Jennifer sandström

Midnattssolen norr om polcirkeln

Jag är lite trött, så som man är efter att ha stannat uppe till 01.30 bara för att uppleva lite av den där midnattssolen på riktigt (och samma morgon ha gått upp innan sju för att gå ut och springa). Strax innan tolv stod vi där uppe på Dundret med den starka solnedgången i våra ögon. Solen som var påväg ner bara för att på en gång vända och börja gå upp igen. Ett magiskt fenomen. Och egentligen vill man inte gå och lägga sig alls.

Det var en lång lördag också, med min mormors 80-års fest. Tänkte berätta mer om den senare. Och det var ett ganska så perfekt avslut här på toppen.

Jag menar, kolla.

Mami dear <3

Det är liksom golden hour här mellan 22 och 03. Ingen blåtimma såhär års.

Och jag.

Midnattssolen, ovan polcirkeln, det är något jag tycker alla bör uppleva minst en gång i livet. Jag växte upp med detta under 20 år. Var så van vid det. Långa sommarnätter. Tog det för givet. Nu har jag inte varit här uppe på sex år sommartid och förundras. Klockan tio på kvällen är det liksom lika ljust som mitt på dagen, och sen är solen magiskt vacker i flera timmar. Känner att jag hemskt gärna åker upp hit fler gånger under sommarhalvåret. Och så måste jag ta med mig Mumin. Han har bara fått uppleva påsken och vårvintern här (som jag brukar säga är den bästa årstiden). Men alltså, detta ska inte underskattas.

Nu ska jag ta en promenad med min pappa upp på det här berget igen. Igår tog jag, mamma och hennes sambo bilen upp. Idag tar vi bilen upp men tar också en promenad till en av topparna. Håller tummarna för att det inte blåser för mycket. Kan meddela att även om bilderna ovan är vackra, så var det också superkallt där uppe på toppen mitt i natten, i bara strumpbyxor och klänning.

FÖLJ:

14 svar

    1. Taaaack <3 Om man nu kan ta cred för det, det är ju mest naturen själv som skapar detta ;)

    1. Tack!! :) Och jaaa jag förstår det. Det blev ändrade planer för dig – för visst hade du tänkt komma upp? Eller menar du att du ska upp först i juli? :)

    1. Jaa, den lyxen alltså! Haha. Man är van att det fina ljuset försvinner men här vill man liksom vara ute och fota hur länge som helst – bara det att man blir så himla trött tillslut. Det är verkligen ett lyxproblem… ;)

    1. Visst är det! Har försökt njuta så mycket som möjligt av det den här veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.