Julklappar till egenföretagaren eller bloggaren

För att fira andra advent kommer här julklappstips till företagaren, entreprenören eller bloggaren. Glad andra advent <3

Jag har nämligen några tips som jag inte vill låta gå förlorade – och den här gången med fokus på egenföretagare och bloggare. Alltså typ, jag själv.

Så mamma, pappa och T – feel free att plocka något härifrån, fast det enda jag skulle behöva är typ nummer ett och fyra på listan (skojar bara, kommer ge mig själv de sakerna nästa år ändå, förväntar mig inga julklappar alls i år, bara massor av god mat hos mamma och pappa).

8 tips på julklappar till företagaren, entreprenören eller bloggaren

julklappar till egenföretagare

Obs, vissa av klapparna är lite dyrare och kanske passar om man är flera som ger något tillsammans eller om det är till en partner eller en klapp från föräldrarna/familjen.


1. Coworking

Ge bort en månads medlemskap på co-workingställe, eller 10-gångskort. Det här är något jag själv funderat på hela hösten men inte riktigt kommit till skott. Det känns för dyrt eller som något jag egentligen inte behöver. Men vill verkligen testa och se om det kan göra underverk för mitt företagande!

2. Snygg arbetsbok för att utvecklas som företagare

Den här Årsrapporten och Årsplaneringen är utmärkt för varje egenföretagare och entreprenör för att se tillbaka och reflektera över företagsåret – och planera för nästa. Finns både digital och i print.

3. Freedesk – ett enkelt ståskrivbord!

En Freedesk. Det höj- och sänkbara skrivbordet som du bara placerar ovanpå vilket bord som helst, inte behöver lasta av för att ändra läge och enkelt kan ställa undan. 

Här kan du se hur den ser ut.

4. Online-kurs eller webbkurs

Företagare och bloggare behöver och vill gärna lära sig nya saker och utvecklas. Det här är exempel på två populära plattformar som har massvis av kurser du kan välja bland: Udemy och Skillshare.

Eller så ger du ett presentkort/pengar som ska användas för utbildning och så får företagaren välja själv vilken kurs hen vill investera i. Kanske i en SEO-kurs?

5. Extern hårddisk. 

Kanske jättetråkigt att ge, men det är också jättetråkigt att köpa själv och det känns som om man alltid behöver en? Den orangea modellen från LaCie är tålig och populär, och jag köpte själv senast en från WD (de har en specifikt för mac, men det går bra att köpa en vanlig som du bara ställer in första gången du använder den ifall du har en mac).

6. En kalender för nästa år

Ta reda på om egenföretagaren eller bloggaren som är ditt julklappsoffer gillar idén med fysiska kalendrar och om hen redan har en? Annars en perfekt sak att överraska med.

Här hittar du tips på snygga kalendrar!

7. Fina och peppiga anteckningsblock

Det kan man liksom inte få för många av. Jag gillar att ha olika block till olika saker, och till slut tar de ju slut.

8. Bjud in till en workation

Om du också driver eget eller bloggar. Bjud in antingen hem till dig själv en passande helg eller till en stuga om du har en sån – ett koncept där man alltså umgås och jobbar/bloggar ihop. Jag fick det i present av min kompis Kugge när jag fyllde år sist, så uppskattat!

Och om du inte driver företag kan du t.ex. låna ut din stuga till entreprenören som kan komma och ha en workation på egen hand!


Har du fler idéer? Du som själv bloggar eller är entreprenör och driver företag, vad skulle du bli glad av att få?

Hoppas ni gillade dessa julklappsidéer – glöm inte att spana in den ultimata julklappsguiden!

Följ:
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

8 Kommentarer

 1. 9 december, 2018 / 19:22

  block och skrivböcker. som jag älskar det!! på Other Stories finns en skrivbok i grönt sammet som jag älskar. men inte köpt.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   9 december, 2018 / 20:12

   Grönt sammet 😍 bra tips!!

 2. 9 december, 2018 / 20:25

  Så bra tips! Vill ha allt haha. Jag tänker mig också typ fina anteckningsblock, biljetter till föreläsning med någon häftig entreprenör osv. Finns så mycket kul man skulle uppskatta!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 december, 2018 / 07:12

   Oh ja, också ett bra tips <3

 3. 9 december, 2018 / 21:09

  Helt supertips! Jag skulle kunna kopiera den här rakt och bara ge åt folk xD

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 december, 2018 / 07:06

   Haha, så bra!

 4. Lennart Johansson
  10 december, 2018 / 08:05

  Bara hårda klappar!?

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 december, 2018 / 08:49

   Vill man ha något mjukare så kan software fungera 😅 typ Adobe-programmen 👌🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?