Jennifer sandström

9 boktips för semestern & tips på sommarläsning

Reklamsamarbete med Nextory

Vad läser och lyssnar du på i sommar?

Jag har börjat sommaren med att lyssna mest på sommarpraten – men under kommande lata sommardagar planerar jag att dyka ner i fler böcker. Inför de två semesterveckorna i Kroatien skulle jag gärna ha ett par fysiska pocketböcker med mig. Kanske ska leta fram någon bland de böcker i garderoben som fortfarande är olästa? Innan jag började lyssna på ljudböcker var det egentligen främst under somrarna som jag läste. Perfekt sysselsättning för lediga dagar, när man flyger och åker båt eller tåg, eller i den där solstolen som annars blir väldigt tråkig.

Lyssna på böcker gratis i sommar

Om du vill prova Nextory kan du gå in här och skapa ett konto med rabattkoden JENN – då får du lyssna helt gratis under en månad istället för den vanliga testperioden på två veckor.

Boktips för semestern – eller det här läser jag i sommar:

Jag har kikat på Nextorys utbud av böcker inför den här sommaren och hittat några nyheter som intresserar mig. Så här kommer tips på sommarläsning med nio böcker som jag själv vill läsa och lyssna på.

* Lost and founder av Rand Fishkin som är grundaren till och tidigare VD för Moz och en av världens ledande experter inom SEO. “Moz is now a $45 million a year business, but Fishkin's business and reputation took 15 years to grow, and his startup began not in a Harvard dorm room but as a mother-and-son family business that fell deeply into debt.” En passande bok för de businessmänniskor som inte helt vill släppa tankarna från jobbet under semestern, hehe.

* Fem kvinnor som förändrade världen. Berättelsen om dessa fem kvinnor: Sarah Bernhardt, den första internationella megastjärnan. Gertrude Bell, den första kvinnan med internationell politisk makt. Coco Chanel, som blev en stilikon för den nya tidens kvinna. Agnes von Krusenstjerna, romanförfattaren som vågade skildra kvinnlig erotik. Och Dorothy Parker, en briljant journalist och den första kvinnliga cynikern. Girlpower-pepp helt enkelt!

* A place for us. En bok som handlar om en indisk muslimsk familj i Kalifornien, familjerelationer och dotterns bröllop.

* Inte för nära. Läste om den här boken inne på Alex blogg och blev nyfiken. En lättsam och skön chicklit är vad det verkar vara.

Fyra böcker som finns hos Nextory, de tre första finns som ljudbok och den sista som e-bok.

Tre ungdomsböcker

Här kommer tips på 3 ungdomsböcker som jag hittade bland SvDs boktips “Bästa sommarläsningen – 17 boktips för alla smaker” – här hittar du artikeln och fler tips. Jag gillar ungdomsböcker, de finns så många fina berättelser som är vackert skrivna, och så är de ofta lätta att läsa.

* Finns det björkar i Sarajevo? “… Men när Kevin kommer hem är Charlie försvunnen. De fyra vännerna ger sig ut för att leta efter honom och under sökandet testas deras relationer och känslor kommer upp till ytan. Allt kommer att förändras.”

* Inuti huvudet är jag kul – “Att flytta tvärs över landet och börja i en ny gymnasieskola kan vara världens chans. För någon annan, alltså. Inte för Liv. ”Tänk att du är Beyoncé. Det är ett av de sämsta råden jag någonsin fått av min pappa, tror jag.”

* Allt ska brinna “Minna och Agnes har varit bästa vänner sen den där dagen i fyran när de gömde sig i plinten för att slippa brännbollen på gympan. Den dagen förstod de att de hörde ihop. Nu är de sjutton år och hör fortfarande ihop. Tillsammans kämpar de för vegetarisk mat i skolan, jobbar extra på ett hem för nyanlända och sätter störiga killar på plats.”

Böckerna finns alla som e-böcker hos Nextory.

Två böcker jag inte vet om jag vågar läsa

Jag har inte sett en skräckfilm på fyra år, tittar aldrig på ens lite läskiga serier och när det kommer till böcker så undviker jag helst deckare. Men nu har jag snubblat över två böcker som jag är sjukt sugen på, som jag inte vet om jag törs läsa. Kuslig historia och övernaturlig spänningsberättelse är kanske inte exakt vad jag behöver – jag som redan är mörkrädd osv.

* Sanningen om Audrey Wilde “Över femtio år senare förälskar sig Jessie i Appelcote Manor, och övertalar sin man att det är den perfekta platsen för deras barn att växa upp. Men huset har en kuslig historia, och omgärdas av märkliga rykten.”

* Norra latin“Tamar har lämnat både familj och vänner och flyttat till en ny stad. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan. Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter.” Boken beskrivs också som “en övernaturlig spänningsberättelse.”

Finns som ljudböcker hos Nextory.

Blir du nyfiken på någon av dessa böcker inför sommarens läsning och semestern – eller har du kanske redan hunnit läsa någon av dem?

Här är böckerna jag tipsade om förra sommaren.

FÖLJ:

9 svar

  1. Läste inuti huvudet är jag kul tidigare i veckan och älskade den. Ska försöka skriva ett eget inlägg om den till veckan. I tisdags la jag upp min sommarläsning på min blogg. Sommaren är verkligen bästa tiden för att läsa!

  2. Inte för nära är en bra bok som jag läste förra våren.
    Läser just nu fantasy och en del söta, lättsamma sommarböcker som bla Sarah Dessen böcker :) Hon har blivit en favoritförfattare för mig.

    1. Ah henne borde jag spana in, tack. Har du någon särskild favorit från hon Sarah? :)

  3. Norra latin är lite läskig, men helt klart läsvärd! Jag, som aldrig ser skräckfilmer, läste den så gott det gick på dagtid i november förra året. Den läskiga känslan gick över efter ett tag! Jag hoppas du ger den en chans. Om du vill läsa vad jag tyckte om den kan du söka efter titeln på min blogg.

    Min ”semesterbok” (plus ett oräkneligt antal till) som jag planerar att sätta tänderna i i år är ”Ett litet liv” av Yanagihara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.