Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En podcast om resor: Att Resa-podden med Annika och Lisa

Det var ungefär en vecka sedan som jag nämnde Att resa-podden i mitt inlägg med lite allmänna tips. Nu vill jag uppmärksamma den här podcasten om resor igen!

Sveriges första podcast om resor

Det är två resebloggskollegor till mig som för drygt ett år sedan bestämde sig för att skapa Sveriges första podd om resor!Eller åtminstone den första med en personlig touch (som jag fick förklarat för mig efter att först ha publicerat detta). Bakom mikrofonerna hittar vi Annika från Resfredag och Lisa från Livet från den ljusa sidan.

Själva beskriver Annika och Lisa Att resa-podden såhär:

“Vi satsar på en personlig podcast där ni kommer att höra oss diskutera resor och att uppleva världen. […] Högt och lågt, långt bort och nära. Vår ambition är att du som lyssnare ska kunna scrolla bland avsnitten och känna att du kan hitta olika teman och vinklingar om resor som tilltalar just dig.”

podcast om resor annika och lisa

Foto av Annika och Lisa, källa.

Resebloggar och resepoddar

Det här med resebloggar har ju funnits ett bra tag och många av oss svenska sådana kan du hitta på sajten för Svenska ResebloggarPoddar är ju däremot ett något senare fenomen som under det senaste året verkligen exploderat.

Själv lyssnar jag poddar mer sporadiskt än slaviskt… Nu på vintern promenerar jag ofta till jobbet och då har jag en halvtimma både morgon och kväll som är perfekt för att utnyttja till poddlyssnande. Så när lusten faller på så är jag glad att jag kan lyssna på en podd som handlar om just resor!

Att resa podden

Att resa gästspecial – med mig, Jonna Jinton & Äntligen Vilse

En annan anledning till att jag ville nämna Att resa-podden just nu är att jag faktiskt själv medverkar i deras senaste avsnitt. Vi träffades nämligen under blogghelgen i Åre och då passade Annika och Lisa på att intervjua några av resebloggarna som fanns på plats.

Så i de 29:e avsnittet av Att resa-podden kan ni lyssna på mig, Jonna Jinton och Katarina från Äntligen Vilse. Jag berättar om det jobbiga med att flytta utomlands och vilka utmaningar jag upplevt i olika länder – men vad som i slutändan gör det värt det. Jonna pratar om att upptäcka Sverige och det som finns nära – för att resa inom ett lands gränser är ju också att resa. Och så ger Katarina slutligen riktigt bra fototips!

In och lyssna: 

029: Att resa gästspecial (Del I)

Ni kan lyssna på Att resa-podden antingen på deras hemsida, på iTunes, i iPhone-appen för Podcasts eller i Acast.


Tips på fler podcasts som handlar om resor?

Ifall du har några fler tips på podcasts om resor så får du gärna dela med dig och lämna en kommentar här nedan. Kanske någon internationell på engelska?

FÖLJ:

21 svar

 1. Så kul att du ville vara med Jennifer, tack igen! Vi kan tyvärr inte ta åt oss äran att vara Sveriges allra första podcast om resor, det fanns ett par innan vi började. Däremot saknade vi en med personlig touch, vilket också var anledningen till att vi körde igång…

 2. Vilken konstig känsla det var att ha kommunicerat lite med dig och inte ha en aning om hur du låter och sen höra din röst och så var det inte alls vad jag förväntade mig. Högst oklart vad jag förväntade mig dock. Hursom, en pusselbit till och superkul att få höra mer om din bakgrund, den hade jag dålig koll på. Bra jobb!

  1. Haha ja sånt är alltid lustigt när man liksom blir förvånad av rösten. Kanske förväntade du dig, som de flesta, att jag skulle låta betydligt mer norrländsk? ;) Och tack Linda!

  1. Jaaa Alex, jag vet, den försvann så snart jag flyttat söderut. Jag är en väldigt anpassningsbar människa som gillar att smälta in i min omgivning ;) Det sägs vara en “social skill” att t.ex. kunna anpassa dialekten, så jag ser det som en styrka, haha.

   Och ja, den vet du väl en del om… Bara att säga upp sitt gymkort minns jag var ett jäkla projekt.

    1. Aaalltså räknas det fortfarande som en språkbegåvning om det sker ganska okontrollerat? ;) Kan liksom inte börja prata norrländska på kommando, haha!

     Attans! Så dåligt med gym som inte är flexibla… Som de flesta gym ju inte är.

 3. Brukar inte lyssna på den här podden, men den här gången gjorde jag det. Känner så igen mig i det du säger om att flytta utomlands, att skapa nytt kontaktnät osv. Och som Alexandra skrev här ovanför, tysk byråkrati är verkligen en utmaning i sig.

  1. Vad kul att du lyssnade på podden, du får bläddra igenom och se om det finns fler avsnitt som kanske faller dig i smaken :) Och ja, du som också flyttat runt en del, jag kan tänka mig att du upplevt mycket av det. Har du något du skulle kunna lägga till på listan över utmaningar och fördelar? Vore intressant att höra någon annan utlandssvensks perspektiv :)

   1. En sak som jag har tänkt på är att man kan aldrig göra erfarenheten ogjord, på gott och ont. Känslan av att inte passa in någonstans, inte i det nya landet, inte i Sverige kan vara en sån grej. Minns första gången när jag landade i Sverige och kände att det inte var mitt land längre. Så knäpp känsla. Vi tänker väl flytta till Sverige när vi kan, och då hoppas jag på att snabbt hitta “min plats” i samhället igen.

    1. Jag förstår vad du menar Simone. Och kanske måste en sån sak få vara värt det, eller liksom “det pris man får betala”… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.