Jennifer sandström

Låtar som känns i hjärtat

Jag har nog egentligen alltid styrts mycket av mina känslor och impulser. Gillar inte att göra saker bara för att. Utan vill göra exakt det jag känner för i stunden. Men vissa saker är bra att planera, särskilt om de inte annars blir av. Som att gå till gymmet. Eller att säga upp sig från sitt jobb. När jag började fundera på att gå från anställd till egenföretagare skrev jag ner allt vad jag drömde om. Hur jag ville att det skulle bli. Ibland bara drömmar. Och så skrev jag ner planer, exakt vad jag skulle behöva göra, vad jag skulle kunna göra, vilka steg jag skulle kunna ta, osv.

Och vissa dagar vill jag bara lyssna på låtar som känns i hjärtat. Låtar som får mig att minnas alla tidigare drömmar jag haft och tänka på allt jag hoppas att framtiden ska bli. Sen kan man göra allt det där viktiga en annan dag, på en tisdag eller en söndag. På så sätt är det fint att kunna göra lite vad man vill under dagarna. Flummigt? Ja, kanske lite. Men också underbart.

Allt behöver inte vara en strategi, en strävan framåt. Livet händer här och nu, det är fint att fånga det också.

Peppiga tavlor hemma hos Veera.

Här är några av mina favoriter just nu, som får mig att lämna marken en stund och cirkla bland molnen. 

Atlas: Body – Sleeping at last

There's magic in our bones,
A north star in our soul
That remembers our way home.
God, it's easy to forget
There's magic in all of this

An ocean – The tallest man on earth

I've been counting on
The wind would know where I'm going to
And when stillness comes around
I ask what my heart would do
About drifting around
So deep in the arms of some ocean now

Call if you need me – Vance Joy

I was just a boy striking matches upon your heart
I couldn't get no sparks

Foreign hands – George Ogilvie

And not so long ago I seem to think
That I had the whole thing figured out
Only to find myself
Trapped at the heart of someone else
But now I finally see the other side
And just in time before I let it pull me in again

The truth – Mike Posner

No novel laid under their ‘I love you's'. So you never read mine.

Har du någon sån här mysig/fin favorit just nu som du vill rekommendera? 

FÖLJ:

6 svar

  1. Jag är likadan. Musik styr mig och jag styrs av musik. Vissa låttexter känns nästan som en beskrivning av mitt liv, haha!
    Älskar alla låtar från 60-70 talet då texterna bestod av metaforer knutna till livet, politik, kärlek och samhällsfrågor. Plus att alla låtar med London Grammar känns lite extra mycket i hjärtat. Kan verkligen rekommendera dig att lyssna på dem.

  2. Har blivit besatt av Agnes version av Nationalteaterns Hanna från Arlöv.

    Och vet inte var det kommer ifrån men barndomens mest spelade grupp (mammas och pappas favorit) dyker upp allt oftare i min musikblandning. The Beatles! Just nu känns det som att det aldrig kan bli för mycket av John, Ringo, George och Paul.

    :)

    1. Beatles ja, de är mysiga! Och TACK för låttips, jag har så dålig koll på Så mycket bättre – lyssnar just nu.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.