Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Morgonrusningen.

Godmorgon bönor. Klockan är kvart i åtta i Finland och det är inte många gånger det senaste halvåret som jag varit en vaken, uppstigen och framför allt inte ute vid den här tiden. Men det är frukost på Matka-mässan halv nio, och det tar som sagt en stund att ta sig dit från Esbo. Esbo är egentligen en egen stad men väldigt connectad till Helsinki, tar cirka 20 minuter in till stan.

Att åka kollektivtrafik i en ny stad är alltid spännande ett stressmoment. Man vet inte vart hållplatsen är, vad bussen/spårvagnen/tåget exat heter, man vet inte var man ska gå av eller vart man ska gå när man gått av. Framför allt en prövning från någon som kommer från ett pytte-samhälle ;-) Och nu sitter jag här på bussen som ska ta mig till mässan helt utan byte(!) med alla andra människor i morgonrusningen, lite mysigt ändå.

Om ni undrar hur det gick att sova inatt? Jo tack, bättre. Mumin fick prata mig glad, lugn och sömnig och sedan somnade jag nästan på en gång och sov betydligt bättre än innan. Det känns både fint och obehagligt att man blir så van vid att alltid ha någon där, att man liksom glömt bort hur man gör när man är ensam. Jag har till och med börjat lyssna på podcasts jag inte ens gillar för att ha något form av ljud (finns ingen tv i lägenheten).

Häpp, ha en fin torsdag! Puss!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.