Jennifer sandström

Stadsdrömmar eller motsatsen

Jag tittar på den klänning som nu hänger på tork. Det var i den som den långa resan började. På ett bröllop i Stockholm med en kamera i handen. Nervositeten var inte nådig, men det gick fint. Sen fortsatte jag norrut och kan livet verkligen vara så här lyxigt?

En kväll i guldfoajén på Kungliga Operan
Två intensiva Stockholmsdygn & nattåget
Snöstorm och fast i Björkliden
Vinterdröm i foton

Att komma hem igen & förra veckans mindre bra och bättre

Efter ett par lyxiga och snöiga veckor i norr kommer förstås en resehangover som en käftsmäll. Det i kombination med pms talar ju inte för de bästa av veckor. Så inne i mitt huvud var förra veckan inte särskild eller fantastisk, utan ganska jobbig.

Bestämde mig därför att den här veckan inte jobba hemifrån varje dag. BLIR JU ALLTID GALEN. Till sist. En-två dagar max, eller halva dagar. Men sen behöver jag människor i mitt liv. Är nog en ganska hybrid av intro/extrovert. Gillar egentiden, men inte för mycket av den.

Och känner mig alltid lika levande i umgänge med andra. Som när jag får träffa mina vänner efter några veckor. Höra om allt som hänt och känts.

Helgen innehöll dock fina små händelser. Besökte Amos Rex med T och skrattade åt den “hopplöst svåra och way too hard trying”-konsten. Gillar konst på någon sorts nivå, men ibland är det bara för mycket. Utställningen består visserligen av väldigt unga konstnärer och det är fint att de får synas, men upplevelsen gav mig inte desto mer.

Vi lämnade ganska snabbt och gick och drack kaffe och läste böcker på Ateneum (ovan bilder).

Gick på bio och såg Parasit och vill kanske aldrig se den igen, även om jag inte direkt ångrar det. Vill också sätta ett “känsliga tittare varnas” på den. Kino Tapiola är förresten den mysigaste biografen!

På lördagen gick vi på fest, jag iförd vad T kallade för chilimönster. (Hade inte en sån boll på huvudet, men brukar ha det innan för att få volym, haha ja ibland tänker jag att jag skulle vilja lära mig att fixa hår.)

Och söndagen fick jag hänga med Jas och Tanja <3

Den här veckan med vänner, kollegor, staden och landet

Denna vecka var tvunget att bli bättre och börjades således på Wonderland med Kugge. Fortsatte tisdagen med Tanja och en sväng förbi hennes kontor. Jobbdejt med Veera igår och en tidig aw med Julia som var på besök från Vasa. Blir så glad av att prata med och träffa henne, hon är en sån som smittar av sig av sin energi. Dessutom har hon nyligen startat upp sitt företag Yes communicaions, ser så mycket fram emot att följa allt vad hon kommer hitta på framöver.

För helgen planerar vi att åka ut på landet. Aaaah. Är så ambivalent kring mina känslor gällande staden. Tycker egentligen det känns menlöst att bo ”strax utanför” (30 min med metro dörr till dörr, som vi gör nu) och skulle antingen vilja bo MITT I stan eller i en liten stad långt bort från storstan (fast vill nu inte bo i någon random stad mitt i Finland, utan tänker mer typ: Gällivare).

Promenerade längs vackra gator inne i Helsingfors igår och suktade efter en riktig jävla drömlägenhet i ett av de gamla fina husen. Borde ta reda på vad en sådan skulle kosta och kalkylera hur länge/mycket man skulle behöva spara (och tjäna!) innan en sån dröm kan bli verklighet. Att vara företagare och vilja ha bostadslån är, vad jag har förstått, inte det mest fördelaktiga? Tur att jag har en kille (som alltså är anställd).

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.