Påskharen kom!

Kände mig som ett barn på julaftonsmorgon när jag på lördagen vaknade strax innan T. Jag vred på mig i sängen och när jag sneglade upp mot fönsterbrädan precis ovanför fick jag syn på det, ett påskägg! Precis som man som barn undrade hur klappen hamnade i julstrumpan eller tanden i glaset lockade till sig tre guldiga tior (japp, fick inte bara en, utan tre!), så undrar jag fortfarande hur ägget dök upp där (gick han, min kille alltså, upp mitt i natten? fick han hjälp av sin käre mor?)

Nu hade jag ju visserligen hintat om att jag skulle bli så glad ifall den svenska påskharen kom på besök, men tro inte att min kille gör allt jag vill. Haha. Så det var ändå en överraskning. Precis som i julas när jag i början av december kom hem efter en helg på resa och möttes av 24 små paket under granen, en adventskalender med paket! Det hade jag tydligen också sagt någon gång att jag skulle bli SÅ glad av att få (men hade själv hunnit glömma bort det).

Och vad vill jag ha sagt med det här? Egentligen två saker.

För det första att man inte kan förvänta sig att en partner ska kunna läsa ens tankar. Om det finns något du skulle uppskatta, berätta det! Kanske tycker du att det förtar känslan lite grann, men då kan du fortsätta vara bitter över att du aldrig får det där du så gärna skulle vilja ha och år senare när ni bråkar på gränsen till skilsmässa kommer allt ut. DU HAR ALDRIG KOMMIT HEM MED BLOMMOR OCH JAG HAR ALLTID DAMMSUGIT!!! Hehe.

För det andra, alla förhållanden mår bra av att visa uppskattning för varandra. Och tips: gör det när det inte förväntas av dig! Går visserligen emot lite ovan, men man kan kombinera dem. Gör sådant du vet din partner uppskattar, men överraska också i vardagen. Till exempel, istället för att laga en drömfrukost-på-sängen på hens födelsedag, gör det en helt random dag!

Blev ännu lyckligare när jag såg påskäggets innehåll. BARA choklad! Och inte den där typiska sorten påskgodis som alltid hamnade i påskäggen när man var liten, där vissa alltid blev kvar till sist… Utan bara god choklad. Lindor, Lindt, Schoko bons, Kinderägg och Muminägg.

Visst är det underbart att låta barnet inom en leva vidare? Att vilja ha, och bli glad över sånt här är väl ett bra exempel på det. Känner dock att barnet i mig ibland ger platsen för en lite mer rationell person. Har jättesvårt att köpa lösgodis nuförtiden pga. när jag ser godishyllorna tänker jag bara på alla förkylda och magsjuka barn, och förvisso vuxna, som plockar med sina bara händer i de där godisburkarna. Ibland tänker jag att det är bra att låta sig utsättas för bakterier och köper ändå, ibland köper jag istället godisar i påsar… Haha.

Vi är fortfarande kvar här på landet och har varit ute i solen flera timmar idag. Jag har oljat utemöblerna och T tvättat bilen. Igår spelade vi frisbeegolf igen, tog en långpromenad och såg tillsammans på filmen 100-åringen som gick på tv.

Tror vi ska åka hem ikväll, men hade gärna stannat här lite till.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

4 Kommentarer

 1. 21 april, 2019 / 18:37

  Svenska påskharen? :o Ett sånt ägg har påskharen nog lämnat hemma hos oss så länge jag minns! Alldrig tänkt på att det är en svensktradition(?) vet då inte hur den hittat hem till oss:D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   21 april, 2019 / 19:18

   Haha, finns kanske en finsk också? ;) Tror nog det finns i många fler länder. Men ingen aning hur populärt i Finland, bara så mycket som att de jag frågat inte haft traditionen ☺️

 2. 22 april, 2019 / 10:22

  Åh vad härligt att du fick ett ägg :) Jag fick blommor jag. Det är jag glad över för det var en överraskning <3 Han lyckades överraska mig. Men det är sant det du säger att partnern kan inte läsa tankar och man måste ibland säga till :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   23 april, 2019 / 18:10

   Åh men vad fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?