Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

8 saker du inte visste om mitt resande

* Jag äger inte en enda reseguide och har knappt läst en heller. Jag är med andra ord sämst på att göra research innan resor och det kan ju tyckas lite naivt och ignorant, men det är så jag älskat att resa. Något jag blivit mer intresserad av på senare år är dock att lära mig mer om kulturen och landet jag reser i – vad händer här? Varför är saker si eller så? Vad producerar man och exporterar? Och i dagsläget finner jag min reseinspiration till stor del från andra resebloggar.

lrssalok1fu-rawpixel-com

* Mitt coolaste resmål hittills i livet var 5 dagar på Samoa. Jag och min nya zeeländska kompis bodde i en liten strandhydda som hade persienner som väggar. Det var så exotiskt. Men också varmt och de första nätterna vaknade jag och tänkte nu dör jag men överlevde med tanken om att människor bor här – jag fixar detta!

* Den dyraste flygbiljett jag köpt är tur och retur-biljetten till Nya Zeeland när jag skulle plugga där hösten 2012. Den kostade 15 000 SEK. Ungefär samtidigt köpte jag min Macbook Air för exakt lika mycket. Macbooken följer fortfarande med mig snart 5 år senare och minnena från Nya Zeeland lever jag än idag på. Så om det var pengarna väl värt det? Absolut.

z7kbxifygee-freddy-castro

* När jag var 17 bilade jag från L.A. hela vägen till New York, på bara 3 veckor, med ungefär 15 andra ungdomar. Är glad än idag att jag åkte iväg på den språkresan. Det var första gången jag var så långt borta från Sverige och så länge hemifrån ensam.

8ttvm3ca94-bruno-bergher

* Under alla år som singel hoppades jag alltid att det var min blivande prins som skulle hamna i sätet bredvid mig på planet. Idag hoppas jag mest att jag kanske hamnar bredvid någon äldre som delar med sig av spännande berättelser och kloka lärdomar.

* Innan jag flög till Indien på obestämd framtid sommaren 2013 hade jag knappt haft en tanke på att ens besöka landet. Jag var 22 år gammal, nyutexaminerad och öppen för allt. Så när fick ett mejl på min LinkedIn som lät “hej, vill du komma och jobba i Indien?” var jag inte sen att tacka ja.

7vn81icxllk-hans-vivek

* Min så kallade reseblogg var inte tänkt som en reseblogg från början. Jag började blogga när jag var 14 och när jag som 19-åring flyttade till Kanada för att plugga, följt av Nya Zeeland och sedan fortsatte på äventyr till Indien och München så växte resandet fram som mitt största intresse och blev även fokus på bloggen (trots att jag skriver om allt möjligt och troligen kommer fortsätta göra det – det är fortfarande min personliga dagbok som jag delar med mig av till resten av världen).

* Jag har alltid älskat att ta foton men efter min första utbytestermin var jag så less på att släpa runt på min systemkamera att jag lämnade den hemma när jag åkte till Nya Zeeland. Sedan dess har jag endast fotat med mina diverse iPhones och även om foto har varit ett viktigt element här på bloggen, har det alltid varit mer av ett komplement till texten.

lake-tahoe-beach-sunset-1

Alla bilder i inlägget är lånade från Unsplash utom denna som är en iPhone-bild från stranden och solnedgången i Lake Tahoe


Om du vill ha mer reseinspiration får du gärna följa mig på Instagram, där hittar du mig under @jennsandstrom. Jag blir också glad om du vill gilla min Facebook-sida: Jenn – Forever abroad

FÖLJ:

41 svar

 1. Vem behöver resguider när det finns wifi överallt? jag är nyfiken av mig så inspo får jag från bloggar och att lära mig saker jag är intresserad av under resan googlar jag.

  1. Ja det är ju sant Pernilla! ;) I internets värld blir en reseguide dessutom rätt snabbt outdated…

 2. Jag är den typen som förbereder mig grundligt inför en resa. Mest för att spara tid framme vid resmålet. Å andra sidan så har jag inte så strängt inbokat schema att jag inte har utrymme för spontana aktiviteter. Jag kan samtidigt förstå charmen med att resa rakt ut i det blå och uppleva vad som händer. Kanske mera spännande…

  1. Spontana aktiviteter ja, det tycker jag också är viktigt. Eller ja det väl nästan mest det jag ägnar mina resor åt, haha! Sen beror det förstås lite på vilket resmål det gäller :)

 3. Hehe, jag researchar MEST. Fast ibland blir man less på sig själv och tänker att nu tar vi det på volley…
  Lite skönt med iPhonen ändå, kan tycka att detta med foto blir lite väl hypat ibland.

  1. Haha – det kan väl i och för sig vara lite mysigt att längta till resan och göra research innan, men jag har inte lyckats komma in i det ännu i alla fall… :)

   Ja, det är så svårt med foto – för ibland glömmer man SE det man är och tittar på för att man kämpar med den perfekta bilden och endast ser genom linsens öga. Men, måste faktiskt medge att jag ska inhandla en kamera i veckan…. Har hittat tillbaka till fotointresset och vill faktiskt vidareutveckla det! Var sak har sin tid osv.

