Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Pizza, spa & frukost på sängen – konferens på St. George

Kaféer, restauranger och hotell. Allt är öppet. Men vi ombeds att inte träffas och umgås. Jag undviker det till största möjliga mån. Föreslår promenaddejter till alla kompisar som inte pallar isolera sig och vill ses. Det är INTE tjugo minusgrader, vi KAN hänga utomhus.

Men så väljer jag någon jag får träffa. Det blir Kugge. Som i sin tur minimerar även sina kontakter. Och på sätt skapar vi en något säkrare bubbla.

I en bubbla där vi lyckas göra lite roliga saker. Hitta glädjeglimtar i den gråaste av vintrar världen någonsin skådat. Tänker vi och glömmer all skit den här världen upplevt. Fast som mormor sa, “under andra världskriget fick vi åtminstone umgås!

Det är morgon när kliver jag på metron. Klockan är runt nio och den är nästan tom. Jag andas genom munskyddet i tjugo tunga minuter och kastar av mig det så fort jag är ute i luften igen och promenerar de fem minutrarna till frökens kontor.

Vi möblerar om och förbereder vår livesändning. Sen snackar vi i en timme om att reflektera över det här företagsåret, våra känslor runt det och företagande rent allmänt. Det bästa är att med Kugge bredvid sig behöver man aldrig vara nervös. Hon kan wing it i vilken situation som helst. Och babbla på om precis vad som helst om det krävs. Det är en värdefull egenskap.

Varsin bowl äts till lunch och så promenerar vi ner till St. George. NU är vi här IGEN. Ett år senare. Den här gången faktiskt som riktiga affärspartners. Wow.

En annan typisk Kugge-grej händer när vi kliver in på rummet. Åh rummet! Så fint som vi minns det! Jag registrerar att det ligger något på sängen. Det är två collegetröjor och det måste ju vara hotellets nya variant på “morgonrocken”. Min blick reflekterar inte över vad som står på dem utan tar för givet att det måste vara hotellets logga. ST. GEORGE.

Men några sekunder senare tittar jag närmare och CHOCKEN. Hur visste hotellet? Varför har de tryckt upp tröjor till oss?! Med VÅR LOGGA?!

Innan jag inser att det förstås är Kugge som ligger bakom detta. Överraskning och julklapp <3

Det är alltså mycket typiskt henne att göra sånt här. Något lite extra. Medan tanken inte slagit mig en enda gång över att vi kunde trycka upp vårt varumärke på något tjusigt. Och det här gör förstås en kompis och kollega mycket glad, det gör det.

Helsingfors vackra innerstad. Det absolut härligaste med att bo på hotell här, i sin egna stad, är dock att inte behöva lämna hotellet alls.

Från bageriet hämtar vi fika och sen slår vi upp varsin årsrapport och laptop – och börjar gå igenom året. Från början till slut. Allt det där som hann hände i januari–februari, och så allt det som följde sen.

Läs hela min sammanfattning av företagsåret 2020 här.

Men en konferensdag kräver olika element. Inte bara reflektion framför dator och med papper och penna. Det har vi lärt oss.

Så vid femtiden går vi ner till gymmet och kör ett kort men tungt träningspass.

För att sen väldigt mycket välförtjänt landa här.

Bild från ifjol, men såg exakt likadan ut i år. Till och med samma hårsnodd!

Vad Kugge minns från vår tidigare vistelse här i spaet är att det fanns sinnessjukt goda nötter i relaxrummet (och te!). Till vår fasa finns där dock en skylt som talar om att detta nu endast är för gäster med inbokad behandling. B e s v i k e l s e n.

Så Kugge gör vad hon alltid gör – hon frågar. Om man frågar snällt får man också slå sig ner här, men vi är redan klara så vad frågan istället blir är om det möjligen skulle gå att få med sig lite nötter upp till rummet? Och visst går det. Inte lite heller. Utan en enorm skål får vi med oss. Med typ honungsrostade nötter eller något, goda i alla fall.

