Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

sommarhelg & söndagkväll

Söndagkväll. Balkongen är varm som ett växthus och persiennerna är neddragna. T fixar vitlöksbröd i köket och jag har landat på soffan. Vi åkte ut till landet igen, finns ingen bättre plats för sommarhelger. Helgens highlights var second hand-rundan i Salo och SUP:andet idag. Också middagen igår, kvällens filmmys och morgonens kaffe ute på trappan.

Jag har lärt mig två saker den här helgen. Att Sveriges kung innan vår nuvarande Carl Gustaf (har aldrig ens skrivit hans namn tidigare inser jag nu) var Gustaf Adolf. Har liksom aldrig tänkt på det tidigare. Jag var ju inte född när skiftet skedde 1973 osv. Men kanske ska man ha koll på sånt? Det andra jag “lärde mig” var att jag såg min första Indiana Jones-film. Det känns också som något man bör ha koll på.

Såhär såg helgen ut med några bilder. 

Mathildedals bruksby. Det är så mysigt här, älskar att åka hit.

Sommarmat.

Sommarkryddor.

Sommarmorgon.

Sommarhäng och mölkky som är Finlands svar på kubb. Finns det i Sverige? I Frankrike har det finska spelet tydligen blivit hur poppis som helst.

SommarSUP.

SUP är alltså stand up paddleboarding (förtydligar för tänker att t.ex. min mamma kommer undra vad det är för supande som jag pysslat med den här helgen). Det här var första gången jag testade detta och det var hur nice som helst. Har alltid tänkt att det är en sån sak som ser så enkel ut men är asjobbig. Det var det inte. Det var bara lite tungt när det blåste, men annars ganska chill. Helt klart en bra sommaraktivitet och ett fint sätt att komma nära vattnet utan att behöva vara i det (jag är så himla rädd för fiskar och sjöodjur).

En bra helg sammanfattat, men inuti en hel del ångest. Snälla säg att det är pms. Och tillsammans med totalcraving för choklad så är det förmodligen det. Men det är ändå så jobbigt. Ni som vet, ni vet och ni andra kan bara vara jäkligt tacksamma.

Måndag i morgon och på torsdag ska jag kliva på en båt och åka över havet.

FÖLJ:

10 svar

 1. Timjami, rosmariini! Jag har suttit och klippt våra ord så hakar upp mig på alldeles fel grejer i det här inlägget. ;) Härlig helg i Teijo verkar ni ha haft <3 där är så fint!

 2. Vilka härliga bilder! Jag hade pms förra veckan so I hear you sister. Ät massa choklad, kolla på en rolig film och var lite extra snäll mot dig själv så ska det nog gå bra <3

  Och ja, det där spelet var riktigt poppis redan när jag bodde i Paris.

  1. Så lustigt att det blivit så poppis i Frankrike :D Har du sett det i Sverige alls?

   Och tack för peppen. <3 Ljuvligt när det tillsist går över.

  1. Det vaaar det! Trodde det skulle vara läskigare. Men kan iofs tänka mig att det är lite läskigare om det är mycket vågor :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.