Jennifer sandström

Min första fylla.

Året var 2008, jag var 16, det var Valborg och vi hade framför oss en tre dagars fest. Jag hade framför mig min första “riktiga” fylla. Mamma och pappa, you don't even wanna know och kan sluta läsa här.

dsc03652

Och Sony Ericsson-mobilen jag älskade, en walkman i rött och guld!

dsc03662

Ronja (på bild ovan och nedan) och Viktoria var mina två nya vapendragare som jag samma läsår börjat i samma gymnasieklass som. Under högstadiet var jag (tack och lov kanske) omgiven av mestadels lugna flickor som satt längst fram i klassrummet och pluggade till MVG på alla prov. På gymnasiet introducerade dessa partypinglor mig för en helt ny värld, en värld man förr eller senare upptäcker. Och jag vet inte hur det är i andra städer men åtminstone i Gällivare räknas 16 år som hyfsat sent. Jag hade liksom vänner som vid 13 år fixade hembränt och festade (och “däckade”) på gångstigar.

Vi började i alla fall Valborgs-kvällen med fix och vin (blandat med sprite, såklart).

n650353428_544231_3673

Och dans.

n650353428_544285_2417

Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av en riktig “fest”? Jag visste inte heller vad som hände när man drack glas efter glas med bubbligt vin? Man kan säga att jag learned the hard way. Och jag lärde mig att det blir aldrig en tråkig kväll med tequila, min första tequila.

dsc03666

Strax där efter blev det mesta lite suddigare och huset fullt. Mestadels äldre killar som jag inte kände och knappast visste hur jag skulle prata med. *gulp* Det kan eventuellt ha hänt att jag mådde lite dåligt den kvällen… Och kväll nummer 2 var betydligt roligare.

Vi hade sovit lite, städat upp huset, gjort oss redo för ännu en partykväll och njöt i vårsolen. Jag och Ronja spelade också in en liten film i just detta ögonblick och den är väldigt rolig, men det är så tydligt hur ogärna jag vill vara med på film. Det var faktiskt fruktansvärt att vara 16 och må så dåligt över sin kropp. Kanske något de flesta måste gå igenom?

dsc03668

Det var hur som helst mycket galet som hände de kvällarna. Hångel med killar som hade flickvän som man inte visste om och så vidare. Haha…  Jag känner att det här är preskriberat nu. Jag vill inte försköna bilden av alkohol och första fyllan som sällan är vacker eller rolig. Men det var så det var och det var det som hände.

Många ungdomar kommer bli fulla ikväll, många kommer ha sin första fylla. Spy i buskar eller tvättfat. Ärligt talat, we have all been there. Det är en del av ungdomen, av att växa upp, att utforska och prova på allt som verkar så spännande.

Vad har ni för galet eller roligt Valborgs-minne? Också en första fylla kanske?

FÖLJ:

3 svar

  1. haha, Ja mer jag fryser häcken av mig utanför det lokala dansstället mitt ute skogen och få gå fyra kilometer hem genom skogen då ingen fick köra bil :) hehe. Kul och inspirerande iaf. :) Valborg har vi nog framför allt just festminne ifrån! Ikväll blir det nog valborgseld kanske :)

  2. Är 16 just nu, men igår kväll var inte en av de första gångerna direkt. Jag några kompisar drog runt på stan (stockholm) och hamnade sedan på långholmen, där det säkert var 200 fulla ungdommar, och ännu fler poliser. Blev stoppad av en polis som tog det lilla sprit jag hade, och tvingade mig att ringa hem.. Ska nog ta det lugnt nästa år : )

  3. Jag var 15, vilket var hyfsat sent där jag kommer från. Jag var sådär superklok, började med två cider o sen var det bra för den kvällen. De hette nåt med Woodpecker har jag för mig. Minns att jag gav en kille en örfil med öppen handflata den kvällen. Han bad om det…. Det var dock inte en Valborgsmässoafton, det var nån gång på hösten i nian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.