Jennifer sandström

Några ord sådär mer från hjärtat

Det är en mysig fredagsmorgon jag vaknar upp till den här dagen, den 15 december. Egentligen ingen speciell dag alls. Men julpyntet kom upp dagen innan, äntligen, och utanför är världen täckt av snö. Jag saknar en vintrig vinter så himla mycket och frågar Mumin om vi inte borde bo i en stad som alltid har snö hela vintern? Kvällen innan spenderades med vänner och julklappsutdelning. Så jag går upp, sätter mig i soffan och bläddrar i den bok jag fick, good night stories for rebel girls. Jag läser om några av de 100 fantastiska kvinnorna som porträtteras i boken, och jag älskar den. Jag inspireras och vill inte lägga mig ifrån boken. Men jag gör det, för jobbet väntar. Så jag gör kaffe och öppnar mejlen.

Det är fredag morgon och inte alls en optimal tid för att skriva blogginlägg. Ingen har tid att läsa bloggar på fredagar. Och om du har en strategi och analyserar din statistik – då vet du dettaStategi, att tänka business. Sådant jag själv pushar för men som emellanåt är så galet utmattande. Det är lätt att tappa bort sig själv i en sån här värld, att kika för mycket på vad alla andra gör, hur man borde göra, att fokusera för mycket på den omedelbara respons som vi är ute efter – och glömma bort varför man verkligen gör detta, egentligen.

“We curate our lives around this perceived sense of perfection because we get rewarded in these short-term signals—hearts, likes, thumbs up—and we conflate that with value, and we conflate it with truth. And instead what it really is is fake, brittle popularity that’s short-term and that leaves you even more—admit it—vacant and empty before you did it, because then it forces you into this vicious cycle where you’re like “What’s the next thing I need to do now because I need it back?”

Ur en intressant artikel, ord från en tidigare Facebook-chef.

Ibland känns det som att springa, snubbla lite, ständigt jaga. Och den faktiska verkligheten spelar liksom ingen roll när det är känslan. Ibland undrar jag, vad jag gjort som gett mig in i en så orimlig bransch som sociala medier är. Men, ibland tvivlar jag på det mesta så det är nog en naturlig del av resan. Det finns en mening med allt osv.

Jag tror att julen, och när ett år blir till ett annat, kommer med en perfekt tid för att pausa och reflektera. Ge sig själv lite andrum. Att inte ständigt vara närvarande online, uppkopplad och förväntas dokumentera det som sker. För jag älskar att fota (är så himla himla kär i min kamera just nu) och jag älskar att skriva, det har jag alltid gjort. Men jag tror ibland att jag, och många av oss, skulle må lite bättre av att inte vara så fäst vid allt som händer på nätet.

Foton av Rania Rönntoft.

Jag vill dela med mig av känslor, inte bara sådant som ska driva trafik och engagemang. Jag vill inte optimera varenda inlägg, varenda ord och varenda bild, eller min tid. Det är det som är en blogg, min blogg – den är för er, men också för mig. Det är en plats vi delar. Det är inte bara siffror på ett papper och det är inte bara business, det är en liten värld som fylls av verkliga varelser där vi delar berättelser och känslor – från mig och från er. Och om jag glömmer, så hoppas jag att någon påminner mig ♥

Om du vill ta några andetag och känna lugnet en stund så rekommenderar jag att slå på Natalie Carrion på Spotify och lyssna in hennes fantastiska musik, Haltavisan har blivit en favorit.

FÖLJ:

16 svar

 1. Så sant, så sant! Jag tycker vi ömsesidigt påminner varandra om vi – mot alla odds – skulle tappa bort våra själar i blogghusen vi vårdar så ömt. Tack för musiktipset, här kommer ett tillbaka: Truth – Alexander.

  1. Det tycker jag vi gör <3 Åhh tack!! Den låten har jag hört innan men aldrig vetat namnet på. Bra tips, den är väldigt fin!

 2. Hej! Jag är glad att jag råkade läsa det här inlägget :). Behövde få läsa såna tankar just nu. För det där tomma som kommer emot ibland från skärmen, det är sååå tomt. Blicken i ditt ansikte på de här fotona är precis det som saknas. Engagemang i nåt påtagligt (kameran) och så kolla in omgivningen IRL. För det finns så mycket annat. Som ger glädje och inspiration. Sen kan man förstås som du dela med sig av det man hittat här… men det börjar i något verkligt :). Sådär så man ibland hoppas att den som läser ska stänga av skärmen för ett par timmar och ta sig en tur i snöyran och själv hitta nåt verkligt att inspireras av… Önskar dig en trevlig fortsättning på jultiden!

  1. Åh, vad fint att kunna sprida lite inspiration <3 Tack för att du lämnade en kommentar :) Jag hoppas vi överraskas av en mysig snöyra här i Helsingfors lagom till julhelgen ;) God jul till dig med!

 3. Jag läste också den läskiga artikeln om facebook och en liknande på ämnet!! Fick mig verkligen att tänka till kring hur jag konsumerar på nätet. Det jag verkligen gillar är ju detta sätt, ett utbyte av tankar och idéer. Håller såå med dig om att runt jul och nyår är kanonbra tid att pausa lite och tänka efter. Ser jättemycket fram mot Dorros plan your 2018, att kolla tillbaka på året och reflektera och att sätta ett oneword mål för 2018. Kram! <3

  1. Eller hur!! <3 Ska du också köra på någon paus eller du tänker att det kommer naturligt? :) Jag längtar också efter mellandagarna, ska göra min Year Compass!!! :))) <3

 4. Så fina och himla viktiga ord! Jag planerar en socialmediapaus under julhelgen och ser riktigt framemot det. Har också så smått börjat optimera mina inlägg men gör det inte varje gång, bara på de jag känner att kan ge något annat än en massa tankar och ord.

  1. Tack Christina! Inspirerande att höra att du också tänkt köra en sociala medier-paus. Och helt rätt- som sagt, inlägg för en själv, läsarna och google – men inte samtidigt i alla inlägg ;) Kram och god jul!

 5. Det här är så sant! Jag försöker också använda julen till lite mer lugn och ro. Tror att många stannar upp och reflekterar i december, så då når en ändå inte så många mediekonsumenter. Lika bra att ta sig lite tid till att stanna upp och reflektera! Och ta det så lugnt som det bara går, i denna mörka – och ändå intensiva – månaden. Tack för påminnelsen ♥️✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.