Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Crêperie & Logi i Åre – en matupplevelse du inte får missa 

Under den där magiska helgen i Åre hann jag med några måltider på hotellet vi bodde på, en lunch i backen på ett mysigt café i en liten kåta och så även en sista dagen fick jag chansen att äta crepes på det omtalade Crêperie & Logi. Även Annika på Resfredag intog en av sina bättre måltider där och Katarina på Äntligen Vilse hade tydligen provat dem i Visby tidigare.

Välkommen till Åre Crêperie & Logi

Den trevliga restaurangen ligger i Åre By i en byggnad som är en gammal brandstation där skylten G:A BRANDSTATIONEN syns uppe på taket. Det ser väldigt lockande utifrån i sin vackra vinterskrud och vi kan bara ana vad vi har att vänta. När man pratar om crepes så handlar det ofta om en bra matupplevelse, och det är vad vi hoppas på efter att precis ha kommit från en lugn stund i hotellets pool- och bastuavdelning.

Crêperie & Logi i Åre

Så jag och min nyfunna bloggkollega och vän Erika kliver förväntansfullt in genom dörren, för att direkt välkomnas av en sån där typiskt ljuvlig doft som genast får det att kurra liksom ännu mer i magen.

Åre Creperie

Galetter & crepes

Vi öppnar menyerna och inser ganska snabbt att vi kommer vilja ha både matiga galetter och söta crepes. Frågan är bara hur, för att äta två hela crepes orkar man väl knappast? Och nej, nu i efterhand skulle jag nog våga påstå att det skulle vara en ganska tuff utmaning. Vi hade dessutom lite svårt att bestämma oss för vilka smaker vi var sugna på. Så tillslut kom vi på den eminenta idéen om att dela på två crepes: en lite matigare och en väldigt mycket sötare.

Då kunde vi dessutom fatta besluten om vilka av alla de sjukt spännande smakerna som vi skulle välja tillsammans.

Åre Crêperie & Logi

Kyckling, chèvre och marängsviss!

Och vilket bra beslut. För både den galette (som ju en “matig” crepe kallas) med kyckling, chèvreost, nötter och honung som vi delade på först, följt av den söta crepen med marängsviss, var så magiskt goda att jag inte skulle vilja ha den här måltiden ogjord!

Här får ni en liten bild av vår lyxiga lunch. På egen risk förstås, om ni klarar av att se bilderna utan att bli allt för sugna.

Åre crepes

crepes Åre

Crêperie & Logi

Så ja, jag kan med handen på hjärtat rekommendera ett besök på restaurangen Crêperie och Logi i Åre eller Visby om du har vägarna förbi där. Om du är lika förtjust i crepes som jag är förstås, men det är du väl?

FÖLJ:

16 svar

  1. Haha blev jag droppen som fick det att rinna över?? ÄT MÄNNISKA! (Istället för att läsa massa bloggar…..!) ;)

  1. Haha! Jag har förstått att många uttalar fel också och vet bara att det ska uttalas som apostrof på första e:et, sen fick jag såklart googla mig till hurdan apostrof det var… ;) Men att jag lyckades droppa ett H, TACK för att du sa till! Det var ju ett mer godkänt misstag än ett omedvetet fel, hehe.

 1. Herre min ge vad det låter (och ser) gott ut!!! Här i Bayern är ju crepes standard på marknader, volksfest och andra gatufester så jag brukar klämma i mig en med nutella och banan. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på det :)

  1. Och trots det kan jag inte minnas att jag åt många crepes under min vistelse i München, men desto fler pretzels ;)

 2. Men smarr jag dör vad det där såg gott ut! Tidigare var jag aningen skeptiskt intställd till Galette men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig ;-) Kan du tillreda dessa skatter själv också?

  SV: Det har varit rätt kallt här sista tiden, eller kallt för att vara här; jag som svensk tycker väl egentligen inte det finns så mycket att klaga på ;-)

  1. Haha med rätt tillbehör tror jag inte en galett kan gå fel ;) Jag ska nog be min sambo där hemma slänga ihop något – det är han som är kocken i hushållet och han borde klara av det!
   Ja det borde väl snarare kännas mer som hemma? :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.