Jennifer sandström

Kärleksexpert i radio.

Idag blev jag uppringde av P3 och deras program Relationsradion. De hade googlat på distansförhållanden och hamnat på min blogg och inlägget med mina 10 tips för distansförhållanden. De pratade nämligen om just distansförhållanden i dagens program och ville ha med mig som “är expert på ämnet”, deras ord, haha.

Och ni som känner mig vet att jag aldrig tvekar utan tackar ja till sådant utan att blinka. Älskar att dela med mig av mina erfarenheter och lärdomar, om kärlek, resor och ja vad det än kan tänkas vara.

Så P3 ringde upp mig igen efter lunch och ställde lite frågor i direktsänd radio, och så hjälpte vi en lyssnare som messat in och undrade hur hon skulle ta sig igenom sin kärlek på distans… Jag gav mina bästa tips och ni kan lyssna på dem här ovan, eller genom att klicka på bilden.

p3 distansförhållande

Jag var ärligt talat själv lite starstruck. När tjejen på redaktionen ringde mig och sa att det är Kristian och Sofia som leder showen så var jag tvungen att googla dem för att se vilka det var. Då inser jag att det är Kristian Täljeblad som var med i Paradise Hotel i höstas (jaja, första, sista och enda gången jag tittat på det)! Och hur kunde man inte känna lite extra för honom? Han var bara så himla go kille! Ingen aning om att han pysslade med radio, kul för honom :-) Mindre kul att jag inte lyssnar särskilt mycket på P3 längre, det brukade vara min dagliga rutin för ett par år sedan. Har en fin, vit radio i garderoben – kanske dags att plocka fram igen?

Hur som helst. Kärlek på distans var det, jag kommer nog skriva mer om ämnet. Just nu tycker jag att “äh det är väl inte någon match med långdistansförhållande?” och det eftersom jag haft min älskade Mumin här i nästan 3 veckor nu. Då glömmer man lätt hur tungt det kan kännas.

Och tips för hur man får distansförhållanden att fungera? De känns som om de aldrig tar slut. Skulle vilja skriva en hel bok på ämnet (eller inte vilja, men förmodligen kunna). Det främsta tipset kvarstår dock: inled inte ett distansförhållande från första början… Men ofta har man inte något egentligt val. Och precis som jag säger i radioinslaget: det bästa med distansförhållande är att det är helt fantastiskt när man ses, man pussar på varandra hela tiden!

Puss och kram på er! Och extra mycket till alla ni som har er pojk- och flickvänner alldeles för långt borta just nu ♥

FÖLJ:

10 svar

 1. Hoppas jag kommer ihåg att lyssna när resan är slut :) Däremot håller jag inte med om sista tipset, det är inte lätt att hitta rätt och därför är det alltid värt att våga köra även om förhållandet startar med distans… :) för oss var det ett fint sätt att bygga upp vår relation. Och nu när vi vaknar ihop varje dag har jag vett att vara tacksam.. :) (eller nu och nu, jag är ju på en liten tripp nu. Fått en härlig start förresten!! Och det böir spämmande att läsa vart du tar vägen efter STS. Hoppas du låter bloggen hänga med!) :)

  1. Ja absolut Johanna, det sista tipset är lite mer ironiskt :) Så fint att resan går bra!! Bloggen kommer såklart hänga med vart det än bär ;) kram!

 2. Haha jag hörde dig på radio igår och blev så paff! Har ju läst din blogg i typ ett år och hade ingen aning om att du skulle dyka upp i P3 när jag satt på jobbet en vanlig tisdag :) Visste ju inte att det var du först, kan ha missat introduktionen, men när de sa att du bott i München + finsk kille så spetsade jag öronen och sen föll alla andra bitar på plats också. Tyckte du gav jättebra råd! /från en som också haft långdistansförhållanden

  1. Haha nej Nina vad roligt! Kul att du skrev :) Bra att råden uppskattades. Är ni fortfarande tillsammans alltså? Och hur länge var ni på distans? Kram!

   1. Ja vi är fortfarande tillsammans, fem år senare :) Distans sysslade vi med i tio månader, mer än ett år hade nog blivit jobbigt, sen flyttade han till mig. Jag tycker ni verkar ha ett så fint förhållande och sund inställning till allt, hoppas det går bra för dig i Gbg! Tror som du att vänner och hobbys gör mycket.

    1. Så fint!! Ja jag tror också mer än ett år är himla tuff. Och tack för din kommentar, kram!

 3. Jättebra tips! Själv funkade inte mitt distansföehållande.Jag litade inte på honom och han litade nog inte på mig heller…..men han bodde också på andra sidan jorden så vi kunde ses max en gång per år.

  1. Usch då, vad jobbigt Annie :( Tror det är absolut tyngre om man bor så långt ifrån att det är svårt att hälsa på ofta. Hur länge var ni tillsammans? Kram!

  1. Oj! Vad kul och intressant att höra, haha! Fått höra att jag låter lite rikssvensk, det kanske är synonymt med Stockholmska? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.