Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Pure foodin – raw food café i Åbo.

Hej bloggisar. Hur mår ni? Tänkte berätta och tipsa om ett café vi besökte för första gången idag här i Åbo – Puré Foodin – gillade nämligen deras raw food-smoothie väldigt mycket. Den hette något gulligt och lockande och bestod av banan, apelsin, kokos, mandelmjölk, hera-protein och lite annat gott!
raw food smoothie
Gick alltså dit till frukost och var de första som klev in strax efter de öppnat klockan tio denna lördagsmorgon. Möttes av trevlig, jordnära och lite bohemisk inredning. Samt ett stort utbud av smoothies, teer och sjukt intressanta raw food-pajer. Med avokados bland annat. Allting väldigt raw food-inspirerat precis så som man kan tänka sig och förvänta sig av just ett raw food-café. Tror aldrig jag besökt ett tidigare? Så ett tips på café i Åbo att besöka för er som bor och passerar här!

café i Åbo
De sålde även lite av alla möjliga nyttiga pulver och frön, en del av sitt egna märke tror jag.

Min pojkvän valde den omtalade chia-gröten eller om det kallas chia-pudding, det som man kan göra på chiafrön! Kryddad med kardemumma och kanel, toppad med blåbär! Hälsobomb typ. raw food café
Nu blir det här väldigt bra reklam för det lilla caféet. Men ärligt talat gillar jag att ge cred till ställen som man genuint gillar och vill ska gå runt! Så varsågoda Pure Foodin Åbo! Jag tyckte det var synd att upptäcka er så sent eftersom jag flyttar härifrån till veckan… Hittade även ett bra lunchställe för studenter i veckan, bra timing. pure foodin
Skulle förresten SÅ gärna vilja vara sponsrad av ett café. Skulle kunna sitta där och blogga om kvällarna/helgerna, mumsa tårtbitar och dricka kannor med te – gratis. Skulle vara fine for me. Alla caféer i Göteborg – om ni hör mig: klicka på kontakt här uppe!! OBS, kanske inte seriös!

Hur som helst, sist men inte minst passar vi på med: en liten lägesupdate. Det är lördagkväll, jag har jobbat lite till och från, skypat med pappa, är pms-ig, har sett på Girls och ätit halvsura små godisar. Samtidigt som min bf pluggat cirka nonstop, jag blir alldeles…. matt? Av hans envishet och ambition. Han gjorde även pizza till oss. Två saker man kan improvisera i oändligheten: pizzor och wraps. Kanske pajer också! Idag åt vi pizzan med kronärtskockor, salami, soltorkade tomater, fetaost och cheddarost. Igår åt vi kycklingwraps med grekisk inspiration.

Nu ska jag krypa ner i sängen och krama all luft ur min Moomin. På tisdag är det Nallis jag får krama luften ur :-(

Förresten, rolig bloggkuriosa: ligger i sängen med datorn bredvid mig, men är så lat att jag ändå skrev hela det här inlägget från mobilen – pga så mycket skönare att bara kunna ligga ner och röra fingrar och händer minimalt, hehe.

Puss på er!

FÖLJ:

8 svar

 1. Vad spännande! jag har också ett raw-food café här på hörnet. Problemet är dock att de stänger kl 17 o helstängt helgtid, så jag har ännu inte lyckats ta mig dit! O frukost, lätt den bästa måltiden om du frågar mig =)

  Kul tanke med café-spons. Kan inte annat än att hålla med!

  bra improvisationsrätter! Hur gör du degen till pizzan? Köper du wrapsen färdiga?

  PS: Inlägget med filmen strulade lite, nu finns det uppe igen =)

  Ha en fiin avslutning på helgen!

  1. Oj, de måste satsa på frukost/lunch-gäster bland businessfolk i närheten. Eller studenter? Caféer SKA ju ha öppet på helger! :)

   Hehe degen till pizzan har Mumin gjort varje gång. Jag tittar mest på… Kan fråga honom om han har något knep. Vi brukar i alla fall ha lite olivolja i för att den ska vara smidig att baka ut och så blir den väldigt god då.

   Och sorry för sena svar här…!

  1. I KNOW! Need to sell this idea to some café that could benefit out of it. I might offer them my SEO expertise ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.