Jennifer sandström

När var senaste gången du…

Jag fascineras litegrann över vilka olika individer jag fört en konversation med de senaste dagarna. Förutom fransmän, indier, italienare, polacker, spanjorer, norrmän, finländare och diverse andra länder på kontoret så har jag bland annat pratat med: En tysk fysiker. En man från Nigeria. En svensk tjej som bott 14 år i München och är kemiingenjör. En man från Peru som jobbat som steward. Två studenter från Georgien. En tysk tjej som bott 7 år i USA. Osv.

Älskar att vara i en så pass multikulturell omgivning, det känns liksom givande. Jag tror ju att vi har så mycket att lära av varandra, att det är nyttigt att prata och diskutera med människor som inte är precis som du.

När var senaste gången du pratade med någon som inte delar ditt modersmål? Från ett annat land, eller en annan kontinent? Någon med en annan hudton än din? Med en annan religionstro? Som inte delar din åsikt inom politik och röstar på motsatta partiet? Någon som jobbar inom en bransch helt annorlunda från din egna? Som är dubbelt, eller hälften, så gammal som du och inte är en släkting? När var senaste gången du pratade med någon som inte var precis som du?

FÖLJ:

4 svar

  1. Jag är förskollärare så det händer varje dag att jag pratar med människor som är från andra länder och har andra kulturer! Mycket spännande och givande :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.