Jennifer sandström

Säg hej till vårens SEO-kursdeltagare

Så kom vårens SEO-kurs till sitt slut och ungefär hälften av deltagarna ville gärna vara med i det här inlägget där jag ska presentera dem lite närmare. Det är ett gäng kreativa och härliga företagare, entreprenörer, bloggare och fotografer. Och visst kan det vara kul att se vilka som gömmer sig bakom ett annars anonymt deltagarantal?

Här kommer en presentation av 9 av de 25 företagare, bloggare och marknadsförare som gick vårens kurs.

Jag är övertygad om att du kommer hitta åtminstone en härlig typ du fastnar för! Kika in på deras sajter, och bloggar som de flesta har.

Okej vi kör!

Mia / Restyle – syateljé & butik

En av finlandssvenskarna i gänget som hakade på kursen först av alla redan innan årsskiftet. Mia driver butiken och företaget Restyle i Vasa. De lagar kläder och har en egen hållbar kollektion. Tycker det är inspirerande att följa dem och gillar särskilt deras tips som till exempel hur du får jeansen att hålla längre (visste du att det går att laga jeansen väldigt snyggt?).

Några ord från Mia om kursen:

“Jag rekommenderar varmt Jennifers kurs för alla som vill komma igång med SEO! Kursen är väl genomtänkt, konkret och med tydliga arbetsuppgifter. Jag har lärt mig skapa bättre innehåll och driva mer relevant trafik till mitt företags nätsidor.”

Besök Restyles hemsida och blogg


Emilia Dalen – fotograf i Vårgårda

En vän till mig gav Emilia tipset om kursen. Hon är fotograf sen flera är år tillbaka, bor på landet och utgår från Vårgårda, men rör sig egentligen i hela området kring Göteborgstrakten för bland annat fotograferingar för företag och även familje- och barnfoto.

Vad säger Emilia om den här våren?

“Kursen var väldigt värdefull och blev verkligen en spark i baken att ta tag i saker som borde ha blivit gjorda för länge sen! Men med Jennifers kloka tankar och kunskap, så blev sidorna mycket bättre än om jag hade gjort dom från början. Och jag har redan börjat se resultat av tiden jag lagt på detta! Väldigt uppmuntrande!!”

Besök Emilias hemsida och se hennes vackra foton


Av Sophia – nystartad bloggare

Sophia har precis nu som kursen tog slut lanserat sin hemsida. En blogg! Hon skriver i sitt första inlägg “Varför startar någon en blogg 2021? För att man har hybris? För att man är en boomer?” – där man även får en fin presentation av henne och blir sugen på att läsa mer.

Sophias ord om SEO-kursen:

“Jag visste väldigt lite om SEO och hade ingen hemsida när jag anmälde mig till Jennifers kurs, men har lärt mig så mycket både teoretiskt och praktiskt under de här veckorna. Jennifer lyckades göra kursen relevant för alla, trots att vi var på olika nivå vid start. Mitt intresse för SEO har bara växt. Jag ser fram emot att fortsätta utforska hur det kan hjälpa min hemsidas trafik, men också utveckla och utmana mitt innehåll. Tack Jennifer!”

Besök Sophias blogg


Elin Fagerberg – makeupartist & hudterapeut

Elin är vid en första anblick makeupartist och hudterapeut som driver en skönhetsblogg – och vid en närmare titt en multikreatör precis som jag. På sin sajt sprider hon kärleken till hudvården och sminket. Av förklarliga skäl ser hon strålande ut i den ena färgstarka looken efter den andra. Och hon har precis skrivit ett inlägg om hur du kan få en bra bränna inför sommaren med rätt solskydd.

Så här säger Elin om kursen:

“Vilken kurs! Jag har bloggat i 11 år och ändå lärt mig väldigt mycket. Jennifer är proffsig, lyhörd, kunnig och strukturerad. Inga frågor kändes för dumma att ställa utan det var högt i tak. Hon anpassade allt efter gruppen där alla deltagare kom från olika branscher och hade olika mycket erfarenhet.

