Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Omvälvande dagar

Det har varit en inombords omvälvande vecka efter förra veckans meltdown. Under helgen pausade jag helt från sociala medier och sen började jag veckan med en influencer-konferens. Och vad händer när man tar sig igenom dagar som är liksom varandras extrema motsatser? Det är lite som att basta och bada i havet i början på maj (det skedde för övrigt också rent fysiskt). Först varmt, skönt, och sen ett iskallt dopp. Kroppen vaknar till, det får tankarna att börja snurra.

Jag har funderat en del. Kanske inte så mycket på vad jag vill, utan snarare hur det känns. Under PING tog jag in massor av inspiration och input från alla tänkbara vinklar. Lite överväldigande men också nyttigt. Det är en märklig grej egentligen att ta in så många olika budskap. Desto viktigare att man lyssnar till sig själv och tar till sig av det man själv tror på. Och inte sväljer allas sanningar rakt av.

När Ebba von Sydow berättar att “ja, jag deletar instagrambilder som inte får tillräckligt mycket engagement de 8 första minutrarna” och “jag sitter i soffan om kvällarna och svarar på instagramkommentarer” så känner jag hur mitt inre långsamt skakar på huvudet. Plötsligt blir det tydligt. Jag tänker inte låta mitt liv styras av en algoritm, eller ägna varenda vakna sekund åt att hålla koll på sociala medier. Kanske är det därför jag gillar bloggen så mycket.

Och jag har träffat inspirerande personer under dessa dagar. Men de jag finner absolut mest inspirerande är inte de med flest likes, följare, snyggaste bilder eller coolaste uppdrag. Nej, det är de som verkligen lever.

Efter PING-konferensen åkte jag ut till Borgå ett par dagar och där är jag just nu. Också en del av konferensen för oss bloggare. Älskar att komma bort från stadslivet litegrann. Tack för hjälp med fotot Timo – som är vår host under resan.

Jag vill faktiskt ingenting annat än att vara ärlig. True to myself och till alla andra. Inte skapa utefter vad som är mest optimalt för att nå största möjliga publik. Och ja, jag behöver påminna mig själv om detta. Kanske har jag tappat bort mig själv lite den senaste tiden. Jag vet inte? Kanske är det just det som är en del av resan? Man är lite borttappad liksom jämt (tills man når den där magiska åldern av 100% trygghet i sig själv). Kanske märks det inte någon annanstans än inuti?

FÖLJ:

22 svar

 1. Jag tror verkligen att det är grymt viktigt för att hålla i längden – att lyssna till sitt hjärta. Det är så lätt att fastna i likes och statistikträsket men lätt att tappa glädjen om man ska tillfredsställa de gudarna…

  1. Ja, det är lätt att fastna och glömma bort vad som händer med en på lång sikt…

 2. Helt rätt! Visst tittar vi på siffror ibland, men Facebook och Instagram har aldrig roat mig så mycket, och där lägger vi väldigt lite fokus. Det är bloggen som är rolig, och det är där man kan lägga ner energi på text och bilder och det man tycker är roligt. Nu när vi reser samtidigt trivs vi allra bäst, då kan vi samtidigt göra det vi tycker är roligast, resa! Ping missade vi tyvärr eftersom vi roadtrippar på Irland, det lät annars intressant!

  1. Intressant att höra hur ni tänker också! :) Sen så är ju ni också två stycken som kan dela på bördan, det gillar jag med podden vi gör nu, att man är ett team ;)
   Ni kanske kan komma på PING nästa år!

  1. Jaa, hur sjutton håller man balansen liksom? Det är svårt. Inspirerande att höra fler vinklar och andra som satsar på det ”verkliga” :)

 3. Känner absolut igen mig i detta! Det är därför jag tittar på GA ungefär 2 ggr per månad (och då bara snabbt för att stämma av trenden) och Instagram arbetar jag bara lustfyllt med. Men jag tänker att det också är skillnaden mellan att att se sina sociala kanaler som medel eller mål. Har man som mål att ha stora kanaler, då slår det också hårdare om en plattform ändrar sin algoritm. Medan mitt perspektiv med att se mina sociala kanalerna som ett medel på väg mot något annat känns, trots att jag har en plan för hur det ska gå till, friare. Nej, jag svarar inte på kommentarer inom fem minuter om kvällarna, men man får alltid ett svar.

