Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fullt upp innan avresa

I morgon, torsdag, är det dags för avresa igen. Tiden går snabbt när man har mycket roligt och mycket kul jobb. Så det känns inte alls som om det var längesen jag var på resande fot. Det var visserligen bara två veckor sedan jag gjorde en snabb-visit på Åland men innan det var det nu 6 veckor sedan som jag var på besök i Stockholm och Lettland. Och efter sex veckor är det väl inte mer än rimligt att man ger sig ut på vägarna igen? Eller ut på havet.

Den här gången går resan nämligen Helsinki-Stockholm-Gällivare-Umeå-Vasa-Helsinki. Jag beräknas vara tillbaka den 12:e april i Helsingfors, med förhoppningar om att våren har anlänt då och att jag känner mig mätt och nöjd med vinterlivet efter veckorna i norr. Och jag kommer resa med färja till Stockholm, sen på söndag vidare med tåget upp till Gällivare och på vägen ner ta mig tillbaka med bil, båt och tåg.

Hur har den här veckan sett ut då?

Jag har bland annat hängt här och passat på att möta upp några bloggvänner för att planera lite. Och umgås såklart.

Malin var ÄNTLIGEN tillbaka i Finland så det var givetvis kul att träffa henne. Corinne och Kugge var också med.

Det här stället i Helsingfors heter Deliberi K7 och är café, bar och en liten tjusigare typ matbutik i ett. Det är stort, och rymligt, i alla fall inte fullt med folk när jag har hängt här på eftermiddagarna. Så perfekt för att kunna plocka upp sin dator och jobba lite. Inredningsmässigt så är det som en liten dröm med alla färger och detaljer. Vi satt i den lite mer öppna delen men de har också som små “växthus” där man sitter lite mer ostört.

Eftersom Malin varit borta i 2(!) månader och jag ska åka bort i nästan en månad, så passade vi på att hänga idag också. Hon kom hem till mig och vi jobbade lite med våra olika projekt och sen började vi planera på något ihop också. En idé som föddes redan förra sommaren, ska nu äntligen förhoppningsvis få se ljuset.

Malin i workmode efter 2 månaders semestrande i Sydamerika.

Det är förresten en så bra grej att bjuda hem någon på jobbdejt istället för att jämt hänga på caféer. Dessutom fick jag städat eftersom man ju måste städa när det kommer hem folk, lever ni också efter den principen? Och så lagade jag lunch till oss. Det händer aldrig om jag jobbar ensam, då förlitar jag mig på matrester som min kille lagat, eller nöjer mig med mackor.

Det låter förresten kanske som om jag bara jobbar? Eller nej kanske inte i och för sig. Men tänkte bara säga att jag försöker vara duktig på att göra annat också. Som att ta långa promenader, ge min kille uppmärksamhet, gå och träna och yoga på tisdagar, ta hand om hemmet och sånt som man bör göra. Jag njuter mycket av det också. Älskar ett städat hem och när det finns tid till att ta hand om alla växter, eller typ impregnera mina skor. Sånt gör mig lite lycklig och lite lugn inombords. Och balans är ju så himla viktigt.

Till exempel lite såhär såg min helg ut. 

Långa promenader, vackra himlar och Utan personligt ansvar varvat med poddar i öronen.

Nu är det dags för mig att packa väskorna. Tips för hur man packar för 3 veckor och 4 olika städer, på 3 väldigt olika breddgrader? Jag inspireras verkligen av Ranias lätta packning och ska försöka att packa så smart jag bara kan!

FÖLJ:

5 svar

 1. Vilket härligt inlägg med lite mixade saker som hänt senaste tiden, och fina bilder! Jobbdejter hemma är bäst, vill försöka få till mer sådant jag med. Synd att många av de jag vill göra det med bor så långt borta åt alla olika håll och kanter!

  Vore kul att komma och hälsa på i Finland framöver :)

  Packning: Lager på lager. Några varma lager som fungerar över tunnare kläder som du sen kan använda för sig själva när du är på varmare ställen. 1-2 par jeans, lite t-shirts / toppar. Någon långärmad tröja och skjorta. Kanske en tjock tröja att ha över det (jag har en tech-hoodie från Houdini) och sen kör jag dunjacka (som packas ihop i sin egen ficka) + skaljacka :)

  1. Tack Rania <3 Jag skulle gärna komma och hälsa på dig, vare smidigt att passa på om jag ska upp till Gällivare ändå till exempel ;)

   Och TACK för packningstips. Tror jag har lyckats ganska bra. Inte i närheten av dig, men ändå... Behövde ju ha med till exempel täckbyxor, hehe. Såg du min instastory? :D

   1. Du är alltid välkommen vet du <3

    Kikade precis på den, för tre veckor i olika väder får du godkänt! Det är svårt när man måste ha täckbyxor och så. Jag kör på underställ, vanliga byxor och gaiters (tror det heter damasker på svenska…?) istället för täckbyxor :)

    1. Pjuh – tack! Hehe. Och Just det. Så kan man ju också jobba. Eller så borde jag ha ett par täckbyxor i Gällivare och ett par i Finland. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.