Jennifer sandström

Search
Close this search box.

NBE dag ett.

Jag hade glömt bort hur inspirerande sånt här kan vara! Känner mig alldeles fullsmockad med idéer efter första dagen på Nordic Bloggers' Experience här i Helsingfors. Alltså det är så peppande att lyssna på coola människor som har passion för vad de gör och som lyckats! Men det är också sanslöst inspirerande att bara befinna sig bland bloggare. Och då snackar vi bloggar med imponerande antal följare. Fotografer med hundratusentals instagramföljare och tjugotusentalet youtube-prenumeranter. Jag vet inte varför men jag blir jätte-starstruck av sådant??

nordic bloggers experience 2015 nbe Helsinki

Första workshopen handlade om hur man ska pitcha sin blogg till företag. Bra att få knep kring det! Med en hyfsat professionell blogg är det ändå något man strävar efter, såklart, samarbeten med företag för bådas vinning. Vi fick i grupp skapa en pitch för ett påhittat företag. Tackolov finns där bland bloggarna riktigt karismatiska människor som gärna presenterar typ en pitch och gör det galant – en sida hos mig själv jag behöver öva på!

Andra workshopen handlade om hur man kan tjäna pengar på sin blogg. Haha, allas hemliga dröm? Pengar har aldrig varit en strävan med mitt bloggande, men om jag i dagsläget kan göra något för att utveckla min blogg för att även ha den som inkomstkälla så känns det som att, varför inte?

Sebastian Canaves Off The Path
Det var den här killen, på bilden ovan, som pratade om det. Sebastian Canaves med bloggen Off-the-path.

De här två på bilden nedan pratade om sitt företag CreateTrips där man kan ta del av personliga och nischade reseguider, samt göra sin egna reseguide för någon plats/stad/land man besökt, inom vilken kategori man än önskar! Ett app-tips alltså, spana in.
createtrips app

Jag är förresten stolt över mig själv idag, för man (eller jag) märker hur mer och mer bekväm jag blir i situationer där man är ensam. Man kommer dit ensam. Vet inte hur saker och ting går till, känner ingen. Och det känns bara, okej? Förut kunde sådant vara betydligt jobbigare. Dessutom är jag stolt över mig själv för jag bevisade för mig själv att jag inte är rädd för att fråga om jag inte vet något/inte förstår. Det nämndes i våra samtal “social media takeover” och jag tänkte första gången – vad är det? Andra gången när någon annan sa det så frågade jag rakt ut – what is a takeover? De pratade nämligen om det som ett väldigt allmänt känt begrepp, så att våga erkänna att man inte vet vad det är kändes ganska strongt. Om ni inte heller vet, det är när en bloggare/instagrammer/vlogger tar hand om ett företags sociala medier under en begränsad tid för att boosta trafik i någon sorts win-win situation.

Dagen avslutades med mingel, bubbel och lite mat. Trevligt!

IMG_2169.JPG

I morgon väntar ännu fler föredrag och workshoppande. Ska även försöka haffa tag i något företag. Det finns hur många företag som helst där från världen över som man kan boka möten med – otroligt bra chans för nätverkande!

FÖLJ:

11 svar

  1. Åh vad roligt att du berättar! Vi skulle verkligen ha velat vara där… Vi har inte varit på n liknande mässa, men vår upplevelse är att man alltid får massor av inspiration och ideer av att träffa andra bloggare!

    1. HAHA TINA! Inte riktigt, men hade endel möten med olika företag för eventuella samarbeten – det var mest fokus på sådant. Många av bloggarna som var där är nämligen sjukt stora och vissa resebloggar liksom på heltid som sina jobb ;)

      Vem gillar INTE gratisgrejer? Typ så glad när man fick någon påse från någon monter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.