  Det känns som att det är en väldigt nyttig rannsakningsresa som du gör nu och jag är övertygad om att du med din klokhet bara kommer att bli ännu klokare på vad du vill och hur du vill arbeta när den är över. Självreflektion är jobbigt men jag tror verkligen att det är nyttigt och behöver du pepp och stöd under resans gång så vet du vart jag finns! <3

  1. Fina du – TACK! <3 Och ja, medel och mål är helt klart en stor skillnad.
   Ska fortsätta min rannsakning och reflektion lite och se vad jag landar i... :)

 4. Spännande tankar! Tror det är jätteviktigt att vara ärlig mot sig själv och göra det som är bäst för en själv. Ska bli spännande att se vart du landar i dina tankar 😊

 5. Alltså hjälp, blir lite illamående av Ebba von Sydows citat. Men jag vet också att det är lätt att fastna i jakten på likes och följare och gudvetvad. Men du skulle ju inte göra något av det här om du inte på riktigt skulle tycka att det är roligt och det som är roligt för dig är antagligen också roligt för dina följare. Kram fining! <3

 6. Vad skönt att kunna reflektera som du gör, misstänker inte alla har varken tid, lust eller insikt till det. I min värld är lusten det viktigaste, glädjen att dela med sig. Det blir också väldigt tydligt när en blogg el. instagrambild är skapad för att. Hade själv ett företagskonto som blev för krystat, för att på nåt sätt tillfredsställa mina kunder och andra följare la jag ut innehåll bara för att. Jag la ner det till slut (igår faktiskt!) för det kändes inte som jag. Så jag har mitt personliga IG och mina bloggar.

  1. Tack för intressant kommentar Anna. Det har du kanske rätt i – att alla faktiskt inte stannar upp så? Det kanske är det som bränner ut folk också.
   Och spännande insikt du gjorde kring det instagramkontot du avslutade också.

 7. Förändringar är ofta smärtsamma men leder ju vår egen utveckling åt något håll.
  Vissa processer tar längre tid andra går fortare.

  Viktigt att inte stelna i formerna.
  Skulle gärna vilja vara med en bit på din väg.
  Jag delar gärna med mig av mig och mitt förändringsprocesser till dig.

  Hälsn. Lelle

 8. Vilken bra text som verkligen visar din ödmjuka och ärliga sida. Jag tror att det är därför jag aldrig haft som mål att bli en stor bloggare och leva på min blogg. Jag skulle inte må bra av den prestationspressen. Tidigare kunde jag radera instagrambilder för att jag fick panik av att de inte fick några likes. Helt galet ju, haha! Nu gör jag det endast om jag känner att det är en för privat bild eller om någon som är med på bilden inte vill synas på den. Jag har börjat känna mer och mer att bloggen får vara så som den är. Jag vill inte skriva för andras skull, men tycker samtidigt om att dela med mig av tips och upplevelser. Det är härligt när mina texter berör andra och det är det jag fokuserar på. Instagram ser jag mer som en rolig grej, snarare än att jaga följare. Jag avföljde en hel drös människor och konton igår och insåg att jag inte kommer sakna att se deras flöden med perfektion eller “köp det här!”-inlägg.

  Din blogg är verkligen mysig och välskriven. Så länge du är sann mot dig själv och skriver från hjärtat så kommer det bli bra.

  Kram på dig fina Jennifer!

  1. Vad skönt att nå den insikten – det är nog värdefullt att kunna göra det och inte dras med bara för att. Ibland funderar man inte över vad man gör utan bara gör det för att alla andra tycks göra det. ”Alla andra” i den filterbubbla man befinner sig… så nyttigt att se bortom det och se till sig själv :)

   Tack för dina fina ord också <3 Betyder massor. Och så kul att du hänger med här på bloggen! Ska ta det med mig: att vara sann och skriva från hjärtat.

   KRAM!

 9. I still struggle a bit to understand your posts, but I’m working hard on my Swedish skills!

  I feel the same – I never want to get lost in a world where we stress over the likes on an Instagram photo or delete it if it doesn’t perform enough. I think the magic of social media should be all of us being unapologetically ourselves.

  1. And you if anyone, does this very well. Such inspiration <3
   If you keep on reading my Swedish you’ll be fluent in a couple of months ;)

 10. 8 minuter, my god. Nu börjar jag känna mig rejält gammal men i bästa fall scrollar jag igenom insta en gång om dagen… Men så följer jag ju inte Ebba heller :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.