Jennifer sandström

Search
Close this search box.

En dag med ett filmteam

För en månad sen kom Titus från Clayhill och knackade på min dörr och jag välkomnade in hela filmteamet i bara nattlinnet (okej det var enligt manus, haha).

Efter den scenen hemma bytte jag dock om.

Vi filmade heeela dagen och bara det är ju ganska utmattande. Men också roligt. Det är inspirerande att hänga med kreativt folk och ett filmteam är ju liksom exakt just det. Blir också lite avis på deras jobb. Tänk att allt de får göra hela dagarna är att brainstorma, skriva manus, filma och sen klippa ihop allt. Mmmm. Låter som en dröm. Tycker faktiskt film är så fantastiskt. Jag skulle kanske valt den vägen om inte skrivandet ropat på mig först.

Frågade även hur mycket jag kan berätta om projektet redan nu? Och det är tydligen mer eller mindre officiellt. Så de filmar alltså en webbserie för Yle (finska motsvarigheten till SVT), som heter Hacka livet. Ett avsnitt kommer handla om min “arbetssituation” typ, som den företagare med frihet som jag är, alltså lite av en digital nomad (ogillar egentligen att behöva sätta titlar på sig själv, kan jag inte bara få vara liksom?). Men det kommer ut först någon gång i vinter.

Det jobbiga med att ställa upp på sånna här saker är förstås den orimliga ångesten inför och sen den där ångesten som uppstår EFTERÅT. Åh herregud tänk så sa jag massor av jättekonstiga saker och tänk så tar det med det och det och det. Men vad som gör mig lite lugnare är att jag har förtroende för att det här gänget ändå vet hur man gör film. Så antagligen blir det bra oavsett, inte främst tack vare mig utan tack vare dem.

Vi drack cappuccinos och åt kakor på WeeGee-caféet i Hagalund.

Nu så här en hel månad senare har jag dock nästan glömt att det hände (det här inlägget påbörjades i samma veva men sen kom livet emellan ni vet) och förtränger det tills att det publiceras.

Jag tror hur som helst att Hacka livet generellt med alla sina avsnitt kommer vara en superinspirerande serie som kanske kan få många att öppna upp ögonen och inse att man inte måste leva enligt en förutbestämd mall. Så det är något att se fram emot!

Och det är nog just det rebellen i mig faktiskt älskar, att gå utanför det som är normen. Den där rebellen måste vi förresten prata mer om en annan dag!

FÖLJ:

11 svar

 1. Åhh vad underbart! Är superavis på dig, låter ju uurkul! Gick genast och kollade deras web, vill absolut se den färdiga produkten. Har lite lite grann inom jobbet sysslat med film, dvs varit med och skapat och producerat ltie videofilmer. Fantastiskt skoj. Men editerande är astråkigt… jag kom fram till att det jag tycker om mest är att få bestämma och stå bredvid och skrika, klipp där! Jo just där! Nej, det där måste med! :-D :-D

  1. Haha ja alltså redigerandet är väl det kanske mest tidsdryga. Men jag gillar nog idén om det också. Jag har inte redigerat supermycket film i mina dagar, men tycker ändå det är häftigt eftersom det är där man egentligen skapar allt. Något som bara filmats rakt upp och ner med kameran är ju faktiskt ofta ännu plattare än en oredigerad bild, hälften av magin händer ju i redigeringsprocessen ;) Fast jag förstår vad du menar!

   1. Du har definitivt rätt i det där med att magin sitter i redigeringen. Att se den slutliga filmen + med musik som exakt passar in. Det känns härligt! Den här allt för långa Roadmovien på strax under 11 minuter skapade vi inom ett EU-finansierat projekt, helt bara på skoj: https://www.youtube.com/watch?v=XIPO3h3tpaU
    om du har 10 minuter extra och inget att göra så kan du kolla in den :-D
    Bildkvaliteten varierar massor för den är ett hopkok av teknik från 2013 (digikamera, iphone, videokamera osv) Proudly presented and produced by Jewel&Gem Production!

    1. Mitt schema just nu är inte så mycket 10 min extra, hahaha, men var tvungen att gå in och kolla. Söt film och vilken resa! Råkade hoppa fram till “handsome portuguese men”, hehe!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.