Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fyra nya böcker hos Nextory som jag är nyfiken på

Det här inlägget är ett reklamsamarbete med Nextory

Ibland när jag trevar omkring i bokaffärer så blir jag lite ledsen över alla nyheter som jag så gärna skulle vilja läsa men måste vänta med eftersom jag nuförtiden mestadels ägnar mig åt ljudböcker (eftersom det är så effektivt och smidigt och min läsning inte annars blir av). Men ibland har man tur och nya böcker är snabbt ute som ljudböcker och jag tror att vi framöver kommer få se ännu fler nyheter också direkt som ljudböcker, i takt med att dess popularitet växer.

Så här kommer fyra nyheter och tips som finns som ljudböcker hos Nextory och som jag är nyfiken på och tänkte ta mig an nu i februari!

Prova Nextory i 30 dagar med kampanjkoden JENN.

nyheter Nextory ljudböcker

Fyra nyheter hos Nextory


Still me / En andra chans

Av: Jojo Moyes

Har ni hängt med på att det kommit en uppföljare till Me before you (Livet efter dig) och bok nummer två After you (Arvet efter dig)? Tredje boken finns alltså nu ute under titeln Still me och den versionen har precis kommit in på Nextory som ljudbok. På svenska har boken titeln En andra chans och finns i butik om du hellre läser på svenska. Jag vet inte vad jag ska tycka om att det kommer en del 3 – men kanske vill de rida på vågen efter succén av första boken och filmen? Bok nummer 1 var så speciell i sitt slag och kanske hade den behållt sin magi ytterligare om den faktiskt fått vara en berättelse på egen hand, utan uppföljare. Men jag är ändå nyfiken och kommer ta mig igenom Still me också.

Livet går så fort. Och så långsamt

Av: Martina Haag

Låt dig inte luras av bokomslaget som följer samma stil med rutmönster som Martinas tidigare bok Det är något som inte stämmer (som var en ganska kort och sorglig bok baserat på hennes upplevelser kring otrohet och skilsmässa). Det var när Sandra Beijer uppmärksammade denna som jag blev intresserad av den – hon hoppas nämligen på att de ska göra film av den. För övrigt Martina Haag som själv läser upp och det tycker jag är ett plus!

Nomophobia – rädslan att vara utan sin telefon

Av: Patrik Wincent

Tycker det är intressant och viktigt att då och då fundera över sina teknik- och typ sociala medie-vanor. Jag lyssnade nyligen på Henrik Fexeus podcast Kan själv och avsnittet Hur stort är ditt bekräftelsebehov? Den här boken följer lite samma spår, men mer inriktat på varför vi är så beroende av våra mobiler. “Och vad är vi rädda för? Att inte vi inte får bekräftelse? Vad missar vi egentligen?” Bara 50 minuter lång att lyssna på, så lite som ett poddavsnitt den med.

“I den här ljudboken lär du dig identifiera beteenden som kan vara skadliga för dig själv. Du blir utmanad att reflektera över dina egna mobilvanor. Du får ta del av forskning som visar häpnadsväckande fakta och avslöjar en framtidsbild som vi kanske inte är beredda på.”

Jag utan dig

Av: Kelly Rimmer

En kärleksberättelse som utspelar sig i Sydney, om Callum som jobbar på PR-byrå och Lilah som är en jurist och miljökämpe. Verkar börja som en väldigt mysig berättelse som eventuellt utvecklas till ett något tyngre avslut.

nya böcker på nextory

Visst älskar man när böckerna man väljer ut råkar färgmatcha såhär vackert?

Vill du prova Nextory under en månad?

Nextory är en av de samarbetspartners jag jobbat med längst så det här erbjudandet är knappast någon nyhet för dig. Du kan alltså precis som tidigare passa på att testa Nextory genom att signa upp här och ange jenn som kampanjkod. Du får prova gratis under 30 dagar och kan avbryta när du vill om det inte passar dig – om du precis som jag blir kär kan du fortsätta och pengarna dras automatiskt varje månad. Det är också därför du måste fylla i ditt bankkort redan vid registrering.

Och så undrar jag – vad läser du just nu?


Ps. Boken på första bilden är en bok jag fick hemskickad. Den utspelar sig i Paris, har namnet Kalejdoskop och är skriven av Pernilla Jourde. Jag har inte hunnit läsa den ännu men tänker att du som gillar Paris och Frankrike kanske är nyfiken på den.

FÖLJ:

19 svar

 1. Just nu läser jag våra kemiska hjärtan och så ska de bli spännande att se vilka av mina reservationer jag får hämta ut från bibban imorgon. :) Om du gillar nomophobia så kan jag rekommendera boken nedkopplad skriven av Susan Maushart. Den handlar om en iPhone-beroende mamma och hennes tre teknikknarkande tonåringar som ska leva nedkopplade i ett halvår. En väldigt intressant bok!

  1. Ååh tack för tips, Våra kemiska hjärtan låter spännande! Fanns bara som ebok hos nextory men la till den i min lista på goodreads ;)
   Och tack för det andra boktipset också, den kunde nog vara intressant!

