Jennifer sandström

Min verklighet just nu

Det känns enormt surrealistiskt, att befinna sig i ett så världsomfattande och historiskt ögonblick som vi nu gör?

Det har bara börjat och ingen vet riktigt var det kommer sluta, men effekterna kommer vara långvariga. Runt om mig virvlar känslorna. Vissa berörs knappt märkbart, andra förlorar sina jobb. Och personligen känner jag mig fortfarande lugn, liksom trygg.

Skönt att inte behöva fixa sig särskilt mycket i dessa tider, men tar i alla fall på mig en tröja som känns GLAD. Och örhängen/ringar.

Världen rasar, och vad händer här hos mig?

En känsla som varit väldigt stark sen allt det här tog fart under förra veckan är att det kickar in någon sorts överlevnadsinstinkt hos oss och plötsligt fokuserar vi på vad som faktiskt räknas. Det som är viktigt, här och nu. Allt som bara för ett par veckor sen bubblade som orosmoln inom mig har liksom fått kliva åt sidan och ge plats.

Som en följd av alltihop fick jag dessutom plötsligt mer jobb och har nu knappt hunnit med något annat än att jobba för ett par kunder och sköta en del damage control. (Sommaren/hösten är dock lite mer oklar.)

Ni vet den där extra tiden som plötsligt skulle uppstå av alla tid hemma? Well, den äts upp av samtal med vänner, nyheter och memes. Och så får det mer än gärna vara.

Planen var ju egentligen att jag och Kugge just nu skulle vara ute i hennes stuga och sitta och jobba med varsitt projekt. Men sen våra planer spikades hann ungefär allting hända. Finland har gått in betydligt mer stängt läge än Sverige, och vi håller oss mest hemma.

Jag försöker att inte läsa nyheterna hela det vakna dygnet, eftersom det inte direkt hjälper. Jag tar en timmas promenad varje dag. Jag fortsätter meditera. Smsar och bokar in virtuella kompisdejter. Pratar, och skrattar.

Fokusera på det fina – hjälp den du kan

Och det finns mängder av positiva och bra nyheter att insupa nu. Älskar till exempel The Happy Broadcast, som lovar att bara leverera ångestfria news. Hittat dit tack vare Hypat-podden som också ger bra uppdateringar. Jag tror också att det är enormt hälsosamt att försvinna in i en plats där allt det kaosiga får vara som borttrollat för en stund.

Vill också verkligen rekommendera er att ta chansen att hänga med era vänner online. Google hangouts är asbra för att ringa upp flera vänner tillsammans med videochat. Kugge tipsade om Boardgamearena där man kan spela brädspel. Eller spela klassikerna från 2012: draw something eller wordfeud. Ring era föräldrar, och mor- och farföräldrar. Prata, prata, prata med folk. Be om hjälp om det behövs, eller råd. Folk ställer upp nu, jag lovar.

Headspace ger gratis meditationer för otrygga tider i sin app. Elixia/Sats har öppnat upp gratis onlineträning för alla. Och så: ni som kan, supporta alla småföretagare! Kanske måste du inte säga upp/pausa det där medlemsskapet, eller finns det något annat du kan köpa/boka nu som du kan använda senare?

Jag inser att det är extremt privilegierat att känna sig stabil just nu, så då får man hjälpa – där man kan.

Jag hade kunnat pausa en månad för ett medlemskap jag har, men jag gör inte det – för jag vet att de kommer ha det riktigt tufft nu. Dessutom kollar jag just nu på hur jag kan anlita mina företagarvänner för att hjälpa dem när uppdragen blivit avbokade. Massor av sådana intiativ startas just nu. Friday Lab kommer också ha en öppen session på torsdag (öppen för alla, begränsat antal platser).

Dessutom, våren är på väg!! Och det gör gott för oss alla, även vetskapen tyder på att det är bra för att bekämpa envisa virus.

Och hörni, viktigast av allt är att vi kommer fixa det här. Och att vi faktiskt har mat, värme, el och vatten. Allting kommer att bli bra, eller om jag ska citera min bror: kapitalismen reder sig alltid.

FÖLJ:

4 svar

  1. Hahaha citatet av din bror är samtidigt det mest irriterande och det mest trösterika på länge. Men precis som du skriver så är det vi som har den ekonomiska möjligheten som ska fortsätta köpa och stöda. Köpte idag 5 x massage av min massör tex. Sån härlig grej att se fram emot också?!

    Och thank fucking god for internet och alla möjligheter som erbjuds. Nu fixar vi det här tillsammans – men på minst fem meters avstånd från varann! <3

  2. Ja så gör jag och tänker med. Man kan inte läsa nyheter hela tiden tror faktiskt man får ångest och problem då, man få¨r försöka tänka lite sunt och realtisktt med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.