Så var Influencers of Sweden Winter Workation i Åre

Under helgen som gick hade jag äran att få delta under en så kallad workation slash unconference i Åre och kom hem alldeles hög på nya intryck. Det var Sveriges branschnätverk för influencers, Influencers of Sweden, som anordnade detta och alla vi som är medlemmar var välkomna dit. Till ett förmånligt pris fick vi bo på Holiday Club Åre och delta i alla möjliga roliga vinter-aktiviteter som Åre och hotellet har att erbjuda. Bra grej det här med att få hänga en hel helg klädd i underställ tillsammans med andra inspirerande influencers.

hus30_fotograf_ulrica_hallen_winterworktation-5793

Foto: Ulrica / Hus30. Vackra, vintriga Åre.


Vad är en unconference / workation egentligen?

De två huvudarrangörerna för helgen har lyckats sammanfattat vad en unconference är för något. För precis som Linda skriver och även Sara förklarar, så var det inte bara ”skoteråkning och mingel” – utan vi var också där för att lära oss något och framför allt lära oss av varandra. Det är nämligen grejen med en unconference, det är deltagarna som själva skapar innehållet och håller föreläsningar. Det finns otroligt mycket kunskap och erfarenhet i vårt nätverk och det är smart och tacksamt för alla att ta vara på den kunskap som finns.

2017-01-15 13.32.52

Foto: Linda. Influencers in action i hotellets lobby.

svenskaresebloggare

Foto: Annika / Resfredag. Från höger: Katarina, jag, Daniel och Helena. Var kul att träffa ett gäng av de svenska resebloggarna också, som jag känner ”online” sen en tid tillbaka men knappt träffat. 

Work + vacation = workation

En workation är en kombo av work och vacation, alltså man åker på semester fast man jobbar också. Det finns otroligt många fördelar med det – jag menar, bara ordet säger väl allt? Precis som Angeliqa från Vandringsbloggen beskriver det: när jobb känns mest som semester.

Läs också:

* 4 skäl att åka på workation – hos Annie / Vegokäk
* Workation – 4 fördelar och 1 nackdel – hos Sofia / Hildas

Det här gjorde vi torsdag-söndag

Välkomstmingel

Av de drygt 30 deltagarna trillade de flesta in under torsdagen, många med tåg, vissa med bil och så några av oss med flyg. På kvällen samlades vi alla i Holiday Clubs trevliga restaurangmiljö för lite mingel samt Linda som hälsade oss välkomna och snackade om influencer-trender för 2017.

2017-01-12 18.57.21_1

Foto: Linda. Jag skriver upp namn + blogg på en liten lapp för att smidigare kunna lokalisera bland alla halvbekanta och nya ansikten. 

rania_rowantree_InosWW_DSG_5341

Foto: Rania / Rowan Tree. Linda som öppnar upp helgen med trendspaning för 2017.

Godnatt-yoga med Yogastories

Den första kvällen efter middagen samlades vi alla inne i hotellets yogasal och fick avnjuta en timmas godnatt-yoga tillsammans med Therése på Yogastories. Godnatt-yoga kan vara bästa grejen. Det var yin-yoga där man stannar länge i varje yogapose och med målet att inte gå längre än 70% av sin kapacitet. Under denna session gjorde vi dessutom alla övningar i ryggläge. Ni kan alltså föreställa er hur skönt det var. Perfekt start på den spännande helgen vi hade framför oss.

hus30_fotograf_ulrica_hallen_winterworktation-5348

Foto: Ulrica / Hus30. Yoga med Yogastories. 

Intressanta och lärorika föredrag

Att ha ett nätverk med likasinnade är bland det finaste som finns. Det behöver inte ens vara ett nätverk där man ses utan ett nätverk online i till exempel en Facebook-grupp. Det är så vi bloggare kommunicerat mestadels hittills och vi utbyter dagligen massvis av tips, idéer, tankar och frågor i vårt lilla forum. Men att ses i verkliga livet är förstås himla bra det också – en väldigt speciell känsla när det i många fall känns som om man redan känner varandra!