Det perfekta snacket (snackset? huuh, hemska ord) innan vår middag anländer. Det är tydligen fullt okej att beställa pizza som levereras till receptionen, också på lyxhotell. Vet inte om det alltid är okej eller om det är en särskild pandemigrej. Men hotells främsta uppgift är väl att leverera bra service, och vill gästen ha pizza från Puttes ska gästen förstås få pizza från Puttes! Vi skriver in rumsnumret i beställningen och den levereras rakt upp till oss.

Tada!

Note: fint hotell kräver inte fine dining, NÅGON SORTS BALANS måste man ju ha.

Och vad vore väl en hotellvistelse här utan ett besök i vinterträdgården? Den ljuvliga mysiga vinterträdgården. Väl värt ett besök bara den.

Ett kvällspass är förresten också alltid en bra idé.

Fnissiga slog vi oss ner med våra årsrapporter och beställde in god dryck.

VAD dricker man en torsdagkväll på årskonferens för att fira hela det gångna året?!

“Calming tea” för mig och en graciös cocktail för Kugge. Talande för våra personligheter? Ja kanske. Gasen och bromsen – blixten och molnet – yin och yang!

Här sitter vi och räknar procent. Hur många procent av all tid har jag lagt på X? Och hur många procent av mina totala inkomster utgör det arbetet? Det tänkte jag redovisa senare. Tills dess kan du som är nyfiken på hur en företagares arbetstid och inkomst kan vara fördelad spana in Kugges tjusiga grafer.

Det var lugnt med folk och vi är de sista som blir utslängda vid elva. Alkoholförsäljningen tar slut vid tio och så stänger de en timma senare. Synd, vi som tänkt dra en all nighter. Calming tea är ju som bekant bästa uppladdning för det, om du inte visste!

Jul ja, stundtals glömmer jag att det är jul. Men det är det ju. De juligaste julfilmerna på Netflix och en och annan gran påminner mig.

Innan vi går upp igen lämnar vi vår frukostbeställning i receptionen. Och att vi väljer att få frukosten levererad 9.45 känns som årets bästa idé när vi slår upp våra blå och gröna på fredagsmorgonen.

Ingen stress här. Som sagt, för att kunna åstadkomma mästerverk behöver sinnena andra intryck. Så som frukost på sängen. Strax innan tio. En fredagsmorgon.

Får det lov att vara lite frukost och en årsrapport? Ja tack!

Till och med cappuccino! 5 av 5 stjärnor får denna uppdukning.

Gillar de frukostarna som har något extra. Typ stora björnbär i fruktsalladen. Äggröra med parmesan. Och kaffeost! Det är alltid de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Kom ihåg det alla ni där ute som tar beslut över vad som ska ingå i en hotellfrukost! De SMÅ detaljerna!

Och så går tiden. Mellan smörgåstuggor, yoghurtskedar, fruktbitar och fortsatt reflekterande.

Vår enda utmaning är egentligen att vi har så mycket att språka om vad gäller Let me create. Men det är ju inte därför vi är här. Det är ju främst får våra egna enskilda företag. Så för LMC bokar vi in en egen konferensdag för februari.

Och så skrattar vi åt alla timmar vi lagt på detta nästan halvgalna projekt. Målet har aldrig varit att det ska vara en blomstrande business rent finansiellt. Vi är två nyfikna unga damer med en mängd energi och idéer, vi har inga barn – så säg mig orakel, vad skulle vi annars göra med all den här tiden?

Mitt företag är inte det ABSOLUT BÄSTA SOM HÄNT I MITT LIV, men det är en av de absolut bästa sakerna. Som en klok väninna uttryckte sig en gång, fast ja hon beskrev inte sitt företag utan sina barn!

Ett par minuter efter två checkar vi ut.

Lite klokare, lite mer redo – för ett nytt år.

FÖLJ:

3 svar

    1. Mycket värd de extra slantarna vill jag lova! Den stod vi oss på hela dagen. Och ja, visst? Hon säger mycket klokt 😌❤️

  1. Ni är alldeles underbart inspirerande! Känner att det behövs lite mer Kugge-attityd här i livet 🤗🤗
    På julafton övernattar vi på hotell med dottern, men det blir nog mera choklad o Netflix som gäller och så förstås julmiddag och det som är bäst med hotellvistelser – frukosten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.