 4. Faktum är att just på Samoa hade vi ovanligt mycket nytta över den South Pacific guide från Lonely planet som jag hade med mig. Då det var så svårt med wifi där var den grymt bra, lite old school. Jag håller med om Samoa, vilket underskattar resmål! Fiji kan slänga sig i väggen i jämförelse. :)

  1. Det kan jag nästan föreställa mig faktiskt. Gud vad jag och min kompis hade problem med att överhuvudtaget hitta rätt hotell – minns att vår taxi körde helt fel och att vi vägrade gå av. Sen var det lite tufft att kommunicera också. Men det löste sig tillslut – tack vare det vänliga folket som var så hjälpsamma.

   Frågan är om det bara kommer vara några år innan Samoa blir ännu ett Fiji? Fick känslan av att de jobbade hårt på att förbättra turismen när vi var där :)

   1. Jag tror faktiskt inte det. Kag tror turismen i Fiji eldas på pga den stora, businessdrivna indiska befolkning som finns där. På Samoa är befolkningen mer enhetligt pacifika & de drivs väldigt hårt av Fa’Samoana. Det betyder det samoanska sättet, levnadssättet, som är väldigt traditionellt & där pengar inte är en extremt viktig grej. Storfamiljen, klanen & kyrkan är det som är viktigt i Fa’Samoana.

  1. Tack Annika – vad kul! Och ja, kan tänka mig det – var tvungen att gå tillbaka i ditt bloggarkiv och se vad du skrivit om just Taiwan, och ja det lät väldigt lockande! Ännu ett resmål på drömlistan ;) Kram

 5. Kul inlägg :)

  Visst är det så, resor är alltid värda sitt pris! Men så har jag inte direkt lagt ut 15.000 för resa heller ;)

  När släktingar ger pengar till min dotter säger jag jämt “vad bra, där har hon pengar till sin språkresa om hon vill åka på någon” (vilket jag hoppas – och jag hoppas att hon ska få åka på vilken resa hon än drömmer om..av princip vill jag däremot att hon “betalar delar av den själv”).

  1. Alltid lika fint när du kommenterar Johanna – så glad att få en inblick i dina tankar och just nu även småbarnslivet :)

   Alltså finaste grejen!! Du får börja projicera(heter det så?) din kärlek till resor på henne så gott det bara går!

 6. Vilket underbart inlägg. Intressant att läsa. Själv skulle jag inte klara mig utan min kamera. Älskar att ta bilder och mobilens kamera håller tyvärr inte samma kvalitet som din iPhone. Fast tycker inte att du behöver flashiga bilder. Dina texter gör jobbet :)

  Jag är däremot likadan när det gäller research inför en resa. Jag gör det sällan och äger inte heller en enda reseguide-bok!

  1. Tack Christine <3 Och jag kan faktiskt avslöja att jag ska inhandla en bloggkamera i veckan!!! Har lyckats väcka något sorts fotointresse till liv... :) Men så fin komplimang i alla fall, du är för go, tack!

   Intressant också, vi som är dåliga på research - det verkar finnas en hög som är som oss, skönt att inte vara ensam ;)

 7. Kul! Visste ju att vi var lika på det där med (obefintlig) research, men annat var nytt, håller med föregående älskar sånna här inlägg!

 8. Så roliga vändningar livet tar en. Och så kul att du inte läser reseguider, det gör inte jag heller, typ. Några enstaka av slump. Men varför inte egentligen? Ska kolla efter en nästa gång jag reser, vilket blir svenska lappland.

  1. Ja visst gör det? Livet alltså :)

   Hmm, kanske skulle prova det bara för att? Men åh, Lappland! Vilken är din destination??

      1. Gud så trevligt! Ser fram emot ett gäng med foton därifrån!
       Ps. Nuuu blev din kommentar plötsligt markerad som skräp, sjukt märkligt…

       1. Ja kan det vara fantasiresor som gör det eller att jag kommenterat så mycket på din blogg? Tydligen kan massa kommentarer från samma person lätt räknas som skräp..

        1. Ja kanske att det var många kommentarer, så dumt! De måste jobba lite på intelligensen hos spamfiltret… :)

  1. Hehe sorry för det, var inte meningen… Eller så var det just det, att inspirera till resor och äventyr ;) Du får försöka planera in något!

 9. Jag har aldrig heller ägt en reseguide. Däremot gör jag min research, fast på internet – läser bloggar, googlar, går med i fb-grupper där jag kan få råd av vanligt människor som själva varit där, o.s.v. Och så när man är på plats kan man ju diskutera med människor irl dessutom. Min faster envisades med att jag skulle köpa en guide för Australien, men jag gjorde det aldrig och lär inte göra det heller. Bara tungt att kånka omkring med när man backpackar dessutom.

  1. Tack Maria <3 Håller helt med dig. Jättejobbigt att behöva prioritera plats för en tung reseguide när man ska iväg på resa ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.