Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fredag / Stockholm

Det här med att det blir ljusare är ju härligt. Men det innebär också att jag inte längre kan keep up with the soluppgång. Vid 6-tiden i morse letade sig ljuset in genom mitt fönster i hytten på våning åtta på det stora skeppet. Jag lyfte på huvudet och kikade ut. Jodå, där var solen påväg upp. Det såg ut att vara magi som pågick här ute i skärgården, enligt vad jag kunde se med min trötta och halvsuddiga blick. Min kropp drogs nästan upp och ut på däck med kameran runt halsen. Men det fanns en kraft som var starkare, sängens dragningskraft. Så sakta föll jag tillbaka med huvudet mot kudden. Kikade ut en gång till. Ska jag? Och så föll jag tillbaka och sov vidare en timma. Detta trots att klockan i min egentliga, finska tidszon faktiskt redan var en timma mer. Soluppgångar är inte min grej, men det är nog lite ett mål i livet att bli bättre på att fånga dem. För de är det kanske bästa som jorden har skapat. Tips, någon?

När jag var uppe strax efter 7 funderade jag på att gå raka vägen till frukosten. Men skärgården gled förbi utanför. Alla möjliga sorters sjöfåglar och svanar cirklade omkring där ute i vattnet och i luften och jag såg små öar som de helt tagit över och byggt bon på. Isblocken skingrade sig. Solen steg och strålarna glittrade på vattenytan. Jag pendlade mellan att titta mig i spegeln för att göra mig i ordning och att kolla ut genom fönstret och häpnas. Man vill liksom bara pausa allt och sitta och titta på det som far förbi. Och fånga det med kameran.

Så jag tog min kamera, och gick ut på däck, sen gick jag ner till frukosten.

Det var knappt kallt. Inte iskallt åtminstone. Solen värmde och vi gled fram ganska sakta på havet.

Jag gör förresten ett samarbete med Silja, men det får ni se mer av senare!

Och nu är jag i Stockholm. Ska hänga med några av mina bästisar i 48 timmar. Det är fint! Hann dessutom träffa min resebloggarvän Sanna – vi har nu två gånger lyckats tajma det och vara under exakt samma dag i Stockholm. Nästa gång ses vi förmodligen hos henne i Örebro! Och Cathinka joinade oss också. Så mysigt att snacka resor, bloggande och framtidsplaner. Men nu ska jag innan jag tar helg och möter upp mina vänner, först iväg och medverka i en podcast. Ihh!

Trevlig helg på er!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.