Mitt restips: Kerala i södra Indien.

För ett år sedan, vi snackar alltså exakt ett år sedan, kom jag hem till Sverige efter drygt sex månader i Indien. Det är helgalet att tänka tillbaka på, hur livet var då känns overkligt med tanke på hur livet ser ut idag. Allt man upplever i nutiden är liksom så självklart och när man ser tillbaka på något kan man undra… hur var det möjligt? Jag var fortfarande tillsammans med mitt ex då och idag är jag kär i någon annan, någon som känns helt självklar. Det är märkligt det där, med kärlekar blir det extra tydligt, förändringarna man genomgår.

Men nu var det Indien som resmål som jag ville prata om. Det kändes lämpligt att snacka resor idag när jag kommer befinna mig på Matkas resemässa. Jag har nämligen fått äran att skriva ett gästinlägg hos Resias reseblogg. Och jag valde att skriva om Kerala som är den delstaten jag bodde i när jag jobbade i Indien. Under jul och nyår reste jag även runt till olika delar i Kerala, så som Munnar, Thekkady och Varkala. Det är ett fantastiskt vackert land! In och läs mina restips och lilla rese-guide här: Kerala i södra Indien. (Klicka på länken.)

Indien MunnarIndien KeralaHusbåt Backwaters  Varkala Indien

Ni måste ju hålla med om att det är vackert?

Indien må vara ett, i mitt tycke, påfrestande land att bo i – med det är resmål jag skulle rekommendera alla att besöka. Dessutom vill jag åka dit igen och se fler delar av det enorma landet! Det är beundransvärt på många sätt, all misär och fattigdom skär i hjärtat men värmen och kärleken människorna emellan är något speciellt.

Som sagt, om ni funderar på att besöka Indien – gör det! Och läs mina Indien-tips HÄR hos Resias reseblogg.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

8 Kommentarer

  • jennifer
   Författare
   19 januari, 2015 / 09:21

   Ooooops. Ja alltså, jag blev ju matförgiftad och hade problem i nästan ett år….. :-) Hade kunnat vara utan det också!

  • jennifer
   Författare
   19 januari, 2015 / 09:21

   Och vart var du??

 1. 15 januari, 2015 / 12:31

  TACK snälla för att du delade med dig av dina tips. Jag har inte varit i Indien men är bra sugen efter att ha läst ditt inlägg!

  • jennifer
   Författare
   19 januari, 2015 / 09:22

   Får du chansen tycker jag du ska åka – det är fantastiskt! :)

 2. 8 november, 2016 / 21:56

  Droppar in här nästan ett år försent men kan inte understryka hur härligt Indien faktiskt är, ett kontrasternas land!

  Har inte varit i Kerala men väl i Goa som är en favorit. Synd bara på matförgiftningen, speciellt med tanke på maten som är både nyttig och god :)

  • jennifer
   Författare
   9 november, 2016 / 20:35

   Tack för din kommentar Emanuel! Och ja, matförgiftning drabbade mig inte på de enklaste gatuköken, utan på en av de lyxigare restaurangerna jag besökte…

   Kul att du också gillar Indien – jag är påväg tillbaka dit nu om en vecka, men i norra delarna denna gång, ska bli spännande :) Har du varit på fler ställen i Indien? Goa har jag hört kallas Indien Light ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?