Jennifer sandström

Just nu…

Vaknar redan efter klockan åtta för att det är ljust och det är sommar och knappt åtta timmars sömn räcker när man sov länge natten innan. Vad händer just nu då? Det känns som att bloggläsandet droppar lite under sommaren, men ni är nog fortfarande ett gäng som kikar in här – kanske inte lika ofta men ibland? Och jag, jag har mer inspiration än någonsin.

Just nu är det alltså söndagsmorgon och jag sitter exakt precis såhär ute på vår balkong som börjar bli ganska mysig. Tomaterna växer och temperaturerna morgon och sen kväll är alldeles perfekta. Mumin sitter mittemot mig och läser en bok.

Och vad händer annars i livet, just nu?

Just nu…

* Reseplanering! Det är 5 dagar tills vi reser iväg och igår började vi boka sånt som behövs bokas inför resan. Vi har uppenbarligen båda en ganska avslappnad inställning när det kommer till resor (även om jag inombords förmodligen stressat lite mer än vad T gjort). Vi flyger till Kroatien och ska sen bila genom Bosnien-Hercegovina, Serbien och Montenegro som det ser ut just nu. Kanske en sväng in i Albanien också. Och avsluta med en vecka på en ö utanför Split. Jag tror att jag kommer få så mycket resfeber inför denna tripp, det var ett tag sen vi roadtrippade och det här är oupptäckta områden för oss. Ser fram emot det.

* Jobb! Just när jag satt och hade pengaångest över att det blivit sommar och jobbet avtagit litegrann med en betydligt lugnare mejl – så trillade det inte positiva nyheter och nya jobbuppdrag. Någon högre makt vill nog inte att jag ska ge upp mitt företagande än? ;) Har för övrigt inget jättebehov av semester utan njuter av att jobba lite och vara ledig lite om vartannat.

* SvDs papperstidning ♥ Efter det här inlägget har jag funderat en hel del – och nu har jag börjat läsa SvDs papperstidningen i appen. Och gud vad jag älskar det formatet framför alla clickbait-nyheter på tidningarnas webbsidor. Funderar nu på att signa upp för en prenumeration på den finlandssvenska HBL också – jag borde ha lite bättre koll på vad som händer i det finska samhället! Kunskap är in the end makt och jag tror nog faktiskt lite på att stötta journalistiken. Precis som Peppe skriver om här. Tack till henne och alla er som kommenterade på mitt tidigare inlägg och fick mig att tänka om litegrann.

* Fck instagram! Jag har slutat uppdatera dagligen, skippar stories och har inget intresse av att öht skrolla igenom flödet. Kanske är det bara en övergående fas men just nu lockar det mig inte alls, formatet där en bild försvinner redan nästa dag och som styrs av märkliga algoritmer. Och vet ni hur mycket tid jag plötsligt fick över? (Tid som kanske kan gå till nyheterna istället? Haha…) Det känns så fantastiskt skönt, att fokusera lite mer på det som händer istället för att dokumentera i realtid. Med bloggen är det annorlunda, den är mitt favoritsätt att skapa samtidigt som det är min dagbok och egna terapi. Och inlägget finns kvar på ett helt annat sätt.

* Materiell lycka? Känner att det blir lite högt och lågt här. Men när det kommer till prylar… Vi är ganska restriktiva med vad vi köper – mycket tack vare T. Han vill noga tänka över sina (våra) köp och inte köpa något onödigt eller överflödigt. Därför betyder också ett köp så mycket mer. Den här termosen har vi funderat på länge – hunnit känna att det finns ett behov, och nu så äntligen köpte vi den. Och då kan jag gå runt och vara lycklig i flera dagar. Om man funderar över sina köp och inte bara slentrianshoppar titt som tätt så lär man sig att uppskatta och värdera det.

Vårt hem börjar bli en fin blandning av gammalt och nytt, kvalité och IKEA. Det gillar jag.

Vad händer hos er och i ert liv, just nu?

FÖLJ:

16 svar

  1. Hihi! Tusen tack för tips – skickade till min kille på en gång så att han också kan pusha för att vi ska se den ;)

 1. Vilken härlig resa det låter som. Haha… förstår frustrationen över insta… ibland orkar inte jag heller. Jag har semester men jobbar också lite då och då och älskar det konceptet! Ha en riktigt härlig resa när det är dags!! 😍

  1. Härligt att höra att du också trivs med det – och skönt att även du blir trött på instagram emellanåt :D tack!!

 2. Åh, blev också sugen på att börja läsa tidningen nu. Gillar dock det där med att läsa i en faktiskt tidning… inte riktigt samma känsla som att läsa på mobilen va?