Under helgen hade vi ett par timmar på morgonen och på eftermiddagen där alla hade chansen att dela med sig av just sin expertis. I början är de flesta förstås lite blyga och svenska och tänker ”inte ska väl jag, vad kan jag möjligen tillföra som inte alla andra redan kan och det finns säkert någon som kan detta bättre än jag”. Så tänkte även jag och hade därför inte tänkte ställa mig på scen och prata som om jag vore en expert.

Men självförtroendet kröp fram och jag insåg att jag faktiskt hade något att säga om sökoptimering. Även Maryem som har en gedigen SEO-erfarenhet höll en session på temat. Just det här med att ”synas på Google” är något man kan djupdyka i och grotta ner sig i hur mycket som helst – och jag älskar det.

2017-01-14 08.44.49

Foto: Linda. Jag in action under min SEO-session.

Andra sessions som hölls var mycket om sälj, om att nischa sig som bloggare, affiliatemarknadsföring, en fotopanel med frågor och svar, att gå på konferens med sig själv, samt även en väldigt fin, viktig och berörande session om depression och ta sig tillbaka till det kreativa livet som influencer. Just det sista ämnet kändes så jäkla viktigt och vilket systerskap alltså – där en efter en vågade öppna upp sig och dela med sig av motgångar. Och systerskap känns som det bästa ordet här, för ärligt talat har jag riktigt svårt att föreställa mig 30 män i en liknande situation med så mycket kärlek som kommer fram mellan tårarna och skratten.

2017-01-13 17.45.53

Foto: Linda. Maria från Made by Mary pratar om att bemöta det klassiska ”hej vi har ingen budget…”

2017-01-13 16.20.33

Foto: Linda. I ett gäng bland influencers är det fullt acceptabelt att hänga medan man stirrar in i skärmen och redigerar foton eller filar på blogginlägg. 

rania_rowantree_InosWW_DSG_5355

Foto: Rania / Rowan Tree. Fina Emilia som redigerar bilder från helgens skotertur.

Åres alla vintriga aktiviteter

Förutom de lärorika stunderna på hotellet så hade vi dessutom tid och möjlighet att utforska allt vad som finns att upptäcka i Åre. Åre har för det första en mysig liten by som kommer till liv om vintrarna och som är värt ett besök. Jag har hört mycket gott om Åre Bageri men fick själv endast chansen att äta lunch på Crêperie & Logi som serverar helt fantastiska crepes. Sen är det såklart en destination som erbjuder mängder av friluftsliv.

De flesta förknippar säkert Åre med skidåkning – och det är även vad de är mest kända för, men för dig som inte är sugen på att sicksacka nedför berget på ett par slalomskidor finns annat att upptäcka! 

Många av oss åkte ut på en skotertur i ett så kallat skotersafari, något som jag själv skippade då skoter varit en del av min uppväxt (rolig kuriosa: jag har till och med skoterkörkort!) En annan sak som jag var pepp på och fick chans att göra var snöskovandring – oh my, den upplevelsen förtjänar sitt alldeles egna inlägg. Några testade zipline och det vill jag göra nästa gång – ni vet när man åker på en lina högt upp bland trädtopparna. Och sista dagen var det ett gäng som åkte iväg och provade snowbike. 

20170113_110018

Foto: Daniel / Dryden.

Bilder direkt från skidbacken. Ett bar bilder lyckades jag knäppa själv också med min lilla iPhone under helgen. Men jag har blivit SJUKT fotoinspirerad och kikar redan på att införskaffa en bloggig kamera. 

20170115_121644

Foto: Daniel / Dryden. Såhär ser en snowbike ut! Resebloggaren Lisa i bild. 

rania_rowantree_InosWW_DSG_5299

Foto: Rania / Rowan Tree. På snöskospromenad med fotografen Katarina som knäpper bilder i världsklass i sin mysiga outfit. 

