Jennifer sandström

Såhär börjar jag veckan.

Godmorgon vänner! Lunch nu, jag vet… Det är måndag och det känns, bra? Yes. Jag har haft en skön start på min vecka, yogade nämligen när jag steg upp strax efter nio. Det är så skönt när T börjar tidigt, för då kommer jag också upp i rimlig tid och kan ägna mig åt till exempel yoga – som man gärna utför hyfsat ostört.

I en etta får man jobba med vad man har. Sovrum, vardagsrum, matplats – allt i ett, till och med ett avslappnade yoga-rum. Nåja, allt man egentligen behöver för att yoga är väl en yogamatta och någonstans där den får plats.

yoga hemma

Jag har yogat en del för några år sedan – men jag är i ett väldigt nybörjarstadium. Känns extremt fånigt (ja, faktiskt) att lägga upp dessa bilder, hehe. Men, har tagit bilderna för att kunna se och följa någon sorts utveckling och förbättring eftersom mitt mål är att börja yoga betydligt mer. Så tänkte att då kan jag lika gärna dela med mig. Ser fram emot den dagen jag kommer vara lika graciös som yogagirl….? Undra om det kommer kännas mindre fånigt med bilderna då?

Happ, här har vi i alla fall mig i hunden. Positionen hunden alltså. Hälarna ska helst vara i backen, men dit kommer vi väl en vacker dag med lite (mycket) övning…

yoga övningar hemma

Och såhär ser jag ut när jag står med händerna i golvet och tycker att “ja men nu måste mina ben ändå vara raka”. Nej, det är de inte. Vi har alltså endel att jobba på även där. Men ingen föddes ju expert på något, för att bli duktig på något krävs timmar av övning – inget konstigt med det. Är pepp på detta i alla fall!

gör yoga hemma

Hehe, om någon månad så ska vi nog lyckas ha raka ben här…

Har jag några bloggvänner som yogar där ute? Kör ni i grupp, alltså går på pass? Eller själv hemma? Gör ni till instruktioner via en app eller liknande? Vad lyssnar ni på för musik? Angående musik gillar jag yogagirls Love! (som jag inspirerats av) och Spotifys Love Life, Live Yoga. Men yogar gärna framför yoga-appen Yoga Studio eftersom jag, som sagt, inte är särskilt avancerad och behöver lite guidning :-)

Just nu hörni sitter jag och dricker min frukost/lunch, brunch? Vissa morgnar är jag så hungrig och måste äta frukost genast. Men andra morgnar kan jag vänta ett par timmar, dricker en kopp te – jobbar/pluggar – och äter sen frukost. Något jag blivit helt hooked på är i alla fall smoothies och en upptäckt jag gjort är gröna smoothies! För att följa yogi-stereotypen i ännu fler steg… Får man ner lite gröna grejer så känns det som att det blir ännu mer mättande och framför allt ännu fler vitaminer! Det bästa med smoothies är att man egentligen inte behöver något recept, det är bara att freestyla och ta vad man tycker om, tror kan bli en bra mix eller vad man har hemma. Men en väldigt bra bas för att göra en grönare smoothie är grönkål och färsk bladspenat (har provat med fryst spenat i smoothie tidigare men det rekommenderar jag inte, den har väldigt stark och märklig smak då). Grönkål tipsade min bror om och det hittade jag i en plastpåse i blad som ligger styckvis – superenkelt!

recept grön smoothie

Recept på min gröna smoothie:
Det här är det jag slängde ner i min smoothie idag.

 • Fryst mango
 • 1/2 avokado
 • 1/2 banan
 • 1 grönkåls-blad
 • 1 näve bladspenat
 • 2 msk keso
 • Lite linfrön & pressad lime
 • Mjölk & lite vatten

Andra tips för en god och nyttig smoothie är till exempel att prova soyamjölk istället för vanlig mjölk, blanda ner ett ägg (dock känns det lite tveksamt att äta råa ägg? Men jag gör det ibland!), ha i lite kokosflingor, tillsätta honung om man vill ha lite tydligare sötma samt riva ner ingefära!

grön smoothie recept

Har ni något grymt smoothie-tips?
Eller kanske ett yoga-tips som jag skulle kunna ha nytta av?

FÖLJ:

12 svar

 1. Bästa Jennifer! Det var du som tipsade mig om Yoga girl, och tack tack tack <3 hon hjälpte mig såå mycket.
  Såklart blev jag ju helt fast och har yogat lite grann både på egen hand och tagit yoga klass i grupp och precis som du vill jag börjat yoga betydligt mer, men det har inte blivit en del av min vardag ännu. Jag var på hennes klass när hon var här i Stockholm och blev ju bara mer imponerad av henne!

  1. Är det sant Victoria? Så roligt! Och gud vad kul att du hade chans att gå på hennes klass – hur var det?? Berätta!!

   1. Ja! Jo jag blev ju ganska så starstruck! Och hon är liksom precis lika gullig i verkligheten! <3
    Sen är ju jag ganska mycket nybörjare på Yoga som sagt så jag hade nog fått mer ut av klassen om jag kunde lite mer från början.
    Och så måste jag säga att jag älskar den musiken hon yogar till- inte vanlig yoga-meditations musik som har varit på de klasser jag har tagit tidigare.

    1. Kan tänka mig! Hörde en intervju med henne på tv4, så go. Ah okej, kändes det lite avancerat? Jag har hennes yogalista – men det är alltså den musiken hon kör i klasserna också? Coolt och nytänkande!! :)

 2. OMG! Nu blev jag ju peppad att ta tag i stretch/yoga! Har gått på några pass men alltså, jag somnar ju bara… Föredrar pilates. Men borde verkligen bli mjukare i kroppen, jag har nog lika raka ben som du ungefär… Gammal ryttare, skyller på det!

  Lyssnar på din låtlista nu, letar musik att sova till (skapade listan where lions sleep tonight) men behöver sångfri musik då, annars lyssnar jag för mycket på text istället för att sova…

  1. Hahaha, alltså jag somnar 90% av gånger i slutet under avslappningen. Men du kan ju inte somna mitt UNDER passet? Yoga är ju inte direkt så lugnt som man kan tro, jäklar vad styrka och koncentration det kräver av kroppen! :)

   Det är så skönt att stretcha också, och märka hur mycket mjukare man blir!

   Har också svårt att somna till text, till exempel podcasts är omöjligt – något min pojkvän alltid somnar till!

   1. Jodå, jag somnar under passet :D Jag tror det finns olika typer av yoga, vissa är mer stillsamma än andra…

 3. I en deal på jobbet, där jag får med några kollegor på ett stenhårt HIIT-pass, har jag lovat att hänga med på ett yoga-pass. Första någonsin. Vet inte vem som bävar mest…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.