 2. Jag har precis läst ut “mitt lilla liv” och är helt deppig över att den är slut. Så brutal men samtidigt så vacker. Jag älskar att läsa själv, älskar att hitta vackert språk och formuleringar för det missar jag i ljudböcker. Har mycket svårare för att ta in information auditivt.
  Men har lyssnat på er podd nu! Önskar avsnitt typ som en intervju med människor som bor i olika länder :)
  Ser framemot att lyssna mer imorgon!

  1. Är det titeln? Jag hittar den inte på goodreads. Blev nyfiken!
   Håller lite med om att det inte är lika gripande att lyssna till vackert språk. Men märkte nu när jag började med Still me att jag gillar formuleringarna och kan njuta av det, för mig, vackra språket även i öronen… :)
   Åh, kul att du lyssnat! Och tack för förslag. Intervjuer står på agendan för någon gång framöver – förhoppningsvis snart, måste bara lösa det tekniskt och tidsmässigt ;)

    1. Oj, den boken ja… Den kommer jag nog inte läsa. Recensionen hos Sandra Beijer minns jag som väldigt tung.

     1. Den är tung. Men åh så fin och kärleksfull också. Huvudpersonen har haft det tufft och det är jobbigt att läsa om men samtidigt ör det så mycket villkorslös kärlek i den också.

      Men!! Det finns ju massa andra böcker att läsa också :)

      1. Blir ju lite nyfiken av din beskrivning ändå. Men misstänker att jag skulle ha svårt att hantera den. Kanske när jag hunnit mogna lite och tiden är rätt ;)

 3. Jag läser Memorys bok, om en albinokvinna i Mozambique som sitter i fängelse för mord och minns sitt liv, alltid som utanför. Bokklubbsbok, jag kämpar på. Den är inte dålig men jag har så svårt att koncentrera mig på läsning numera.

  1. Åh, den låter ganska tung faktiskt. Hur lång tid har ni på er att läsa? Och händer det att man inte alltid läser ut boken?

   1. Sex veckor har vi, två kvar så jag ska nog hinna! Det är första boken i ny klubb så jag vet inte hur de andra klarar läsuppgiften, ska bli väldigt spännande att träffas igen!

 4. Jag använder Storytel och börja lyssna på ljudböcker förra sommaren. Jag lyssnar hellre på ljudbok än musik nu för tiden när jag städar eller promenerar själv :) Jag gillar att läsa vanliga böcker också, men ljudböcker hjälper mig att “läsa mer”.

  Hur tycker du sortimentet är på Nextory?

  1. Glömde berätta att jag ska till att påbörja boken Jurtjyrkogården av Stephen King ( är sjuk och ska bädda ner mig soffan med boken nu snart) och som ljudbok lyssnar jag på Istvillingar av S.K Tremayne.

  2. Kul att du också fastnat för det! Och jag håller med om att det hjälper en att läsa mer. Jag försöker också att läsa på riktigt emellanåt.

   Jag tycker sortimentet blivit bättre, för något år sedan minns jag att jag upplevde att inte lika många böcker fanns. Men nu tycker jag mig hitta det mesta! Har iofs inte stenkoll på Storytel så kan tänka sig att det skiljer sig åt. Du kanske kan pausa Storytel en månad och kolla vad du tycker om Nextory? ;)

 5. Det här var för läskigt: för tillfället ligger jag under täcket (pga fryser alltid) och läser Kelly Rimmers bok “Jag utan Dig”. Tänkte ta en liten paus och läsa din blogg, och vad är det du har skrivit om, om inte just den boken? Och när jag läste rubriken tänkte jag faktiskt att Jag utan dig kommer finnas med…
  Men det jag skulle skriva är att jag verkligen rekommenderar boken. Jag har inte läst ut den helt än, jag har det bästa kvar med andra ord, men den är så fängslande. Det händer inte ofta att jag stryker under meningar i böcker, men nu har det varit många uttryck som gått rakt in i hjärtat. Åh, det bästa med att läsa böcker!
  Och angående det, det är så befriande att läsa en riktig bok för en gångs skull. I gymnasiet läste jag några böcker under kurserna i svenska, men det är inte samma sak som att själv välja ut vad man vill läsa. Då kändes det mer som ett måste, men nu äntligen tog jag mig tid att läsa och har sträckläst flera böcker den senaste tiden. Att läsa är bland det bästa som finns tycker jag.

  1. Men åh, vilket lustigt sammanträffande och vad kul att höra att du rekommenderar den. Jag har kommit en bit in i Still me så får ta den efter – blev så nyfiken nu ju, låter som en bok jag kommer gilla :) Och visst är det fantastiskt att försvinna in i böckernas värld. Minns också hur det var både i gymnasiet och på uni – då fanns ingen läsenergi över, haha!

 6. Jag har faktiskt aldrig lyssnat på en ljudbok. Eller kanske på CD-skiva en gång i tiden. Jag gillar att läsa men inser att det kanske passar mig bättre att läsa för jag orkar sällan bära med mig böckerna. Ändå är det lite charmen med det att ha en fysisk bok :)

  1. Att det passar dig bättre att lyssna menar du? ;) Jag tycker du kan ge det en chans åtminstone! Det har gjort under för mitt läsande – eller ja, avverkande av böcker, haha. Gillar du brittisk dialekt? I så fall kan jag rekommendera Still me! Prova!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.