Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Picknick & coupeglas på second hand

Helsingfors är sommarfint och mellan jobb med företaget och mina 2 dagar/vecka på mitt jobb så försöker jag njuta lite av det trevliga vädret. Det där vädret som har fått allt att vakna till liv och varenda människa att bege sig ut till havet, parker och öppna platser utan väggar och tak.

I lördags tog vi bussen in till stan och Brunnsparken. Och om ni inte visst det så finns det massor av fina hus som detta ↓ i Helsingfors.

Helsingfors är också väldigt omgivet av havet. Bara en liten promenad från centrum hittar man liksom detta, klippor och havsutsikt ↑. Och det är faktiskt en av mina favoritsaker med Helsingfors, hur närvarande havet är. Det älskar jag.

Brunnsparken är förresten också den park som alla samlas i på 1:a maj för att ha picknick i och dricka ännu mer skumpa (som om man inte fick nog under själva valborgskvällen).

Mumins vänner var redan här, så vi slog oss ner och skålade i rosa bubbel som vi hade med oss. Jag fyndade nämligen superfina champagneglas på second hand i helgen! Jag har spanat ett tag efter just coupeglas och hittade tillslut några i Fida-butiken som ligger i närheten av vår lägenhet. Så 6 stycken köpte jag, för 0,80€ styck. Jag gissar att de inte var särskilt speciella eller några högkvalitativa glas, men 1. de var alldeles perfekta i sin enkelhet, exakt så som jag vill ha dem, och 2. att handla second hand är bra.

Skål för sommaren!

Dessutom, när man köper prisvärda glas i andra hand, som dessutom är i så pass smidig storlek som den här modellen av champagneglas ofta är, så fungerar de utmärkt att ta med på picknick. Jag tycker den mesta alkoholen smakar bättre i det perfekta glaset. Bubbel ur fina glas som dessa, en mojito ur ett massivt drinkglas, vin ur stora härliga vinglas, och till exempel öl direkt från en glasflaska.

Och ja, med dessa glas i min ägo kommer jag med största sannolikhet att öka min konsumtion av cava och prosecco här hemma. Vi dricker nästan aldrig alkohol hemma och när vi väl köper en flaska vin hinner vi aldrig dricka upp den. Men så kom jag på den eminenta idén om att köpa mindre flaskor, alltså, hur genialt?! Tips!

En sån där typiskt perfekt sommardag. Och det här vädret fortsätter vara fint. Så jag cyklar omkring på Peugeot, tar hand om mina växter och små odlingar (och fyndar nya växter och krukor så fort tillfälle ges), träffar vänner, går runt barbent ibland, jobbar lite, tränar (okej, var första gången på gymmet idag efter veckor av uppehåll), lyssnar på ljudböcker, och planerar att åka till Åbo på fredag för Tall ship races. 

Hoppas ni också har fina sommardagar ♥

FÖLJ:

10 svar

 1. Alltså jaaa! Vilken underbar dag, jag lever mig in i den här vid mitt dammiga skrivbord. Och vilka väldigt fina glas… Nu känner jag att jag snarast måste bege mig till en loppis eller second hand och se vad jag kan fynda. Nu har vi vanliga champagneglas, men dessa är så festliga och en får ju dricka lite snabbare så att kolsyran stannar, hehe ;) Kram till dig!

  1. Tack Sanna! Ja, glasen var ett så fint fynd! Och exakt, det är väl det som ska vara nackdelen med denna typ av glas – men som du säger, man får dricka snabbare (och sen rymmer de inte överdrivet mycket, hehe).
   Kram!

 2. Haha nu måste jag bara skriva en kommentar. Jag önskar att jag var bättre på det, men det är så drygt att skriva med mobilen, och datorn.. ja den använder jag knappt nu när jag tagit studenten och inte längre behöver sitta uppe på nätterna och skriva uppsatser. ???? I morse tog jag en power nap (jag förstår inte ens hur jag kunde somna då jag hade vaknat någon timme tidigare????????) och då drömde jag om dig. Eller ja, att du hade skrivit ett inlägg här på bloggen. Det var så verklighetstroget, och när jag vaknade var jag tvungen att gå in och kolla om du hade skrivit det. Vilket så klart inte var fallet. Men om du har bloggtorka någon gång och behöver ett inlägg kan du ju fråga mig som hittar på inlägg åt dig i sömnen ???? den senaste tiden har jag märkt att du påverkar mig, du är liksom den där storasystern som jag aldrig fick. Du är modig, du hittar på saker och lite grann lever livet som jag också vill göra. Du har inspirerat mig till att resa, och att ta tag i saker som jag vill göra och mår bra av. Just nu funderar jag på om jag ska flytta till Stockholm och börja plugga på ett program som jag inte känner mig helt 100% säker på, eller om jag i stället ska vänta ett år, jobba eller kanske resa. Och det lutar åt att bli det sistnämnda, och det till stor del beroende på att du får mig att våga. Du får mig att tro på mina drömmar. Så tack för att du skriver och delar med dig av så mycket ???? Den här kommentaren blev väldigt rörig och jag hoppas att du inte uppfattar mig som allt för konstig..????

  1. Men gud vilken fin kommentar Elisa, har tänkt på dina ord hela veckan (och ber om ursäkt att mitt svar dröjt) – så himla fint att få höra. Tack <3 Att få höra att jag lyckas inspirera, det är ju delvis det som är tanken med att skriva den här bloggen! :) Tack för peppen om att vilja fortsätta med just det!

   Och du, om du vill resa, om du vill ta ett år - så gör det. Kanske blir det tydligare senare vad det är du vill göra och om du vill plugga. Du hinner. Om siffrorna i din mejl är ditt födelseår så kan jag med facit i hand säga att, du har tid. Känn ingen stress, och ingen press.

   Och du blev ju himla nyfiken nu på vad jag hade skrivit för spännande i din dröm- tar gärna emot idéer ;)

   Kram! Och lycka till med dina äventyr <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.