Jennifer sandström

Mina sommarplaner

God morgon. Klockan är strax efter sju, det är midsommarafton och vi är påväg ut till den ö där vi ska fira idag. Tidig morgon för att hinna med den enda färja som går till ön. Tänkte passa på att skriva om mina sommarplaner, den somriga dagen till ära.

Sommaren må redan ha haft sin början, i alla fall vädermässigt. Men midsommar är väl egentligen då den liksom börjar på riktigt. Nu går många på semestrar och hela Norden går liksom in i en sommarlunk. Jag gjorde den här listan förra sommaren. Och tänkte att det är kul att följa upp i år igen.

Sommarlistan 2018


På vilka platser spenderar du din sommar?

Jag har börjat min sommar med två veckor i Sverige, varav en vecka hemma i Gällivare. Och nu fortsätter sommaren här i Finland, med midsommar ute i skärgården, nästa helg i Savonlinna och sen ett par veckor hemma innan vi åker till Kroatien för en roadtrip och öhäng med mina vänner. Jag ser också fram emot att få vara hela augusti här i Finland, med eventuellt en resa till antingen Göteborg eller Gällivare – eller, why not both?

Hur länge är du ledig i sommar?

Två veckor? Tre veckor? Fyra? Det är lite oklart. 100% ledig vet jag inte om jag kommer vara alls. Men jag njuter just nu över att kunna jobba lite som jag vill. De två veckorna i Kroatien kommer nog dock bli mestadels semester. Frågan är om till och med datorn kanske får stanna hemma?

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Inte direkt. Egentligen har jag lite ångest över att vi ska till Kroatien mitt i juli. VEM reser till varmaste delarna av Europa mitt i högsäsongen? Jo, folk med vanliga jobb och vanliga semestrar (hehe) alltså min kille och mina vänner. Så ja, vad gör man inte.

Hur ser din midsommar ut?

En ö ute i Åbos skärgård, med min kille, hos min österrikiska vän och med deras vänner. Det är planen. Håll tummarna att vi hinner med de två olika båtarna vi ska ta nu på morgonen.

Ser fram emot att få testa det här med en finsk midsommar.

Vad innehåller dina bästa sommardagar? 

Dopp i havet, färska räkor och människor jag tycker om.

Hur bemöter du en regnig dag? 

Håller mig inomhus och passar säkert på att blogga lite extra.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra? 

Förra sommaren var jag knappt ledig alls, var fortfarande anställd och ville ägna så mycket tid som möjligt åt mitt företag. Så den här sommaren kommer vara lite mer ledig. Och lite mer tid med släkt och vänner.

Vilka spenderar du semestern med? 

Min kille, mina vänner och familjen. Otippat? Semestern till Kroatien är tillsammans med mina nära vänner från Sverige, som jag pluggade med i Jönköping. Och veckan innan vi ska hänga på en ö där så kommer jag och Mumin roadtrippa runt någonstans (vi vet inte ännu riktigt var).

Har du någon resa inplanerad efter sommaren? 

Nej men om jag känner mig själv rätt så kommer jag försöka boka in en resa till Sverige i september. Eller kanske en weekend-destination någonstans i Europa?


Känns som bra sommarplaner ändå. Det är ju egentligen finaste tiden här. Då vill man ju vara hemma mycket. Ser fram emot att hänga på balkongen och med Helsingforsvänner.

Ha nu en fin midsommar 🌻

FÖLJ:

Ett svar

  1. Den finska killen på vårt midsommarfirande i Lund påstod att det var första gången han dansade runt stången, crash course i små grodorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.