Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Måndag och veckans frukosttips.

Hallå på er!

Har ni haft en bra helg? Är ni pepp på måndag? För mig är dagarna väldigt härliga, jag går upp när jag vill (förutom på onsdag då har jag tenta och jag drömde att jag missade den så ska se till att komma ihåg att gå dit…) och spenderar dagarna vart jag vill. Idag gick jag upp strax efter tio och ska gå till Mumins skola snart och plugga där. Det här är väl ett skönt liv ett tag, men ser gärna fram emot mer rutiner till våren. Vi får se. Har också haft en bra helg, igår tränade jag på gymmet och tog en timmas promenad med Rebecca på skype.

Måste komma med ett frukosttips till er idag också! Vi har ju snackat om gröt de senaste veckorna… Om man inte tycker om havregrynsgröten med ägg i men ändå känner att man vill få i sig extra protein med gröten, då är proteinpulver en bra idé! Extra spännande blir det om man har lite olika smaker istället för neutralt. Jag brukar blanda i vårt proteinpulver med blåbär/vaniljsmak när jag har blåbär i gröten, så gott! Proteinpulver passar också bra att blanda ner i till exempel en smoothie.

proteinpulver i gröt
Det brukar diskuteras huruvida man verkligen behöver extra protein? Ptja, vad vet jag. För ingen matdagbok, men försöker att med logiskt tänkande få i mig allt jag behöver av protein/kolhydrater/fett. Ibland känns proteinpulver som en bra grej, till exempel efter gymmet för att få i sig något snabbt innan man lagat lunch/middag. Dock brukar jag äta en himla massa ägg också istället för att få i mig proteinet, max ett med äggula om dagen, men sen gärna 3 fler ägg med bara vitan.

En proteinshake eller smoothie kan vara utmärkt som frukost om man känner att man har svårt att äta på morgnarna. Själv är det aldrig ett problem jag har haft ;-) Om det finns biverkningar av något där man får ökad aptit, då får jag det – finns det eventuella biverkningar om minskad aptit, nej då får jag inte det. Vet inte vad mina föräldrar gjorde med mig som barn? Gav mig för lite mat? Eller för mycket? Jag är i alla fall alltid hungrig!

Till nästa vecka vill jag prova på det här med “over night oats” – har ni testat det? Tips? Har bara läst lite om det i bloggar/på instagram.

FÖLJ:

Ett svar

  1. Nja, de flesta av oss får nog i oss tillräckligt (och för mycket) protein. Vi äter ju mycket mer kött än förr och enormt mycket mer kött än de flesta delar av världen. Hur som helst så är det gott med ägg! Jag är också väldigt hungrig av mig! Vår favoritfrukost är macka med laxröra (tillagad lax som blir över, blandad med lätt creme fraiche, purjolök, salt och peppar) och kokt ägg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.