Jennifer sandström

Den där dagen i Stockholm.

Vi spenderade ju en hel dag i Stockholm förra veckan, mellan en natt på tåget och en natt på Finlandsfärjan. Det var småkyligt, en kall vind som inte gav sig och jag hade klätt mig som om jag inte visste hur man klär sig: i två tjocktröjor och en Fjällräven-dunväst från åttiotalet (mammas gamla). Men vi bet ihop och upptäckte staden till fots.

Det är ett jättebra tips om man besöker Stockholm för en dag/helg och inte vill shoppa eller betala för museer eller liknande (eller inte enbart göra det), promenera runt hela Stockholm! Eller åtminstone så långt man orkar och hinner. Vi lämnade vårt bagage på centralen och strosade sedan ner mot Norrmalm, Stureplan, Humlegården, ut mot havet och upp mot Östermalm. Vi var nära på att ta gångvägen hela vägen ut till Djurgården, men vinden fick oss på andra tankar så vi styrde om kosan tillbaka mot stan, i jakt på ett café. Efter en varm juice tog vi oss vidare genom Gamla Stan och mot Söder. söder i Stockholm utsiktutsikt över Stockholm

Söder bjuder på vacker och gemytlig atmosfär. Älskar till exempel det här “Coca-Cola-huset”. Utsikten är uppifrån vad jag tror kallas Gondolen? En plats jag aldrig hittat till förut men som vi bara råkade snubbla över.

Stockholm GondolenStockholm street stylePå Söder i Stockholm

Apropå den här gamla dunvästen, jag tycker verkligen den är charmig! Men jag tycker väst är ett jättesvårt plagg att bära, det blir nämligen så konstig balans. Om man inte fryser om armarna, varför skulle man då behöva värma mitten av kroppen? Eller vad sjutton ska man ha under västen?

Charmig är jag också, inte sant… Stockholm sightseeing

Och jo, jag bloggade ju faktiskt när vi var i Stockholm och besökte Juiceverket i Mood-gallerian. Undersökte lite och det visade sig att Juiceverket är en kedja som finns på flera platser i Stockholm. Det bästa var att man kunde beställa en varm juice! Fullproppad med nyttigheter kändes det som, uppfriskande och värmande på alla sätt. Atmosfären där var som sagt cool, men lite väl speedad musik. Men det är väl sånt som är “hippt” och som en inte riktigt “förstår sig på”. Hehe. Hett Stockholms-tips i vilket fall!

Juiceverket StockholmJuiceverket Mood

Efter ännu mer sightseeing på Söder gick vi tillbaka mot Gamla Stan och åt middag på en restaurang/café vid Mälartorget, som jag inte minns nu vad den hette. Men de hade husmanskost. T åt pyttipanna och jag gulaschsoppa. Bestämde oss för att byta plats och gick några hundrameter vidare in i Gamla Stan och till ett café. Som jag inte heller minns namnet på, men alla caféer är väl rätt likadana i Gamla Stan? Mysiga murade väggar och mycket folk.

Och så man kan tillbringa en dag i Stockholm. Trötta i benen gick vi och hämtade våra väskor och tog bussen till färjeterminalen.

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.