Det var en lång beskrivning av helgen och än finns det mer att berätta. Jag kommer skriva lite mer om snöskovandringen och hotellet i egna inlägg. Men om ni inte kan få nog av att läsa om Influencers of Sweden's Winter Workation i Åre så finns det massor av inlägg hos de andra bloggarna, varsågoda!

Såhär skriver andra influencers om helgen

* Annie på Vegokäk skriver om sina 6 lärdomar från helgen i Åre
* Sofia kom hem och beskriver hur det känns, som en bakfylla utan alkohol
* Katta visar fina bilder och beskriver vår snöskovandring som vi gjorde på lördagen
* Katarina skriver också om snöskovandringen tillsammans med sina fina bilder (där hon också lyckats fånga en på mig när jag står i brygga, allt för att hålla värmen uppe)
* Rania gjorde tilsammans med några andra grymma fotografer ett besök till Tännforsen, Sveriges största vattenfall och fångade några magiska bilder på det
* Lisa har skrivit om hur det var att testa snowbike
* Cykelbloggaren Elna testade längdskidorna Salomon Skintec
* Och slutligen så har Nevnarien gjort en film som speglar helgens härliga känsla!

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

38 Kommentarer

  • jennifer
   Författare
   19 januari, 2017 / 21:09

   Tack Lisa <3 Kommer längta tillbaka till denna helg många gånger...

 1. 19 januari, 2017 / 21:05

  att läsa ditt inlägg är lite som att uppleva helgen igen!!

  • jennifer
   Författare
   19 januari, 2017 / 21:09

   Alltså samma känsla av att skriva det, vill bara skriva om helgen om och om igen!!!

  • jennifer
   Författare
   20 januari, 2017 / 09:26

   Men eller hur Elna, ser fram emot att följa din cykeläventyr framöver! :)

 2. 19 januari, 2017 / 22:37

  Låter som en dröm-workation! Vad härligt ni haft det! Kanske en dag att man skulle se till att följa med :) Bra inspo!

  • jennifer
   Författare
   20 januari, 2017 / 09:24

   Amanda, absolut! Oavsett vad du har för ambitioner med bloggen – så kika på nätverket! Nästa gång jag kommer upp till Gällivare (möjligen påsken) kanske vi kunde ses och bloggprata lite och gå på en fotopromenad?? Jag ska inhandla en kamera snart och är riktigt sugen på att lära mig mer! :)

 3. 19 januari, 2017 / 22:53

  Vilket fint inlägg, Jennifer! Jag vill bara åka tillbaka med er alla <3

  • jennifer
   Författare
   20 januari, 2017 / 09:15

   Tack Helena! Jaaa <3

 4. 19 januari, 2017 / 23:07

  Ah men den där helgen alltså. Lika drömmig på bilderna som den var på plats. Hade kunnat sitta kvar där några dagar till. :)

  • jennifer
   Författare
   20 januari, 2017 / 09:12

   Oh ja. Du kan ju faktiskt åka till Åre när du vill… Det kanske inte blir exakt samma sak ensam dock, men ändå! ;)

   • 20 januari, 2017 / 09:25

    Ja, jag kan ju det men nej, inte samma grej. Sällan jag övernattar i Åre, det är jag för snål för. Men jag skulle nog vilja göra det oftare. Få saker slår att efter en lång och skön skiddag få komma till rummet, sparka av sig skidkläderna och få kliva in i en bastu. :)

    • jennifer
     Författare
     22 januari, 2017 / 21:13

     Ja men eller hur! Och just därför bokade jag just en resa till Alperna i mars… ;) *yay*

 5. 20 januari, 2017 / 08:46

  Åh vilket bra inlägg och sammanfattning av helgen! Det verkar som att många av oss vill tillbaka haha, hoppas vi kan ses snart igen!

