Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Julklappar till egenföretagaren & entreprenören

Inlägget innehåller annonslänkar

För att komma in lite i julstämning kommer här julklappstips till företagaren och entreprenören – eller varför inte till bloggaren?

Det här är alltså den kategori jag själv faller inom. Sådant jag tänkt, att om någon köpte julklappar till mig, skulle det här vara särskilt passande.

Så mamma, pappa och T – feel free att plocka något härifrån. Fast om jag ska vara ärlig är det egentligen inte något jag behöver, men nummer 4 är ju alltid trevligt. Blir glad om ni inhandlar nummer 3 också – men den behöver ni inte ge till mig!

▷ Missa inte heller: tips på julklappar – stötta småföretagare och kreatörer, där jag tipsar om över 50 småföretagare du kan handla dina julklappar från.

Det här inlägget har publicerats tidigare men uppdaterats och publicerats på nytt för julen 2021.

julklappar till företagaren eller entreprenören – 9 tips

9 tips på julklappar till företagaren & entreprenören

Obs, vissa av klapparna är lite dyrare och kanske passar om man är flera som ger något tillsammans eller om det är till en partner eller en klapp från föräldrarna/familjen.


1. Extern hårddisk...

Kanske jättetråkigt att ge, men det är också jättetråkigt att köpa själv och det känns som om man alltid behöver en? Den orangea modellen från LaCie är tålig och populär, och jag köpte själv senast en från WD (de har en specifikt för Mac, men det går bra att köpa en vanlig som du bara ställer in första gången du använder den ifall du har en mac).

2. Online-kurs eller webbkurs

Företagare och bloggare behöver och vill gärna lära sig nya saker och utvecklas. Det här är exempel på två populära plattformar som har massvis av kurser du kan välja bland: Udemy och Skillshare. Eller kanske någon kurs på svenska? Googla ett ämne relevant för entreprenören i fråga och se vad du hittar!

Du kan också ge presentkort/pengar som ska användas för utbildning och så får företagaren välja själv vilken kurs som passar. Kanske min SEO-kurs?

3. Inspirerande arbetsbok för att utvecklas som företagare

De här arbetsböckerna Mitt Företagsår 2021/2022 är utmärkt för varje egenföretagare och entreprenör för att se tillbaka och reflektera över företagsåret – och planera för nästa. Finns både digital och i print.

Produkt som jag tagit fram tillsammans med min kollega och vän Kugge.

tips julklapp åt egenföretagare
2021/2022 fick arbetsböckerna nytt namn och ny look. Och ja, de nya omslagen är inklippta på den här äldre bilden med de gamla produkterna, haha.

4. Böcker som utbildar och inspirerar

Böcker är ytterligare en bra idé (lite billigare än en kurs) att ge till någon som själv behöver ta hand om sin egna kompetensutveckling. Teknifiks Starta och driva eget – smart, digitalt och hållbart kanske kan vara något?

Eller på temat foto, marknadsföring, försäljning eller något annat företagaren kunde ha nytta av.

Här är några andra favoriter som varje företagare har nytta av:

5. En kalender för nästa år

Ta reda på om egenföretagaren eller bloggaren som är ditt julklappsoffer gillar idén med fysiska kalendrar och om hen redan har en? Annars en perfekt sak att överraska med.

Här hittar du tips på snygga kalendrar! Jag kommer själv köra på en kalender från The Inspired Stories för 2022.

6. Fina och peppiga anteckningsblock

Det kan man liksom inte få för många av. Jag gillar att ha olika block till olika saker (ja återanvänder en del kuvert också när jag inte vill skriva i mina fina block, haha) – men till slut tar de ändå slut.

7. Simpelt men snyggt ståbord

Till exempel en Freedesk. Det höj- och sänkbara skrivbordet som du bara placerar ovanpå vilket bord som helst, inte behöver lasta av för att ändra läge och enkelt kan ställa undan. 

Här kan du se hur den ser ut.

8. Coworking

Om det är något företagaren uttryckt en önskan om?! Och chansen är stor att vi kanske inte kommer vilja jobba lika mycket i våra hem som under 2020 och 2021.

Så ge bort en månads medlemskap på co-workingställe, eller 10-gångskort. För mig har det länge känts för dyrt eller som något jag egentligen inte behöver. Men vet att det gör gott att komma bort hemifrån åtminstone någon dag i veckan!

9. Bjud in till en workation

Om du också driver eget eller bloggar. Bjud in antingen hem till dig själv en passande helg eller till en stuga om du har en sån – ett koncept där man alltså umgås och jobbar/bloggar ihop. Jag fick det i present av min kompis Kugge när jag fyllde år en gång, så uppskattat!

Här kan du se hur den senaste workation jag ordnade var.

Och om du inte driver företag kan du t.ex. låna ut din stuga till entreprenören som kan komma och ha en workation på egen hand!


Har du fler idéer? Du som själv bloggar eller är entreprenör och driver företag, vad skulle du bli glad av att få?

Hoppas ni gillade dessa julklappsidéer ❤︎


Det här inlägget publicerades först 2018 men har uppdaterats och publicerats på nytt nu för 2021.

FÖLJ:

9 svar

  1. block och skrivböcker. som jag älskar det!! på Other Stories finns en skrivbok i grönt sammet som jag älskar. men inte köpt.

  2. Så bra tips! Vill ha allt haha. Jag tänker mig också typ fina anteckningsblock, biljetter till föreläsning med någon häftig entreprenör osv. Finns så mycket kul man skulle uppskatta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.