Jennifer sandström

Poddavsnitt med mig om SEO och bloggande

We are Influencers SEO intervju

Tada! I veckan kom ett poddavsnitt från We Are Influencers ut där jag är med och snackar om det fantastiska med att ha en blogg (rent affärsmässigt) och hur du kan jobba med sökoptimering. Jag håller just nu på att skriva det fjärde inlägget i min serie om SEO, men det tar lite tid så jag tänkte att ni kunde lyssna på det här avsnittet så länge.

Linda ställde bra frågor (även gigantiska frågor) och jag gjorde mitt bästa för att försöka bryta ner det här ämnet och kunna komma med konkreta tips. Så dels pratar vi om varför man bör jobba med sökoptimering men också mer konkret kring hur man faktiskt gör.

Lite min grundtanke kring sökoptimering, och varför jag själv gillar det, ser ni i citatet i bilden ovan. Blogginläggen jag skriver ska kunna leva fler år från idag. Jag vill inte att de likt en instagrambild är bortglömda och betydelselösa i morgon. Med alla timmar som ligger bakom förtjänar innehållet en längre levnadstid!

Sökmotoroptimering och styrkan i bloggen

Du kan lyssna här nedan eller i en podcastapp (sök på We are influencers). Intervjun börjar vid 02.20 och om det är något särskilt du är nyfiken på så är här några highlights du kan hoppa fram till:

6:39 Vad krävs för att få en framgångsrik blogg 2019?
9:06 För och nackdelar med att blogga på portal vs egen domän
21:00 Ha ett mål med trafiken till din blogg
24:23 Vad är bra SEO?
27:30 Ha läsaren i åtanke
33:42 Du behöver inte SEO-optimera varenda inlägg
34:12 Så tar du reda på vad folk söker på
36:46 På de här ställena ska du sökmotoroptimera dina inlägg
42:14 Uppmana dina besökare till nästa steg med en CTA (Call To Action)
46:47 Jobba inte i blindo, lär känna Google Analytics
50:36 Jennifers bästa tips för att få en framgångsrik blogg

Vi ger också lite olika tips i avsnittet, här kan du läsa mer om dem:

FÖLJ:

6 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.