Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tre bra saker – en utmaning

Att se det positiva i saker, fokusera på vad man är tacksam över. Att se allt någon faktiskt gör för en eller allt man faktiskt har och har åstadkommit, istället för allt det där som skulle kunna fattas – det är nyttigt, bra för oss, och det är en utmaning. 


Min vän, blogg- och företagarkollega Veera har utmanat mig i en något tricky utmaning. Tre bra saker. Det trixiga är dock inte bara att lista dessa tre saker inom olika kategorier, men också att förstå vilka dessa är. Hon bloggar nämligen på finska och utmanade mig med orden because I know you love Google Translate. Vi får se hur väl det fungerade.

Bilderna i det här inlägget hämtar jag från förra sommaren, som en påminnelse om att snart är vi där igen. Har ni tänkt på det, under hösten när det blir allt mörkare så känns det ganska tungt. Och trots att dagarna i februari är lika mörka som de i november, så upplevs februaridagarna mycket härligare. Det handlar kanske om förväntningarna, alla känslor som är kopplade till att vi vet vad som väntar. Våren, sommaren. 

Tre bra saker med mina dagar

* Att få bestämma mina arbetstider och arbetsuppgifter helt och hållet själv. Det gör att jag kan träffa och jobba med vänner när jag önskar. Resa när som helst. Och såklart välja vad jag vill jobba med.

* Jag älskar att mellan resorna få spendera mycket tid hemma. Därför tycker jag det är så mysigt att ha ett hemmakontor. Behöver inte stressa iväg någonstans utan kan njuta av mitt hem och jobba!

* Att få somna och vakna bredvid Mumin varenda dag. Det är de lyckligaste stunderna på hela dagen.

När vi mötte våren i Milano förra maj. 

Tre bra saker med mig

Varför känns det så obekvämt att svara på detta?

* Jag analyserar ibland (eller kanske jämt) hur bra/dåliga människor är på att ställa frågor. Vi älskar nämligen att bli tillfrågade av andra, det får oss att känna oss sedda och visar på att den andra personen bryr sig. Jag tror därför att jag själv är ganska bra på att ställa frågor och låta andra prata. Jag är inte den som avbryter mitt i utan låter alltid andra prata och göra det till punkt.

* Jag har fått höra att jag är pedagogisk och det är en sida hos mig själv som jag gillar. Vet inte om det hänger ihop men har också uppfattningen att jag ser kopplingar snabbt och på så sätt inte bara är pedagogisk utan också själv lär mig ganska snabbt. Hade alltid lätt i skolan (grundskolan gick jag ut med MVG i allt utom två ämnen om jag minns rätt) och tydligen är jag ganska duktig på att lära mig finska (men det krävs förstås att man pluggar då, med det sagt är jag alltså inte alls särskilt duktig på det, ännu).

* Jag är som en kameleont. Jag formar mig efter de människor jag möter och de platser jag befinner mig på. Och det på ett positivt sätt skulle jag säga. Den svåraste platsen att vara en kameleont på var definitivt Indien, men jag anammade i alla fall deras härlig accent när situationen krävde.

Tre bra saker i mitt liv

* Alla äventyr jag har fått och får uppleva. Ibland känns det inte som om det är mig det har hänt, eller händer.

* Att jag vägrar nöja mig med min nuvarande situation ifall jag inte är nöjd med den. Det är något som alltid har drivit mig framåt. Trivs man inte i sin hemstad? Då flyttar man. Vill man jobba utomlands? Ja då söker man sig till sånna möjligheter.

* Och så det som är så himla lätt att ta alldeles för självklart: människorna i min omgivning som stöttat mig i allt jag gjort. Tänker på en mamma och en pappa som gjort allt för att jag ska få uppfylla mina drömmar. En bror som alltid ställer upp. En moster som funnits där med inte bara kärlek men med förvaringsutrymme, soffor, flytthjälp och världens goaste småkusiner som vuxit upp alldeles för snabbt. En farmor och farfar som gett mig så fina barndomsminnen. Och en mormor som inspirerar mig med sin livshistoria, energi, levnadsglädje och lätta syn på allt.

