Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Känslor en lördagsmorgon

Det var en sak som gjorde mig glad och lugn igår när jag vaknade. Ett klädmärke för herrar som min kille gillar hade nämligen, istället för galna erbjudanden, lagt upp endast en text “Closed for your consideration” följt av en text där de förklarade “Today is the best day to be reminded of this simple truth, “Less Is More,” while also focusing and reflecting on what really matters. So there will be no sales, no selling of any kind.” De höll sin butik stängd, på den dag där alla andra butiker kapitalisera på våra shoppingsuktande själar. De borde lansera kläder för kvinnor också, jag skulle vilja att mina kläder endast kom från företag med ett sådant tänk. Det finns i och för sig kanske fler?

En härlig cappuccino på ett café i Haag för ett par veckor sedan, suktar efter en sådan i detta nu medan havregrynsgröten kokar. 

Förutom det har alla reor gjort mig stressad, för att vi behöver massor av saker till vårt nya hem och verkligen borde “passa på nu”. Idag ska vi dock och prova ut en säng (som inte är på rea, pjuh). Vilket jobbigt beslut att behöva ta, känner jag? En säng liksom, har inte behövt tänka på ett sådant inköp sedan jag flyttade in i min studentlägenhet våren 2011. Finns tusen saker jag hellre skulle ägna mig åt en lördag liksom.

Är också lagom pmsig den här veckan. Jag vet inte vad pms gör med er, men jag blir superkänslig och får nedsatt självförtroende och tvivlar på allt. Hehe… :))) Men, det går ju över. Och i dessa lägen är det bra att påminna sig om detta:

Holländska, inte så svårt som man tror va?

Pst, du har väl inte missat?

Och du, du kommer väl ihåg att signa upp för bloggens nya månadsbrev – blir jätteglad om du vill fylla i din mejl här! Lovar att inte skicka något spam eller irrelevant. ♥ Dubbelkolla också att det inte fastnar i skräpkorgen.


Ha en fin helg hörni, jag har lite jobb, shopping (som sagt) och massor med kompishäng framför mig. Förhoppningsvis lite tjuvstartat julmys också.

FÖLJ:

17 svar

 1. Jag blev också alldeles matt. Fick dock en bra julklapp fixad, en fotokalender till min svärmor som jag fixar i julklapp varje år. Vistaprint hade bra erbjudande igår, så då fick jag ändan ur och gick igenom en massa kort från hela året och valde ut mina favoriter. Black Friday är med andra ord inte bara av ondo. :)

  Trevlig helg hälsar jag från tåget ner mot Karlskrona!

  1. En bra poäng Annika. Om man inte låter sig själv go crazy utan hittar ett riktigt bra och passande erbjudande så kan man ju faktiskt ha nytta av det! Och älskar när man får tummen ur för just något sånt där som annars är lätt att skjuta på.
   Själv hittade jag faktiskt äntligen en vinterjacka, för riktigt bra pris.
   Åh, ha det så fint i Karlskrona. Kram!

 2. Jag shoppade inget på Black Friday, jag gick inte ens i någon butik. Jag tänkte logiskt, är det något jag behöver? Svar nej! Och så fick det bli. Jag gillar verkligen tankesättet butik du nämner i detta inlägg har! Så bra tänkt! :)

  1. Inspirerande – det är bara onödigt att gå in i butiker om man inte behöver något egentligen!

 3. åh, håller mig helt undan dessa reor etc. handlar nästan aldrig saker? har fullt upp med att jobba och leva, känner liksom inte att jag har tid. men det är säkert lätt att hamna i en vana där konsumtion blir som en aktivitet, där man slentrianköper grejer.
  tycker också att affärer är så stressande miljöer? men kanske är det jag som är överkänslig. :)

  1. Så himla skönt att ha den känslan <3 Jag tror absolut det har med vanor (ovanor) att göra. Märker själv hur påverkad jag blir om jag går in i butiker vs inte gör det.
   Jag håller helt med dig - tänker inte riktigt på det inne i affären men efter någon timma blir jag SÅ TRÖTT... Så måste ha och göra med det tänker jag.

 4. Shoppade heller inget :( orkade inte! Förra året klickade jag hem flygbiljetter t 30% rabatt å
  Tyckte det var bra! Men vi har inte planerat någon resa ännu!

  Kramar

  1. Ja man får passa på om man har någon resa i planerna – men annars kanske det är bäst att låta bli flygreorna så man inte råkar boka något alldeles för spontant bara för att! ;) Kram

 5. Shoppade heller inget :( orkade inte! Förra året klickade jag hem flygbiljetter t 30% rabatt å
  Tyckte det var bra! Men vi har inte planerat någon resa ännu!

  Kramar

 6. Åh men förlåt men säng kan vara så värt att vänta på mellandagsrea (men inte säkert att just rätt säng blir prisnedsänkt). Fan vilket tråkigt köp det är, såå svårt! Köpte en förra året usch hoppas den håller i all framtid nu haha.

  Pms är jävligt, kram

  1. Haha ja, vore typiskt att vänta och så är sängen man tänkt köpa inte nedsatt. Men vi har tänkt oss en Ikea-säng… kör Ikea mellandagsrea måntro?
   Och ja – sängar sägs ju hålla ett gäng år som tur är ;) Var är eran ifrån?
   Kraam!

 7. Jag shoppade heller inget på black friday, istället förberedde jag mitt inlägg om att torka sin eukalyptus så den håller längre :D och pms är inte alls kul…min sambo sa här sist när jag hade pms (eller jag tror mitt räknas som pmds) att ” jo men ibland är det lite svårare” när jag frågade om han älskar mej :D

  1. Torka sin eukalyptus?? Ohhh det låter spännande :D Mycket bättre att producera än att spendera!
   Hahaa åh vilken söt kommentar – stackars omgivningen ibland alltså…

 8. Hohho.. Alla dessa reklammail med erbjudande. Men nappade på adlibris och beställde några peppande böcker samt mer kontaktlinser som jag tänkt beställa i en evighet. Så något förde dessa mail med sig ändå.

  1. Bästa när man lyckas fånga ett par guldkorn där i höstacken ;) (eget påhittat ordspråk, hehe)

 9. Jag får magsåg bara av tanken på att trängas i butiker på Black Friday! Dessutom jobbade jag och hade inte hunnit efter jag slutade, men jag hade gärna fyndat alla julklappar i ett svep till extrapriser. I år får det nog bli hemmagjorda klappar till stor del. Gotta save for my up-coming trip :)

  Förresten så blir jag likadan när jag får pms. Mitt självförtroende är uselt och självkänslan tycks racka ner på allt jag gör och så blir jag extremt obeslutsam. Vet liksom inte vad jag vill alls. Kan knappt ens välja film på Netflix, haha! Plus är väldigt lättirriterad och känslig. Så du är inte ensam. Hoppas att det snart känns bättre <3

  Ha en fin söndagskväll Jennifer. Kram!

  1. Vad tur att du inte hann utsätta dig för reorna ;) Och hemmagjorda julklappar låter som bästa idé!

   Skönt med någon som känner igen sig! Lyckades bryta ihop i morse på tunnelbanan också, inte lätt att vara så svag liksom… Men man kan skratta åt det i efterhand :) Tusen tack fina – hoppas du också haft en fin helg och kväll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.