Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ligger lite efter

Måndagskväll och jag har just kommit hem från ett möte på Hanaholmen. Det är en vacker liten holme bara ett par kilometer från där jag bor där det ligger ett kulturcentrum för Sverige/Finland och konferenshotell. En ganska finlandssvensk plats kan man säga. Byggnaden är från sjuttiotalet och på väggarna hänger fin färgglad konst. Och jag har faktiskt aldrig varit där förut men jag ska vara med på ett event under nästa vecka och var alltså där ikväll för att träffa alla andra som också ska vara med under dagen. Så just nu är jag sådär pepp som man bara kan bli av att träffa andra svenskspråkiga (både svenskar och finlandssvenskar) i det här lilla landet.

Annars idag har jag ägnat några timmar åt min skrivkurs. Kämpar med att läsa ut boken på 550 sidor (tackolov är den bra och spännande!) så att jag kan skriva klart uppgiften som ska in på onsdag. Ska dock erkänna att det känns ganska lyxigt att få ligga på sängen en måndagseftermiddag och läsa sida efter sida medan snön yrar utanför fönstret.

Ser verkligen fram emot att få jobba hela den här veckan (+ helgen!). Gillar inte alls känslan av att ligga lite efter och så känns det just nu. Efter veckorna i Göteborg, blogathon förra veckan (det blir ganska mycket snack också när vi är alla fyra, haha!) och en aktiv slash rolig helg känner jag bara för att krypa in i en jobb-bubbla och inte låta något störa mig förrän jag är i fas igen.

Hösten verkar för övrigt vara som bortblåst nu. Det slog mig idag att jag saknar den där känslan av första snön som den kändes uppe i norr, när man visste att “nu blir allting vitt i flera månader framöver”. Här vet man lika säkert att snön är borta nästa dag. Känns ganska meningslöst att det öht ska snöa när den inte stannar kvar.

Nu ska jag och Mumin se på vår tid är nu och äta dumplings. Bra måndagslyx.

Hur är din måndagskänsla den här veckan?

FÖLJ:

6 svar

  1. Var så peppad påmåndag och allt jag skulle hinna. Nu, 12 timmar efter att jag gick till jobbet känner jag mig nöjd. Låååångt ifrån klar men okej iaf. Dags för sängen och nya tag imorgon!

  2. Jag håller med om snön. Ska det snöa kan det lika gärna ligga kvar några dagar. Tyvärr blir det lite samma i Malmö. Eller så kommer det mest snöblandat regn från sidan ;) Hoppas att du får en skön vecka och hinner komma i fas med allt jobb. Det brukar alltid kännas bättre då!

    Kram från ett regnigt Paris <3

    1. Ja i Malmö är det väl ännu värre de gångerna snön kommer, haha.
      Guud, njut av Paris – låter så ljuvligt det du beskriver i dina blogginlägg <3

  3. Det där med att ligga lite efter känner jag nu igen. Super jobbigt. Känns som om jag har sjukt mycket jag borde göra och sjukt mycket jag vill göra men tiden bara räcker inte till! Låser in mig snart här i lägenheten så jag skulle få ens några inlägg skrivna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.