Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mina 3 nästa resor: natur, city & spa

Den här första halvan på året har varit ett halvår med många resor. Jag har insett att man inte måste flytta till nya platser för att uppleva dem och att en weekendresa kan ge massor. Dessutom är resandet min typ största passion (tillsammans med skrivandet) och eftersom jag frigjort tid i mitt liv för att kunna jobba mer med min blogg så kommer det också ganska naturligt att jag har möjlighet att resa mer. Hittills i år har jag varit i Göteborg, haft några helger i Stockholm, besökt London, en vecka i Alperna, en helg i Åre, två veckor i svenska Lappland och även om man skulle kunna tycka att det vore nog för ett tag, så har jag 3 resor inbokade för maj-juni. Att planera in en sommarsemester i något annat land känns liksom inte nödvändigtvis som ett måste det här året, om vi säger så.

Hur som helst, jag tänkte berätta vilka mina tre nästa resor är och således också vad ni kommer få läsa mer om här på bloggen framöver.

Unsplash. 

Mina 3 nästa resor:


* SPANIEN: COSTA BRAVA

Först ut är en lång-weekend till Spanien med avresa redan nu på onsdag! Det är Kataloniens turistorganisation som bjudit ner ett gäng resebloggar från Norden för att utforska Costa Brava som ligger norr om Barcelona. Jag kommer tillsammans med Annika från Resfredag att representera Sverige.

Det är snart 2 år sedan min senaste vistelse i Spanien som bestod av en två-veckors rundresa Barcelona-Bilbao-San Sebastian-Madrid. Jag är superpepp på att få åka tillbaka och utforska ännu en ny del av landet och Katalonien, för det är något med Spanien och allt vad som finns där som jag är himla förtjust i. Och jag tror det kommer bli en del fin natur under resan! Är det någon av er som varit där kanske, i Costa Brava?

Spanien, Unsplash.

* ITALIEN: MILANO

Alltså jag vet, visst tjatar jag? Men det blir min första resa till det där landet jag drömt om ett tag nu. Fyra dagar i Milano tillsammans med min kärlek, en typisk city-weekend.

Och det känns nästan inte rimligt att den här resan inträffar fyra dagar efter hemkomsten från Spanien, men så får det vara. Som sagt, kanske en lugnare sommar på resefronten?

Milano, Unsplash. Vilka drömmiga och coola hus?!!

* ESTLAND: PÄRNU

Något jag önskade mig i födelsedagspresent av min kära mamma och min kära moster var en spahelg tillsammans med dem någonstans i Europa. Jag gjorde lite research (hör och häpna!) och kom tillslut fram till att en helg i Pärnu lät som ett himla bra alternativ. Så första helgen i juni är det inplanerat, en spahelg på ett hotell precis på stranden.

Det kommer förhoppningsvis vara ett bra och lämpligt tillfälle för lite återhämtning.

Unsplash.


Har du nästa resa inbokad, och i så fall, vart går den?

FÖLJ:

17 svar

 1. Men åh, jag som inte kan resa nu längtar ihjäl mig efter din Spanienresa haha hurra! Vad kul! Alla resor, men mest den ;) Kul med spa också, blir spännande att höra om du tycker det var värt det :)

  Min andra Spanien-resa var just en Clara Brava (charter)resa, men då var jag typ elva. När nästa “riktiga” resa blir har jag ingen aning om (dröjer säkert några år – innan skulle den meningen svidit!), men förhoppningsvis blir det Finland i sommar en kortis.

  1. Haha vad bra Johanna – då finns det i alla fall någon som kommer följa med spänning :) <3 Kul att du varit där också!
   Hur känner du förresten inför att resa med bebis/barn generellt?
   Finland är ju en bra start!! :)

   1. Har inte råd att resa nu så det är intr aktuellt :) sen drömmer jag om ljumma spanska sommarkvällar promenerandes med I på magen..men det får förbli en dröm. Sen är barn känsligs för sol så en solresa skulle jag nog intr göra med en under 1år, jag är alldeles för orolig av mig dessutom. Däremot ser det ju hörligt ut när andra är iväg och skulle vi haft råd skulle vi ju åkt ändå tror jag… :)

    1. Aaa, jag förstår. Givetvis måste man prioritera efter ekonomin :) <3 Jag kan tänka mig att jag också skulle vara lite orolig, stressar nog som det är över mig själv liksom ;)

 2. Jodå, jag har besökt Costa Brava och det blev en avstickare till Andorra också. Det är länge sedan nu, bussresa från Köpenhamn, vilket räckte hur många timmar som helst. Jag gör inte gärna om en så lång bussresa. Jag minns inte så mycket från resan men ett minns jag, kyrkan i närheten av hotellet som klämtade i sina klockor titt om tätt. Och att det det åskade något enormt i franska alperna när vi passerade på natten. Förvisso ett skådespel med talrika blixtar och mycket dunder.

  1. Nej men vad kul att du varit där, spännande att höra! Vilken stad bodde du i, minns du?

 3. Härligt det låter. Skönt att du får resa så man får uppleva platserna genom din blogg :) det suger i resådran, men får hålla mig till juli när sommarens tågluff startar på riktigt :)

  1. Julia vad fint att du tycker det <3 Du har ju också hunnit vara iväg en del nyligen ;) Och ja - tågluffen - jag är allt lite avis!!!

 4. Kul med flera resor inbokade! Pärnu besökte jag för sisådär 20-25 år sen. Minns att det fanns en superfin strand :) Om vi har resplaner …? Ja, ett gäng! Skrev om dem på bloggen igår ;)

  1. Kanske kan vi bada i havet till och med, jag hoppas det! Och ja, vilka planer ni har – härligt!! :)

 5. Jag läser ikapp lite hära, har inte hunnit vara inne på mina favoritbloggar de senaste veckorna :)
  Kul att du ska till Milano! Ser fram emot att läsa om det för jag är lite sugen på att åka dit efter sommaren.

  1. Hehe, I know the feeling… Aah men så trevligt! Ska se vad för guldkorn jag kan vaska fram från staden :)

  1. Det var en jättekul upplevelse. Intensivt men helt klart en jobb-dröm som gick i uppfyllelse :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.