Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tallinntips: Kalamaja & Noblessner

Att Telliskivi är hippt, populärt och ett absolut måste när du besöker Tallinn har vi redan avhandlat. Men vad som är ännu ett område du inte får missa bortom Gamla stan är Kalamaja och Noblessner-hamnen.

Det ligger precis vid vattnet och är en plats för kreativiteten. Men det är framför allt en estetiskt cool plats att uppleva. Att promenera hela vägen från Gamla stan tar ungefär en halvtimma men två andra möjligheter att ta lokalbussen (enkelt att betala för en resa med bankkort direkt på bussen) eller ta en Bolt-bil (motsvarande Uber, som går både snabbt, smidigt och billigt med Bolt-appen).

Vi hade två dagar i Tallinn nu senast när vi var där och under sista dagen tog vi oss ut hit!

Så här beskriver Visit Estland området Kalamaja själva “Nya kaféer, barer och gallerier har förvandlat de tidigare industrianläggningarna i den historiska stadsdelen med träradhus och gjort den till det område i Tallinn som utvecklar sig allra snabbast och attraherar dem som är kreativa och unga i sinnet.”

Det är som sagt inte jättelångt att gå ut hit och det är en ganska fin promenad som jag rekommenderar att du går åtminstone ena vägen.

Även om det är vinter, halvblåsigt och ganska grått när vi är här så är byggnaderna coola och hamnen en upplevelse i sig.

Särskilt grått och tomt så här i slutet av januari, under sommaren hänger nog både fler människor och båtar här nere.

Här finns flera restauranger, caféer och bland annat så har det omtyckta estländska ölmärket Põhjala sitt bryggeri här som du kan besöka: Põhjala Tap Room.

Ett café vi hann med var Staapli 3 Art Gallery and Cafe. Härifrån hade jag gärna plockat med mig en tavla.

En mindre trevlig konstupplevelse var Kai Art Center. Vill man besöka det lilla museet bör man kolla upp vilken utställning som går. Vi betalade 8 euro för ett rum fullt av lysrör. Förvisso lite coolt, men kanske inte vad vi hoppats på.

Även om jag tyckte syftet hade sin poäng. Att kritisera vårt ständigt öppna/vakna samhälle som gör att vi jämt kan producera och konsumera.

Det finns också spännande butiker här i området. Vi var nyfikna på Shishi men den var tyvärr stängd när vi var här en söndag.

Mer om Tallinn:

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.