Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Middag på Skiffer & brunch i Tölö

Vi kom hem i lördags från Ts föräldrar, åkte ut dit under veckan istället för helgen. Sån lyx. Och kom hem till Esbo där jag efter att ha letat jeans i för många timmar åkte och träffade Jasmin för middag. Vi gick till Skiffer inne i Helsingfors och jag känner lite att jag har slut på idéer på bra restauranger?! Skulle vilja testa något annat. Även om Skiffer är ganska nice så har de ju alltid samma pizzor? Och det blir liksom inte mer spännande än så.

Borde ta en lång promenad runt hela Helsingfors och anteckna alla restauranger jag går förbi som ser spännande ut. Eller så kanske du har något supertips? Är inte mycket för fine dining.

Var ett tag sedan jag var här, men åt samma pizza då, haha. Getost + jordgubbar <3
Och att träffa Jas var såklart trevligt.

Men det blev en tidig kväll.

På söndagsmorgonen hade jag ställt klockan, gick upp och hoppade på cykeln nästan direkt för att cykla hem till Veera. Vi hade bestämt frukostträff och hon hade dessutom flyttat till ett nytt hem i Tölö (plötsligt bor alla mina vänner där? Eller i alla fall 3 stycken som flyttat dit under kort tid!) så jag hade en bra anledning att hälsa på hos henne.

Annars är hennes frukostar alltid en tillräckligt bra anledning. Och värt varenda 35 minuters-cykling i världen. Denna söndagen blev det proteinpannkakor med sojayoghurt och färska bär + ägg och avokado på sidan om. Och cappuccino. Sån lyx även detta!

Eat well travel often.

Undra om det var i Sissela Kyles sommarprat (vad jag gillar henne förresten, ÄLSKADE hennes sommarprat!) som hon refererade till de där stunderna när man var tonåring eller pluggade och kunde sitta och fika och prata i timmar utan någonstans att skynda vidare. Jag har tänkt lite på det. Hur sällan man hamnar där nu så här som 27-åring och sambo. Jag vill inte ens kalla T för sambo för tycker det låter så trist. Men vi är kanske inte roligare än så. Tycker inte jag lever ett särskilt stressigt liv, men ändå spontanhänger man liksom inte en hel söndag och bara chillar hemma på någons soffa? Det har visserligen varit lite sånt den här sommaren på olika landställen, men under resten av året är det mer sällsynt. Kanske också för att man har något sorts inneboende behov av att känna att man “gjort något vettigt” av en helg? Precis som det känns som en otrolig waste att vara bakis.

FÖLJ:

5 svar

  1. har du varit på silvoplee? Mitt favvisställe, fast vi åt bara luncher där, vet inte ens om de har middag?

    1. Oh nej, aldrig hört om. Men la till den i Google Maps nu! Såg ut som bra vegetarisk lunchrestaurang åtminstone! :) tack för tips!

      1. Silvoplee serverar fantastisk raw food. Onda som ligger på Tavastvägen har också fantastisk lunch, men lär inte vara lika bra på kvällen.

  2. Silvoplee serverar fantastisk raw food. Onda som ligger på Tavastvägen har också fantastisk lunch, men lär inte vara lika bra på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.