Efter kursen kommer jag ha stor användning för allt mitt sparade material. Det enda jag saknar är att kunna ha en Jennifer i miniatyr på axeln som vägledare när jag bloggar…”

Besök Elins blogg


Magdalena – Wear My Yoga

Det är fantastiskt att få upptäcka spännande företag där ute runtom i både Sverige och Finland. Magdalena är utbildad skräddare och yogalärare som startade egen yogabutik 2015 där hon idag främst på nätet säljer både härliga yogakuddar och mysiga plagg.

Magdalenas reaktion om kursen låter som följande:

“Att jag skulle tycka SEO var kul?! Ja, till och med lite spännande…”

Besök yogabutiken Wear My Yoga


Anna / Schysst Va – skönhetsbloggare

Jag och Anna är bloggvänner sen vad känns som urminnes tider och vi har träffats ett par gånger, bland annat när jag hängt i Göteborg eftersom det är där hon huserar. Blir alltid lika imponerad av Annas blogginlägg och hon är en härlig typ.

Här är en favorit, gillar hur hon lagt upp det med korta videos/gifs som visar processen.

Det här är Annas kommentar:

“Innan jag började kursen tyckte jag att SEO var krångligt, invecklat och framförallt tråkigt. Men med Jennifers kurs kunde jag för första gången förstå vad jag höll på med. Hon bröt ned alla delar på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt. Så på dessa veckor har jag gått från att tycka att SEO är ett nödvändigt ont till att tycka det är roligt att jobba med.”

Besök Annas blogg


Ullrika Hedberg – Lolles Kläder

På något underligt vis (internets härliga villovägar) hittar också tidigare helt okända figurer till kursen och en av dem är Ullrika. Det har varit fantastiskt att få lära känna denna donna som finns placerad i Varberg med sin herrklädesbutik Lolles (gulligt namn!). Vad som förr var en stil för äldre herrar är idag något som funkar för alla åldrar.

Ullrika säger så här om kursen:

“Trevligt, pedagogiskt och lärorikt! Bär med mig både kunskap och ett breddat kontaktnät från Jennifers SEO-utbildning.”

Besök Lolles hemsida – Varbergs äldsta herrekipering


Anna-Clara / Strövtåg i världen – resebloggare

Anna-Clara är en fin kollega i resebloggsbranschen som driver en blogg för dig som söker restips utanför guideböckernas tio-i-topp. Och det var förstås väldigt kul att få med henne på kursen där här våren!

Vad tyckte Anna-Clara då?

“Äntligen en SEO-kurs som gör att du lär dig och får hjälp att utveckla din hemsida/blogg under tiden du lär dig. Jennifer är kunnig och ödmjuk och besvarar alla tänkbara frågor man kan ha.”

Besök bloggen Strövtåg i världen


Viktoria Ekberg – frilansskribent

Viktoria är en fellow skrivarmänniska som jag haft chansen att lära känna genom ett företagarnätverk vi båda är med i. Hennes egna hemsida är inte klar ännu och hon är alltså ett utmärkt exempel på att man kan gå SEO-kursen samtidigt som man bygger sin hemsida. Det kan vara en fördel att få med sig SEO:n från start. Eller också bara ha bättre SEO-kunskaper själv som skribent i de jobb man gör.

Det här säger Viktoria:

“För mig har kursen gett en djupare förståelse för SEO och vad du kan och bör göra för att utveckla din hemsida/blogg. Jag tyckte mycket om blandningen mellan teori, praktik och smart kunskapsuppföljning. Det fanns också utrymme för att få hjälp och idéer helt anpassade efter ens eget behov, vilket var inspirerande och mycket användbart. En riktigt bra kurs!”


Okej hjälp så många fina ord på en och samma gång. Ytterst tacksam för det! Och samtidigt är jag enormt glad att jag fått lära känna dessa damer. Det måste vara en av de finaste grejerna med att hålla i en kurs så här. Dessutom att se även andra connecta, hur allting bara sprider sig, som ringar på vattnet.

Hoppas du hittade lite ny inspiration du också!


Psst! Smyglansering av höstens kurs 🪄

För dig som tog dig ända hit ner kan jag avslöja att en liten hemlig dörr precis öppnats till höstens kurs. 🔮

Anmäl dig redan nu om du vill garantera en plats för hösten – till ett ännu bättre pris dessutom!

När startar kursen? Hur ser upplägget ut? Allt hittar du här på kurssidan.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.