Jennifer sandström

Medan han lever – Elaine Eksvärds nya bok.

Inlägget innehåller annonslänkar.


I mars 2016 kommer Elaine Eksvärd ut med en ny bok: Medan han lever. Hon har inte själv ännu avslöjat på bloggen vad den handlar om och då det har yttrats väldigt lite om bokens innehåll har förväntningar varit höga och spänning nästan olidlig. Men nu finns alltså boken upplagd och går att beställa här hos Bokus och på Adlibris. Den här boken skiljer sig drastiskt från hennes tidigare populära böcker inom kategorin retorik, härskartekniker och vardagsmakt.

Medan han lever heter boken och det korta utdraget som finns att hitta avslöjar att det är en personlig och utelämnade historia där Elaine berättar om sin uppväxt.

Elaine Eksvärd medan han lever

Vi som följt bloggen länge vet att Elaine Eksvärd inte längre har någon relation med sin pappa och att han i hennes ögon var en hemsk pappa, men mer än så har hon aldrig tidigare berättat. Här är presentationen av boken:

Vi får följa med tillbaka till ett tidigt 80-tal i Stockholms förorter då föräldrarna separerade. Det är en modig och självutlämnande berättelse, ett försvarstal för barnets rätt, en påminnelse för oss alla om hur det kan vara att växa upp.

Det känns kul att Elaine som författare skriver något annorlunda (jag har tänkt att det är en roman hon skrivit på under hösten) och jag ser verkligen fram emot att läsa hennes nya bok Medan han lever. Däremot tror jag att vi alla kan vara beredd på en berörande och tung historia som jag misstänker kommer lämna ett visst avtryck. Elaine är själv väldigt engagerad i frågor gällande barn och barns rättigheter. Och med tanke på hur lite hon tidigare nämnt om detta känns det starkt gjort av henne arr nu gå ut med detta. Det verkar vara en bok som kommer få oss att känna en ilska och sorg över sådant som sker i samhället och sådant som oskyldiga liv tvingas gå igenom – och få även oss att vilja göra skillnad, som är Elaines tanke med boken.

Medan han lever kommer går att beställa från bland annat Bokus, Adlibris och CDON när den kommer ut 15 mars 2016. – och man kan redan nu beställa Elaines nya bok om man vill.

Någon som tänker läsa boken?

Och har ni läst tidigare böcker? Jag har faktiskt alla hemma (i Sverige), men inte hunnit ta mig igenom de ännu. Vardagsmakt gillar jag, många bra vardagstips som alla kan ha nytta av!

elaine eksvärd bok

FÖLJ:

11 svar

    1. Jaa, lite av en överraskning. Hon har ju dock hintat lite om att nya boken skulle vara något helt annat – och det är det ju definitivt :)

  1. Hej! Såg din kommentar på Jeanette Öhmans blogg och klickade in på din blogg, jag är också en svensk tjej i Helsingfors! :) Har bott här i 5 år nu och pluggar för tillfället.. Hur trivs du i Finland?

    1. Hej, nej men vad kul! Jag har faktiskt träffat ett par svenskar sen jag kom hit i september förra året – trodde först jag skulle vara ensam svensk här ;) Jag trivs väldigt bra än så länge, älskar Finland! Precis börjat lära mig finska. Och dudå, som ändå varit här ett tag? Är det ditt hem nu och för all framtid?

      Kul att du skrev!

  2. Jo men vi är ett par stycken här :) Bara i min klass har vi varit 4 st svenskar… Jag trivs bra här men tror inte vi kommer bli kvar här för alltid. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.