Jennifer sandström

Sverige, hur ska jag klara av dig?

Ett och ett halvt år har gått sedan jag bodde i Sverige sist. Det var bara ett halvår, från det att jag kom hem från Nya Zeeland och tills det att jag drog till Indien. Det räckte liksom. Nu har jag bott i Finland ett halvår och även om det många gånger känns precis som Sverige, så är det ju inte det. Och ska jag vara ärlig? Det finns saker med Sverige som får mig att panika lite över den lilla flytten som ska gå dit i veckan. Panik, eller kanske ångest. Mycket har hänt sedan sist om vi säger så, både med mig och med landet.

Till exempel den här grejen med koppar och marmor. Alltså snälla, kan vi prata om det? Ok, det är hett just nu. Superinne. Ok, jag kan hålla med om att det är riktigt snyggt. Men, alltså MEN, försvinner inte lite allt det roliga och fina med det när det plötsligt är ÖVERALLT? Är det bara jag som tycker det? Det känns lite som en svinbra låt som dyker upp och spelas varm i allas Spotify-listor, om ett halvår kommer vi vara spyless.

Nåja, kopparn och marmorn kan jag nog leva med. Mer orolig för vilka dieter som är på tapeten just nu, någon som är uppdaterad där? Eller någon ny super-mat? Energidryck? Kanske rentav en hel träningsform? Sånt där kan få vem som helst att gå bananas och helt tappa sig själv. Det är alltid min största utmaning med att äntra Sverige.

Något annat som brukar få cellerna i min kropp alldeles utmattade är nyheterna. Det är alltid något som folk rage:ar över alldeles besatt. Och det är kanske fint, så jag ska inte klaga, bara försöka hålla mig undan lite. Men samtidigt ser jag asmycket fram emot Nyhetsmorgon och Jihdes ljuvliga aura!

Ser också fram emot: riktiga semlor (hehe), smågodis överallt och i de bästa sorterna, att kunna ringa till sjukhus/frisör/psykolog/vem-som-helst och inte vara rädd att vi inte ska kunna kommunicera, ICA – omg mitt ICA, svensk tv, Filippa Bark i mello, P3, min mamma, moster, att bo granne med min bror, och att för första gången BO i GÖTEBORG!

(null)
Mitt Göteborg. Bild från i somras när jag och Mumin var så nya och hälsade på där.

FÖLJ:

24 svar

 1. Enda hetsen jag kan känna igen är väl nyheterna, har perioder då jag dööör på folks sätt att tolka nyheter osv. Man får avskärma sig från idioti ibland så man orkar.

  Marmor och koppar??? Var hur när? Inredning? Vet inte ens vad du pratar om haha!

  Välkommen tillbaka, kommer gå galant! :)

  1. Haha HUR har du missat detta Jessika??? Det kanske bara är för att det verkar vara en invasion uppe i Gällivare som jag snappat upp det så tydligt…

   Och tack du!

 2. Huvudet pa spiken, verkligen! Det är det jag tycker är sa skönt med att bo utomlands; att komma bort fran det där ängsliga flockbeteendet; fem-tva-diet, LCHF, modetrender, senaste iPhone-modellen, köksrenovering. Saklart finns det ocksa manga saker jag saknar; o du prickar in tva av dem: <3 ICA <3 o P3; även om jag är en flitig podd:are av PP3, morgonpasset (gästen) och P3 nyheter. Vilka program lyssnar du pa?

  Pa tal om radio, X3M kan jag lyssna pa emellanat ocksa; tycker det är en bra kanal det med ;-)

  1. Åh eller hur Anna! Skönt att få lite medhåll här :) Alltså jag har ju just börjat med det här med podcasts – men har inte kommit så långt att jag förstått att börja lyssna på “riktiga radioprogram” när det passa mig liksom. Jag vill gärna ha min lilla radio och skruva in rätt kanal ;) Jag gillar morgonpasset och Christer! Och musiken de spelar!

