Jennifer sandström

Promenad runt Nuolajärvi

Stråket runt Nuolajärvi strax utanför centrala Gällivare är ingen mastodontpromenad. Det är dryga två kilometrar. Men det är en både fin och lättillgänglig liten rutt genom skogen och intill sjön, som också plogas på vintern.

Och om du är här i juni-juli kan sjön vara vacker också mitt i natten, i midnattssolens sken (här ser du ett bevis på det).

Du kan parkera här längs med Nuolajärvivägen och promenera motsols om du vill börja gå längs med den iordninggjorda leden. Där den tar slut, efter ungefär en kilometer, börjar skogsstigen som du kan fortsätta för att komma runt hela vägen, annars kan du vända och gå tillbaka samma väg.

Om du inte har bil kan du också promenera hit, från tågstationen är det knappt 3 kilometer. Så det blir en lite härligare långpromenad att gå hit, runt och tillbaka.

Det går också att köra bil eller promenera till andra sidan sjön, här på Google Maps. Då kommer man till andra änden av den här preppade promenadstigen där det också finns en grillplats.

Visst är det fantastiskt att dra iväg till Stora Sjöfallet eller andra mäktiga naturområden. Men för den där vardagspromenaden, eller kortare och snabba utflykten – då är det här så optimalt det kan bli.

Passar fint också för gamla som små.

Nyfiken på fler tips och rekommendationer i området, på promenadstigar, vandringar och andra sevärdheter? Läs då: att göra i Gällivare – en guide!

FÖLJ:

2 svar

 1. Hej Jennifer
  För ungefär 1 år sedan skrev jag till dig o berättade att jag tyckte om din blogg samt att jag o min man skulle på semester till Gällivare.
  Vi kom iväg o vi blev så förtjusta i Gällivare att vi numera bor o jobbar här.
  Kom till Gällivare campingen 11 maj 2020. Började jobba den 18 maj. Nu bor vi på Dundrets camping med husvagnen o Spiketält.
  Han meckar med skotrar o fyrhjulingar o jag är på ICA
  Helt fantastiskt äventyr o underbar natur. Känner oss otroligt välkomna o vi trivs riktigt bra.
  Den kärleken du har till både Gällivare Norrland o Finland är härlig o smittar av sig
  Så fortsätt o blogga!
  Så fortsätter jag utforska Gällivare med omnejd.
  Småland erbjöd ju inte dessa fantastiska vyer även om det är vackert där med
  Hälsningar från Bettan 😊

  1. Hej Bettan! Alltså vad underbart.

   Med allt som händer här och många som tvingas eller väljer att flytta är det fantastiskt att läsa om någon som sökt sig hit. Kul att ni fått jobb!

   Och tack så mycket för din kommentar 🙏 Jättekul att du hörde av dig igen.

   Är det något särskilt fint ni hunnit uppleva här så här långt?

   Undrade förresten just vem som bodde där uppe på Dundret campingen, det är kanske inte som mest harmoniskt just nu 🙈 Men hoppas ni trivs bra ändå! Bostadspriserna här uppe är ju just nu ovanligt höga.

   Ha det så fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.