Jennifer sandström

Sommarlyxvardag

Det är torsdag och vi har fullt upp med midsommarförberedelser. Egentligen inte så fullt upp, utan tempot är ganska lugnt. Skulle haft ett skypemöte (är ute på landet) idag men det blev framflyttat, så har egentligen minimalt med jobb. Det här med att vara sin egna chef när solen är varm och någon föreslår utflykter. Eller när det finns midsommarkransar och västerbottensostpajer att göra. Hela jag har lite gått in i en sommarlovskänsla tack vare (eller pga?) förkylningen som slog till precis som vi kom hem.

Och ärligt talat, varför inte behålla denna sommarlovsfeeling? Har inga tighta deadlines, inga absoluta måsten som ligger och väntar. Så kan njuta av detta!

I morgon ska vi ut till Brännskär i Åbos skärgård och körde därför redan igår hit till Ts föräldrar som bor på vägen. Har ätit lax med färsk pasta till lunch, varit och handlat för helgen, och gjorde precis ett besök på en glassfabrik.

Isontuvan Jäätelö heter glassen som tillverkas här ute på landet. Vi köpte med oss små förpackningar med en av varje smak.

Tycker kola med salta jordnötter och rockyroad låter godast. Är ganska klassisk och enkel i min glassmak, förutom att jag måste erkänna att det finns en glass i Finland som har smaken blåmögelost OCH lakrits – och den är faktiskt riktigt god. Apropå glass åt jag min första mjukglass på jag vet inte hur många år, igår. Hade glömt hur gott det är? Vanilj med daimströssel.

Nu sitter jag med en kopp kaffe och laddar för att gå ut och plocka blommor till min krans. Förra året kom jag hem från Sverige precis innan vi skulle åka iväg och hann inte med något blomsterkransfixade. I år tänkte jag försöka, men så simpelt som möjligt. Växer massor av prästkragar här utanför så tänkte plocka sånna plus gröna björkkvistar. Jag är dock extremt opysslig så, well, får se hur det går.

Har btw börjat på en ny bok som inte var planerad i min sommarläsning. En bokcirkel dök upp och det här är första boken vi läser. Kommer nu läsa denna och sen göra magiska underverk – be prepared!

Nej men faktiskt så har första kapitlet varit inspiration på hög nivå.

Har också fått mysa med denna katt:

Behöver fler snälla katter i mitt liv. Vågar fortfarande inte somna om det är en katt i rummet. Testade igår, men kan helt enkelt inte slappna av. Fick väcka T som hann somna och be honom skuffa ut lille Vili och stänga dörren. Verkar dock som om det var glömt och förlåtet idag… :)

Hoppas du också njuter av sommaren och inte stressar inför helgen. Och glad midsommar om vi inte hörs i morgon <3

FÖLJ:

13 svar

  1. Eftersom han inte heller är så duktig på midsommarkransar? Eller åt han också sin mjukglass igår? Säg inte att han precis dykt ner i Big Magic?

   Fast kom på nu att du nog menade katterna.

   1. Ja, usch! Jag skulle aldrig kunna sova i samma rum som någon äcklig katt!😱😱😱

     1. Hi hi, jag behöver inga katter i mitt liv. Jag behöver kattägare som håller sina katter hemma, och inte låter dem springa om kring obevakade och skvätta!😀

 1. Jag lyssnade på ett videoklipp där Elizabeth Gilbert läste ett utdrag ur boken och bara det var inspirerande. Ser verkligen fram emot att läsa den och diskutera den sen!

  1. Jaaa, jag har redan vikt massa hundöron i boken och går runt och funderar på hennes ord… :)

 2. Läste den boken förra sommaren. Den var väldigt inspirerande, men stundom långdragen tyckte jag :) Trevlig midsommar!

  1. Jag har läst ungefär halva men tycker den känns lättläst iaf med tanke på att den är ganska kort! :)

 3. Usch, på tal om katter så fick jag en tb till när jag var kanske 10 år och sov över hos en kompis som hade en katt. Hon visste om att jag var rädd för katter (eller ja, alla djur egentligen…) så hon var noga med att inte släppa in katten i sitt rum och stängde dörren ordentligt när vi skulle sova. Glömmer aldrig paniken som jag fick när jag morgonen efter vaknar och känner en tyngd på mitt ansikte som vägrar flytta på sig. Då har kompisens storasyster öppnat dörren till sovrummet av en ren vana, och katten lagt sig på mitt ansikte… fy vad hemskt det var. Nu kan jag skratta åt det, men kan ju säga att rädslan för djur inte blev direkt bättre av det😅

  1. Hahaha, åh. Jag förstår dig. Samtidigt som det känns så oskyldigt? Jag hade en kompis som hade en katt som kom och klöste en på fötterna när man låg och sov. Tror mitt katt-trauma kommer därifrån…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.