Blunda inte när barn utnyttjas – Elaine Eksvärd

Ni kanske minns att jag skrev om Elaines nya bok Medan han lever för en månad sen? Idag går Elaine ut med vad boken handlar om och har skrivit om det i Göteborgsposten samt medverkat i Nyhetsmorgon på tv4 i morse. Det är så jäkla viktigt det som hon berättar, viktigt för att vi alla ska kunna se problemet i att barn blir sexuellt utnyttjade (1 av 5 barn) och att det ligger i vårt ansvar att dels lära barnen om integritet men också våga agera om vi ser att någonting är fel. Det är helt sinnessjukt när Elaine pratar om alla de som inte trott på hennes berättelse och de som sagt att det blir så jobbigt för familjen om du pratar om det här. 

Elaine Medan han lever

Beställa boken kan man göra här från Bokus eller här från Adlibris.
Bor man i Finland (som jag) finns boken också här på finska Adlibris.

Och klippet från Nyhetsmorgon kan ni se här.

Så mycket kärlek till dig Elaine, för att du går ut med detta trots att det är tungt och gör ont. Du är helt fantastiskt!

Share:

3 Kommentarer

  1. 13 mars, 2016 / 17:56

    Takc för detta inlägg! Detta med att barn utnyttjas sexuellt är et väldigt viktigt ämne. Ä rpå resande fot i Thailand (ett litet ställe och ingen prostitution alls) så jag är glad över din länk. Jag minns att jag under mina 40 år som lärare i grundskolan visste att 1-2 barn i snitt i klassenblev sexuellt utnyttjade och det är 1-2 för mycket. Och alla måste reagera! DEt helt oavsett om det gälller Sverige eller utomlands. Barn är lika mycket värda överallt.
    Boken ska jag givetvis köpa.

  2. 14 mars, 2016 / 20:45

    Tack för boktipset! Jag är inne i en period då jag ”gillar” tunga, deppiga, svåra och hemska saker som både är tabu och galet viktiga saker att ta upp. Ska be nästa besök från Sverige ta med sig ett ex av hennes bok om jag kommer ihåg det.
    /Linnea i Bayern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?