  Angående ”bloggkamera” så har jag skrivit en inlägg om min lilla kamera som jag gick runt och filmade med om du är nyfiken ;)

  • jennifer
   Författare
   20 januari, 2017 / 09:12

   Tusen tack för all fotoinspiration Rania! <3 Nästa gång jag tar mig till norr så får jag försöka köra en norrlandsturné och hälsa på lite bloggare på vägen ;)

  • 20 januari, 2017 / 15:59

   Jag har också skoterkörkort, så coolt! Och har jobbar i Åre, skidskollärare nör jag pluggade i Östersund.

   • jennifer
    Författare
    21 januari, 2017 / 13:09

    Har du?? Se där! Och åh, vilket fint jobb kan jag tänka mig :) Bokade förresten precis en resa till München i mars!

    • 21 januari, 2017 / 18:03

     Åh ja! En kompis i Sthlm fyller 30 så vi är borta en vecka där men vore väl en nedrans oflyt om vi helt missar varandra!

 6. 20 januari, 2017 / 10:00

  Superbra sammanfattning av en härlig helg! Så kul att ses.

  • jennifer
   Författare
   21 januari, 2017 / 09:06

   Tack! Jätteroligt att träffa dig!

 7. 20 januari, 2017 / 10:54

  Svar på ditt svar (haha): haha härligt att du gjorde det! Jag har också en pojkvän som ä grym på det där med research, han brukar få googla åt mig! Kan inte något om Olympus Pen men har hört talas om den / sett den lite här och var vilket nog är ett gott tecken i sig :) Att klämma och känna är viktigare än det tekniska tycker jag, en kamera ska kännas bra i handen och att knapparna sitter på ett för en själv logiskt ställe, att man förstår kameran osv. Sedan tycker jag det är bra, även om man köper en liten kamera, att man kan byta optik på den. Vissa har sökare, vissa inte – det kan också vara bra att ta ställning till. Lycka till!

  • jennifer
   Författare
   21 januari, 2017 / 13:08

   Tusen tack för tips <3 (Ps. Lite förvirrad över om jag ska svara både här och på din blogg, hehe)

 8. 21 januari, 2017 / 09:05

  Vad bra du beskrev det här med workation och unconference. Jag har inte varit på något liknade innan men upplägget blev väldigt lärorikt! Tack för din session om seo!!

  • jennifer
   Författare
   21 januari, 2017 / 13:10

   Samma här – det var en riktigt bra grej! Och tack, vad fint att du uppskattade den <3

 9. 22 januari, 2017 / 14:00

  Kul att läsa din rapport, nu när vi tyvärr inte kunde vara med. Verkar ha varit väldigt positivt och ”påfyllande”. Unconference har jag aldrig hört förut ;) Men funderar ändå lite kring detta med ”systerskap” … blir inte det lite exkluderande?

  • jennifer
   Författare
   22 januari, 2017 / 21:14

   Tack Helena <3 Nästa gång får ni se till att vara på plats! Alltså vad intressant fråga, men jag är inte helt med på hur du menar? Hehe. Alltså att systerskap skulle bli exkluderande?

   • 22 januari, 2017 / 22:19

    Alltså, haha, jag menade bara att det kan kännas lite konstigt för de manliga bloggarna kanske? ;)

    • jennifer
     Författare
     23 januari, 2017 / 05:36

     Haha jaaa, I see! Äsch då, de får givetvis ingå i det ;) Dryden verkade klara sig fint!

 10. 25 januari, 2017 / 12:03

  Verkar ha varit så mysigt! Är nästan pepp på vinter och skidor av alla vackra bilder, trots att jag avskyr kyla och inte kan åka en meter.

  • jennifer
   Författare
   26 januari, 2017 / 09:28

   Det är ju så magiskt när man väl kommer ut till platser som dessa, och bara har tillräckligt med kläder på sig så att man inte fryser! ;) Sen så fanns ju, som du ser, massor av andra aktiviter förutom själv skidåkningen.

 11. 17 januari, 2018 / 17:33

  Alltså SÅÅ PEPPAD jag blev på Åre nu när jag läser detta om förra året, så himla kul det var!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   17 januari, 2018 / 21:29

   Åhh kul att du hittade till det här inlägget! Är så avis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?