Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

På äventyr till Helsinki.

Jag tycker Helsinki är ett finare namn än Helsingfors, Åbo finare än Turku. Så därför, oavsett språk för sammanhanget, säger jag helst Helsinki och Åbo. Och det är just till Helsinki jag är påväg nu, precis hoppat på bussen. Det känns som jag ska ut på äventyr – jag har aldrig varit ensam i staden, inte mer än bara över en dag. Mumin är ju min livlina här i Finland lite grann (haha) men han har fått stanna hemma pga extremt mycket plugg, så nu flyger jag på egna vingar.

Man kan tycka att någon som flyttat hit och dit, åkt själv till främmande kulturer och så vidare, inte upplevs som särskilt mesig – men jo tack, det är jag. Minns ni sist jag var ensam hemma? Jag har nämligen blivit så van vid att bo med någon och framför allt att sova med någon. Men det är mest problemet att vara just ensam i en lägenhet, när det är natt, som jag brottas med. Kan vara för att jag inte bott ensam sedan våren 2013. Chansen finns att jag i vår kommer få bo ensam i en lägenhet och det kan nog vara nyttigt – men mer om det när det närmar sig!

onnibuss åbo helsinki

Svårt att ta en photobooth-bild i en skumpig buss, men här är jag i alla fall – på bussen från Åbo till Helsinki! Onnibuss är så bra, betalade 5€ för biljetten (ibland finns det för 3€!) och de har wifi som fungerar utmärkt. Att åka tåg är dyrt om man inte är student.

Anledningen att jag ska till Helsinki är tack vare Matka Nordic Travel Fair. Det är en resemässa, den ledande av sin sort för norra Europa där 1000 utställare som representerar 80 länder finns med. Jag har fått äran att vara med i Nordic Bloggers' Experience och får alltså chansen att delta under dessa dagar som, utöver mässan, är full med föreläsningar, nätverkande och massor inspiration. Det känns sjukt kul!

Ser alltså fram emot kommande dagar och att få träffa alla andra resebloggare från Skandinavien!

FÖLJ:

6 svar

  1. Oj, hade ingen aning om att Onnibus kunde vara så billigt. Kan nog vara värt att kolla upp.
    Nej vad kul! Välkommen hitåt :) Hoppas det är en bra mässa :)

    1. Jajemän, om man är flexibel och kan åka annat än på helgen och bokar i lite god tid – då kan man hitta sjukt billiga priser!

      Tack – mässan var toppen :)

    1. Precis, ni är ju på ett bloggrese-äventyr i sig, svårt att hinna med mässor i Finland då ;) Jag kanske skulle ta och sammanfatta ett inlägg med tips för resebloggare?? Lite av det vi fick lära oss under de workshops vi hade :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.