   X3M – nu klickade det för mig att det är kanalen extreme? Haha tydligen var några radiotjejer från x3m på ett café vi var på i helgen. Tjejerna blev alldeles till sig och jag hängde inte med. Jag har dock inte lyssnat på den :)

   1. Hehe, jodå. Jag gillar semlor men jag är, liksom dig, trött på allt neggo som omger oss. Framförallt nyhetsbevakning och alla kränkta människor till höger och vänster. Och köksrenoverings-oket som hänger på våra axlar. ;)

    Det har i och för sig fört något väldigt gott med sig. Jag har exempelvis nästan helt sluta läsa vissa nyhetssajter och valt bort kanaler som tjyvar energi från mig och jösses vilken win det är!

    Och du, välkommen hem. Sverige är ju faktiskt bra jävla fantastiskt ändå.

    1. Köksrenovering? Är det också något alla pysslar med? Ja aldrig blir man nöjd…. :)

     Vilka nyheter läser du? Jag är ju himla dålig på sådant. Men med nyhetsmorgon kanske jag kan hålla mig på minimum-nivå och inte helt hamna bakom flötet! Hehe

     Och du, tack! Jag håller helt med. *Ser fram emot tacos, mello och övrig svensk tv* (fast ikväll blir det hemmagjorda hamburgare!)

 3. Chiafrön haha, it’s everywhere :o

  Tycker själv att koppar och marmor är rätt snyggt (men ja, det har tagit över liiiite) men har hållit mig undan det i hemmet då jag hellre vill ha ett mysigt ombonat hem än ett “trendigt” ;)

  1. Just det! Kan tänka mig, känner av chiafröns-besattheten även här. Är du hooked på dem? :)
   Haha håller med dig faktiskt!

   1. Nepp, har inte vågat testa. Min syster köpte ett paket och åt en gång men sen dess har det stått orört vad jag vet… ;)

    1. Välkommen till Göteborg!! :)

     (Alltså… ta linfrön i vatten/mjölk/mandelmjölk och det är typ samma grej. Eller psylliumfrön… eller varför inte alla tre. Typ liknande.)

 4. Du har fått mig att konstant tänka på semlor, så idag har jag äntligen köpt med mig två stycken hem! Med äkta vaniljkräm och inte nån otäck mandelmassa dock ;)

  1. Haha vad jag skrattade när du skrev detta – jag inser ju att jag snackat lite för mycket om semlor på senaste. Måste leta upp den där wrappen här i Göteborg ;) Hmmm, den där vaniljkrämen – ja det är ju tur den finns för en stackare som inte gillar mandelmassa!

 5. Din farmor hälsar att det ska nog gå bra, du har ju ändå bott större delen av ditt liv i Sverige! / puss puss :-)

 6. Jag förstår dig precis. Har försökt flytta hem till Sverige x antal ggr de senaste 6 åren men inte riktigt lyckats. Nu har jag varit “hemma” sen i september och paniken börjar Komma krypandes.. Men jag ska ge det en chans, det måste man. Och precis Ica är fantastiskt och en av få saker jag saknar när jag bor i ett annat land.

  Du kommer klara av Göteborg alldeles galant :)

  Och ett poddtips. Filip och Fredrik. <3

  1. Åhhh det finns väl en risk att den känslan dyker upp här hos mig också. Får väl se. Är trots allt lite sugen på det mer stabila livet nu… :)

   Oh, ska lyssna! Har du funderat på att se deras nya film?

 7. Jennifer, var länge sen men kände att jag ville kommentera detta :) Jag förstår precis vad du menar. Jag saknar alltid Sverige när jag är borta tillräcklig länge men nu, efter 1,5 år här börjar det klia i kroppen att komma iväg på äventyr igen och upptäcka något nytt :)

  1. Åh hej Sofie! Hoppas du har det bra. Du var ju i alla fall nyligen på en resa… Men är det utomlands för en längre tid som du börjar längta efter? ;) Man har väl den där lilla rastlösheten inom sig kanske.

   1. Jaa men precis. Det var väl efter den jag kände att jag saknade att upptäcka nya platsen och människor så vi vår väl se vad som händer framöver :) Har man en gång börjat är det svårt att sluta. Hoppas du trivs i Gbg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.