Mormor Ellen och jag. Ellen var förresten det mest populära svenska namnet i Finland förra året. Det är ett av mina favoritnamn.

Tre bra saker det här året

* Med mitt nya liv som egenföretagare kan jag tillbringa mer tid hemma i Gällivare. Har planerat in två veckor där nu över påsken, och ytterligare ett par veckor i juni. Tänk er, midnattssolen, den har jag inte sett sen sommaren 2013. Herregud.

* Vi har flyttat in i ett nytt hem. Ljuset vi har i den här lägenheten är helt underbart. Och balkongen är gigantisk. Det kan hända att vårt hem (och särskilt den inglasade balkongen) förvandlas till ett växthus under sommaren, men då får vi ta tillfället i akt och odla tomater och massor av kryddor!

* I juli väntar en utlandssemester med bästa vännerna. Åren går och vi hänger ihop, och nu äntligen gör vi alla en riktig resa ihop.

Tänk er detta, fast på en klippa i Medelhavet?

Tre bra saker med bloggande

* Bloggandet har såklart gett mig massor genom åren. Det är liksom en del av den jag är. Och de nätverk och nya vänner som jag har och har fått tack vare bloggandet är simply amazing.

* Kreativiteten. Jag får anledning att hålla mitt skrivande vid liv nästan dagligen år efter år, och har även börjat intressera mig mer och mer för foto.

* Inga regler. Man får ha liksom ett eget litet(!) imperium på internet där man får bestämma själv vad som ska hända. Det är ganska fint.

För nästan exakt ett år sedan på The Influencer Convention, då jag och Gällivare-Amanda fick chans att connecta, snart ses vi igen!

FÖLJ:

14 svar

 1. Challenge accepted! ;) Och jag älskar sommarbilderna! Den där du sitter på terrassen i kvällssolen är du bara så glammig på, och du och din mormor är så gulliga med era identiska miner <3

  1. Taaack! Åh jag och mormor kanske är lite lika ändå? Jag sägs ju vara en exakt kopia av min mor, hehe. Ser fram emot dina svar!!

 2. Detta inlägg får mig verkligen att bara längta ännu mer efter sommaren! Kanske borde göra precis som ni och dra ihop ett kompisgäng och åka någonstans i juli. Ska genast överväga detta!

  1. Ihh, sorry! Eller bra om det kan verka som inspiration, för att typ dra ihop en kompisresa! Kör på det :D

 3. Åh vilken rolig, men svår(!) Utmaning! 😅 tack för den! Och jag håller med om att du är både pedagogisk och bra på att lyssna. Just lyssnandet och konversationerna var något jag verkligen imponerades av när vi connectade i Stockholm! Grym är vad du är! 😍🙌

  1. Åh jag glömmer aldrig när du berättade det också, så få människor som ger en sånna komplimanger. Det är du bra på måste jag säga – att berätta vad du tycker om andra, alltså ge komplimanger. Sånt är antingen skitsvårt eller något man bara inte tänker på. <3

 4. YAAAS by the Google translate I did to read this, seems like you did pretty good understanding my post! Loved this and actually learned more about you! <3

  I love that you have so much to teach to people – in so many ways you and I are so much alike and also so different, and from the difference is that I love how you are teaching me financial management, time management and just keeping my head more in control hahaha! :D

  1. Hahaha, lovely lady! You’re very much right about that. And I love how you spice things up and make anything boring a lot more fun. On the boat now, thinking we need to plan another cruise the two of us!! <3

 5. Bra inspo! Kanske blir så att jag plankar det här rakt av. Frågorna i alla fall. Jag tycket det att sådana här temainlägg ger lite tid för eftertanke mitt i producerandet av allt annat material.

  Själv ska jag träna på att inte avbryta andra mitt i deras meningar… :P

  1. Din kommentar hade fastnat i min skräppost :O Såg den först nu. Jag håller med dig – det är skönt att ibland bara få inspiration och ett koncept levererat framför en och följa det! Så kopiera du! :)

   Haha, ja det är något som är bra att öva på ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.