Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hit ska du åka för den perfekta kärleks-semestern.

Låt oss fortsätta lite på kärleks-temat idag. Kärlek och resor.

Jag har inte varit på så många kärleks-semestrar. Men något jag skulle vilja påstå är att vart du än reser när du är kär, med din älskade, så är det rätt fantastiskt. Och om resmålet dessutom är romantiskt, ja då är det magiskt!

Det mest romantiska landet jag besökt är Frankrike, inte helt överraskande. Det är ett land som gjort för förälskade kärlekspar! Kan tänka mig att Italien också gör sig bra för romantik, men dit har jag inte varit, än.

 

Var i Frankrike ska man åka då? Paris känns faktiskt rätt klyschigt, men jag har egentligen inte rätt att uttala mig då jag aldrig varit där. Mindre orter däremot, där finns magin! En plats som har ont om turister men är exakt lika vackert som till exempel Paris, (enligt mannen som var mitt resesällskap) är till exempel Metz! (Första bilden ovan.) Metz ligger i norra Frankrike i närheten av Luxembourg och den tyska gränsen. Här var turisterna som sagt få och stan otroligt mysig och fin! Sen så besökte vi Strasbourg också! (Andra bilden ovan.) Strasbourg är förvisso en väldigt tysk-fransk stad och turisternas mecka, men fortfarande värt sitt lilla besök.

Om jag fick välja hur jag helst åker på semester så skulle jag nog välja roadtrip och/eller aktiv semester. Till exempel att vandra i Alperna är kanske den bästa semestern jag vet! Och det är också ett resmål jag skulle rekommendera för de förälskade. Åk till en fin alpby under sommaren och passa på att njuta av lyxen för lägre priser (på vintern är det svindyrt, sommaren är mer överkomlig) och beundra världens vackraste underverk, bergen.

Vilket är ert bästa resmål för den romantiska kärleks-semestern? Och vart drömmer ni om att åka med er älskade?

FÖLJ:

6 svar

  1. Vår första kärlekssemester var på engelska landsbygden. När vi bokade det sa personen att vi kommer dö av tristess där för där fanns “ingenting”. Jag har aldrig trivts på landet förr, men där bland all grönska och alla betande kor så kände jag att jag valt en drömsemester (satte distansförhållandet på eldprov direkt! Skulle varit en mardröm att vara där med någon man inte trivs med…) Jag drömmer om Karibienresor, paradisstränder och platser med färgglada hus och gärna spansktalande befolkning. Men allt passar – och gärna något lugnt så man får vara ifred.. :) Island var toppen att besöka ihop. I sommar blir det Cypern (mest så att jag ska få sol!). Annars röstar jag på lugna resemål :)

  2. För ett par år sedan var jag i norra Italien. Tillbringade en dag i Verona, superfin stad som antagligen är mysig att besöka tillsammans med partnern. Där finns bl.a. Romeo & Julias balkong och även en amfiteater. :)

  3. A cosy B&B or hotel can make anywhere super romantic, here in UK it’s quite common to find 4 poster beds and big windows that open Jane-Austin-like onto rolling countryside. I remember staying in one in Hay on Wye on the Welsh/English border, this quirky old town is the bookshop capital of the UK, it’s just such a romantic place to spend a weekend, wandering around second hand bookshops.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.