Jennifer sandström

Rakt in i vardag (och allt vad denna höst är)

Hemma från resan och rakt in i vardag. Har mer än vanligt just nu men känner ändå noll stress.

I onsdags hade vi bokcirkel (i Friday lab), jag lyssnade klart boken cirka tio minuter innan, och det i speed x2. Alltså dubbelt så snabbt uppläsningstempo, det är kanske inte någonting jag rekommenderar. Särskilt opassande för bokens titel och tema. Hehe. Gott om tid hette boken och antagligen fick jag inte med mig mycket av slutet men ansåg ändå att början var bäst. Helt okej bok, men ser ännu mer fram emot vad vi läser nu Atomic habits.

I torsdags hade jag finskakurs. Där jag redan missat första lektionen i tisdags. En underbar två timmars lektion med enbart och endast imperfekt. Ord efter ord efter ord. Och tydligen förväntas man komma ihåg allt man ”lärde sig” i bok 1. Haha ja det var alltså inte alls underbart. Det var underbarts direkta motsats. Där minuter aldrig varit lika långsamma. Ingen idé att försköna det. Grammatik kommer aldrig uppfattas som kul i min värld. Men att lära sig språk är ascoolt. No pain no gain har aldrig varit mer passande.

Och i fredags skrev jag skrivuppgift nummer 2 i kursen kreativt skrivande II jag läser i höst på distans, fyra timmar innan deadline.

Har också gjort jobb för tre olika kunder i veckan.

Sen blev det lördag och jag gick till gymmet och gjorde fem stycken pullups. Men det vågar jag faktiskt inte tro på förrän jag gjort det minst en gång till. Det borde ju inte vara fysiskt möjligt alls. Är dock alltid som starkast när jag inte tränat på ett par veckor. Kanske var det bara en illusion.

På kvällen fick jag krama mina vänner då Jas hade en väldigt fabulös 30-års fest. Hennes salsagäng och andra vänner var väldigt bra på att showa. Allt ifrån opera och dans till otroligt roliga snapsvisor.

Temat var SOMMAR så därför fick jag anledning att se så här somrig ut, sen får nog faktiskt dessa kläder vikas ner i en låda för vintern.

Pga. mitt för närvarande intensiva schema blev det dock en lugn kväll för mig. Det är det enda sättet för att få det att gå ihop: prioritera och skala bort. Det är antagligen därför jag inte är särskilt stressad.

Har jobbat några timmar idag, men också promenerat med en vän i Sverige på telefon, sett en Aki Kaurismäki film med T (som fått mig att fundera på samhällets orättvisor), bastat… och nu bloggar jag från min telefon i sängen, med datorn bredvid mig. Skriver nog egentligen lika snabbt på mobil som dator när det kommer till blogginlägg – och det är enklare att hålla i en mobil än en dator när man ligger i sängen. Heh. Och apropå det, nej jag har ingen ny iPhone (bilden ovan skulle kunna få den uppmärksamme att undra) men fotar så ofta jag kan med Ts mobil pga den tar så mycket bättre bilder. Min iPhone SE är snart inne på sitt 4:e år. Det ni!

Okej, det var allt från mig just nu. Hoppas ni mår bra och haft en okej helg!

FÖLJ:

6 svar

 1. Va, kommer du inte ihåg alla orden från bok nummer ett? Ha, ha du är inte ensam om det. Detta är något jag är väl bekant med. Vissa ord behöver två eller fler omgångar (kurser) innan de sitter.

  Från ditt förra inlägg så vill jag så här i efterhand framföra mina drömkontinenter och de är, tadaa, precis som dina. Sydamerika och Afrika. Eller egentligen Latinamerika för jag är också nyfiken på Mexico. Afrika för naturen och djuren men också för musiken. Jag gillar mycket viss typ av musik som spelas på Afrikas horn och i Mali. Lite modernare musik men med rötter i deras folkmusik. – Jo, jag har besökt Argentina två gånger men det finns så mycket mera- att se i Sydamerika. Kontinenten är jättestor.

  1. Haha, alla orden och all grammatik – jajjemän visst sitter de i ryggraden nu… :))) Jag känner redan nu att jag nog kommer få läsa denna kurs igen.

   Igår sa jag till min kille också att “det är så dyrt, 80€…”, och insåg att jag givetvis upplever det som dyrt eftersom jag inte direkt njuter av att vara där, hehe.

   Vad kul att höra att det är områden du också vill besöka! Hur kommer det sig att du varit två gånger i Argentina? :)

   1. 80 € låter faktiskt dyrt för en språkkurs. Kommer boken till då eller ingår den? Här kostar språkkurser en gång i veckan kvällstid 34 -47 € + kostnad för ev. bok.
    Jag gillar helt enkelt Buenos Aires, sydamerikas Paris. Musiken, atmosfären, storstaden, kulturen, Också nära till Montevideo. Senaste gången besökte jag också Iguazúfallen i norra Argentina på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Verkligen sevärda.

    1. Det är två kvällar i veckan, 2 timmar vardera. Så är kanske därför? Och nej boken ingår inte… Fick som tur var låna den nu från en vän. För de kostar väl också runt 50€…

     Ja åh, förstår att du varit tillbaka också! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.