng med mina syrror.

    Tack för trevliga dagar, kul att ses igen. Hoppas att din nästa båtfärd ikväll blir lika lyckad. :)

    1. Ja, var kul att få hela dagen tillsammans med dig också!! Även om det känns som om man aldrig hinner prata nog. ;) Tack – sitter och njuter av ännu en frukostbuffé här på båten, haha. Hoppas vi ses under våren! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.