  1. Nej det är klart. Har tänkt börja använda iPad pga lite bättre. Meeen måste ändå säga att jag gillar formatet som SvD har i sin app. Det är väldigt lätt att bläddra, zooma, klicka för att läsa en hel artikel och överskådligt om man vill hoppa mellan delarna… :) tror många tidningar erbjuder prenumerationer för bara över helgen också (alltså själva papperstidningen), det funderar jag på att ta själv!

 3. Hade ingen aning om att ni skulle roadtrippa på Balkan, kul! Det är en av våra bästa resor hittills, så nöjd. Hoppas ni får det fint.

  Här händer… inget, och det är SÅ SKÖNT! Njuter av sommardagarna på ön.

  1. Har haft glädje av dina inlägg!! Så tusen tack för det :) ska spana in det vattenfallet innan Mostar!

   Och det låter superhärligt! Fortsätt njut <3

 4. Jo, jag läser nog allt du skriver men nu på sommartid blir det kanske inte lika ofta jag är inne och kollar på bloggar.
  Jag har Vasabladet som e-tidning samt Sveriges Lokalnyheter för 9,89 euro/månad. Då får jag tillgång till 40 olika lokaltidningars webb-version och kan läsa alla plus-artiklar. Fast mest kollar jag på Västerbottens-Kuriren, Ö-viks Allehanda och Norran. De är liksom närmast till.

  https://sverigeslokalnyheter.se/kom-igang/

  Hoppas att ni får en fin resa!

  1. Oj – alla lokalnyheter. Haha. Visste inte att det fanns som ett paket :)

   Tack!!

 5. Du har rätt, semestertider och bloggläsandet går ner. Kommer att läsa ikapp när jag börjar jobba igen :) Fast har du tid att åka till Åland är det bara att hojta till :)

  Annars då? Jooo, det står en fin pojke i min dusch just nu ;)

  1. Haha åhhh! Fina pojkar borde alla ha i sina duschar. Bra grej! Inget att klaga på alltså… :)

   Jag har Åland i åtanke! Vore en dröm att åka dit en sväng i sommar!

 6. Hoppas ni har en underbar resa. Själv är jag född i Bosnien och Hercegovina, i staden Trebinje, som är otroligt mysig och ligger typ 30 km från Dubrovnik i Kroatien. Många tar en avstickare till Trebinje när de är i Dubrovnik. På förmiddagen är det en otrolig mysig känsla på stadens marknad, där man kan se folk samlas för att köpa den bästa frukten och goda ostar etc. Mina föräldrar är där just nu, i vårt hus, hade ju såklart bjudit dit er om jag själv var i trakterna (men nu kanske det hade blivit skummt att fråga päronen om en bloggerska som jag följer och hennes pojkvän kan komma på besök hihi).
  Tripadvisor har säkert fler tipps om Trebinje. Annars är Mostar mysigt, med den gamla bron. Nära Mostar finns staden Pocitelj och Blagaj, googla då ni inte vill missa dessa pärlor (speciellt för fotointresserade). Köp frukt i stånden på vägkanten!
  Andra favoritstäder i Bosnien är Sarajevo (sãklart!!), Travnik, Jajce och Srebrenica (for a history lesson om folkmord).
  Din kille gillar pizza vill jag minnas, i Trebinje har ni Cancello och L’ sashom som bäggr har jättebra reviews.
  I Mostar hade jag, om jag då kunde följa med er ;), tagit mig till en av restaurangerna precis under gamla bron (utsikt mot bron), för en god traditionell frukost (olika lokala ostar, uštipci (som är typ degknyten a la langos men inte helt likadant), osv) eller på kvällen för middag eller glass (bron lyses upp på kvällen och det blir jättemysigt att sitta och lyssna på floden Neretva susa förbi.

  Långt inlägg men men… ha de underbart!

  1. Tusen tusen tack för din kommentar! Är i Sarajevo nu och har följt dina tips, vi blev inspirerad till att bo en natt i Trebinje så det kommer vi göra på tillbaka vägen! Så TACK, din kommentar kom verkligen lägligt precis innan vi skulle boka :) Känner redan för att komma tillbaka till det här landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.