Jennifer sandström

Restaurang Teatteri

Ibland inbillar jag mig att jag skulle gå ut och äta inne i Helsingfors oftare, om jag också bara bodde inne i Helsingfors. Nu bor jag 30 minuter bort (med metron, promenad till/från inräknat). I en norrlännings mått mätt är det suuuperlångt. Men sanningen är nog att det är inte det enda som spelar in. Det andra som är avgörande är att T älskar att laga mat, och lagar väldigt god mat.

Så när tillfälle väl ges är det väldigt kul att gå till nya ställen i Helsingfors. En restaurang som jag och Kugge testade under vår konferens på St. George precis innan jul var Teatteri, som ligger i anslutning till Svenska teatern. Mitt inne i stan precis på Esplanaden.

Gillar miljön här och att man kan sitta vid ett bord som i ett litet bås, avskild från allt annat. Särskilt mys när det är vinter och grått utomhus.

Började med en toast skagen. Går ju sällan fel.

Och en alkoholfri moscow mule, vilket i princip är ginger beer med lime. Hehe. Går heller aldrig fel.

Och så ett tredje säkert kort till varmrätt, en getostsallad. Tror att det var så att den var bland deras förrätter, men tycker ofta att två förrätter kan vara ett bättre alternativ än bara en varmrätt.

Jag är ganska ofta “tråkig” och tar säkra kort när jag äter på restaurang (eller om jag råkar laga mat). Gillar ganska milda smaker och inte så mycket starka kryddor. Men sen överraskas man av en rotselleri i Tallinn (ska berätta mer om den restaurangupplevelsen senare) och tänker att man kanska ska VÅGA lite oftare.

Och så avslutade vi med en supersöt efterrätt. Delade på en “Tarte Tatin”.

Andra favoriter bland Helsingfors restauranger:

* Vietnamesiska Lie Mi
* The Cock
* Pizzeria Via Tribunali
* Yes yes yes
* Baskeri & Basso
* Momotoko
* Holiday (på sommaren!)
* Skiffer för pizza
* Hills dumplings
* Boulevard social

Men ni Helsingforsbor där ute – uppdatera mig gärna med nya tips på era favoriter!! :)

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.